• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Czerwiec 2012

Mlodak ja to bym ja bardzo dyplomatycznie zjechala. Mi by bylo glupio gdybym weszla do cudzej sypialni i zobaczyla.cyce synowej. No ale nie kazda tesciowa to tez czowiek. Moja corcia spi caly dzien niczym aniolek az sie boje czy nie da mi popalic w nocy.

Magni jestem z toba. Bedzie dobrze. Sciskam.cie mocno

reklama
Cześć dziewczynki:) Słuchajcie mam problem, od wczoraj zauważyłam u mojej małej łuszczącą się skórę na stópkach co to może być? to znaczy, że jest wysuszona? trochę mnie to zaniepokoiło;/

butterfly to normalne, po porodzie odmoczona skora sie luszczy. u nas do dzisiaj troszke jeszcze sie luszczy. polozna kazala kapac w dwoch nakretkach oilatum, i smarowac kremem oilatum soft.

u nas tez nocka super, trzy pobudki od 19 i najlepsze ze spal az do 8. mama wyspana w koncu :-)

dziewczyny, planuje kupic jakis lezaczek. Co myslicie o tym?

WIELOFUNKCYJNY LEŻACZEK - BUJACZEK - ŁÓŻECZKO 3 W 1 - YouTube

a moze cos polecicie sprawdzonego
.

Oglądałam takie i sama chetnie bym kupiła ale nie jest mi potrzebny, bo mam kosz do dziennych drzemek:tak:. Ja kupię tylko leżaczek bujaczek...

Cześć dziewczynki:) Słuchajcie mam problem, od wczoraj zauważyłam u mojej małej łuszczącą się skórę na stópkach co to może być? to znaczy, że jest wysuszona? trochę mnie to zaniepokoiło;/

Chyba wszystkim dzieciom schodzi skóra z nóżek na początku:-)
Trzeba smarować i tyle.

Mój Julek nie śpi całymi dniami. Utnie sobie krótką 30 minutową drzemkę i tyle. Muszę mu poświęcać całą uwagę. W sumie artykuł, który wstawiła chyba Aylin trochę podniósł mnie na duchu, bo już zaczynało mi się wydawać, że przeginam...

Walczę z nim by jak leży nie trzymał głowy tylko na jedną stronę ale średnio mi idzie. Co oprócz podkładania pieluszki zrolowanej w wałek mogę jeszcze zrobić??

hej

ostatnio czasu brak na forum...

mały ma kolki, najprawdopodobniej nie trawi białka krowiego albo laktozy, a ja głupia jeszcze wczoraj rano zaryzykowałam i zjadłam do śniadania Grześka bez czekolady i nocka nieprzespana dzięki temu, a na domiar złego małemu wyskoczyły brzydkie krostki na szyjce :-(
wychodzi na to, że ścisła dieta mnie czeka:-(:baffled:

a pomysłów na to co jeść brak :/

z dobrych wieści to mały w ciągu tyg od wyjścia ze szpitala przytył 330g i przebił swoją wagę urodzeniową o 90g:-)

mlodak twoja teściowa jest jedyna w swoim rodzaju:-D ja na twoim miejscu to bym jej porządną awanturę zrobiła:tak:

butterfly nam też skóra na stópkach schodzi i smarujemy po kąpieli Linomagiem

Magnii kciuki za Tomeczka &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Wpadłam się przywitać :-D

My dziś do południa wyszłyśmy na spacer, a przy okazji kupić świeże pieczywko, wróciłyśmy i Gabi nadal śpi:-) nie ma jak spacer na powietrzu, szkoda tylko, że tak gorąco, bo dłużej bym z nią posiedziała. Czekamy na poniedziałek, bo ma być troszkę mniej na plusie.
U nas dzisiejsza nocka też była lepsza, bo tylko z dwiema pobudkami, ale powietrze było lżejsze, więc pewnie dlatego.

moja też jeszcze troszkę ma złuszczoną na stópkach, ale to normalka. Ja nic nie robię poza oliatum do kąpieli i czasem kremik. Można też zrobić mały "zabieg" z oliatum - posmarować miejsca złuszczania na 5 minut a potem to zmyć, podobno fajnie działa.

Walczę z nim by jak leży nie trzymał głowy tylko na jedną stronę ale średnio mi idzie. Co oprócz podkładania pieluszki zrolowanej w wałek mogę jeszcze zrobić??

Mów do niego często od strony którą pomija, puszczaj melodyjki. Jak bierzesz go na ręce w pozycji "kołyski" to tak, żeby Twoje ciało było od strony, w którą rzadziej patrzy. Jeśli nic nie będzie pomagało, to powinnaś udać się do jakiegoś fizjoterapeuty od dzieciaczków i on powinien pomóc. Zapytaj o to pediatrę.

Hej :)

U nas na złuszczoną skórkę doskonale sprawdziła się emulsja do kąpieli i balsam nawilżający Emolium. Wprawdzie drogie, ale skuteczne, bo sama oliwka niewiele pomagała :tak:

Studiuję płacze z filmiku, póki co sprawdza mi się ten na głód ;-)

Dziewczyny czy w takie upały pow. 25 stopni wychodzicie z dzieciaczkami na spacer? Ja siedzę dzisiaj w domu, chociaż mam park pod nosem...

Jestem sama cały dzień, chłopaki wrócą dopiero o 18-tej, ale daję radę. Nawet chałupę ogarnęłam i zrobiłam pranie. W końcu niedługo M. wróci do pracy i trzeba będzie się jakoś zorganizować...

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry