reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Mlodak ja to bym ja bardzo dyplomatycznie zjechala. Mi by bylo glupio gdybym weszla do cudzej sypialni i zobaczyla.cyce synowej. No ale nie kazda tesciowa to tez czowiek. Moja corcia spi caly dzien niczym aniolek az sie boje czy nie da mi popalic w nocy.

Magni jestem z toba. Bedzie dobrze. Sciskam.cie mocno

reklama
Cześć dziewczynki:) Słuchajcie mam problem, od wczoraj zauważyłam u mojej małej łuszczącą się skórę na stópkach co to może być? to znaczy, że jest wysuszona? trochę mnie to zaniepokoiło;/

butterfly to normalne, po porodzie odmoczona skora sie luszczy. u nas do dzisiaj troszke jeszcze sie luszczy. polozna kazala kapac w dwoch nakretkach oilatum, i smarowac kremem oilatum soft.

u nas tez nocka super, trzy pobudki od 19 i najlepsze ze spal az do 8. mama wyspana w koncu :-)

dziewczyny, planuje kupic jakis lezaczek. Co myslicie o tym?

WIELOFUNKCYJNY LEŻACZEK - BUJACZEK - ŁÓŻECZKO 3 W 1 - YouTube

a moze cos polecicie sprawdzonego
.

Oglądałam takie i sama chetnie bym kupiła ale nie jest mi potrzebny, bo mam kosz do dziennych drzemek:tak:. Ja kupię tylko leżaczek bujaczek...

Cześć dziewczynki:) Słuchajcie mam problem, od wczoraj zauważyłam u mojej małej łuszczącą się skórę na stópkach co to może być? to znaczy, że jest wysuszona? trochę mnie to zaniepokoiło;/

Chyba wszystkim dzieciom schodzi skóra z nóżek na początku:-)
Trzeba smarować i tyle.

Mój Julek nie śpi całymi dniami. Utnie sobie krótką 30 minutową drzemkę i tyle. Muszę mu poświęcać całą uwagę. W sumie artykuł, który wstawiła chyba Aylin trochę podniósł mnie na duchu, bo już zaczynało mi się wydawać, że przeginam...

Walczę z nim by jak leży nie trzymał głowy tylko na jedną stronę ale średnio mi idzie. Co oprócz podkładania pieluszki zrolowanej w wałek mogę jeszcze zrobić??

hej

ostatnio czasu brak na forum...

mały ma kolki, najprawdopodobniej nie trawi białka krowiego albo laktozy, a ja głupia jeszcze wczoraj rano zaryzykowałam i zjadłam do śniadania Grześka bez czekolady i nocka nieprzespana dzięki temu, a na domiar złego małemu wyskoczyły brzydkie krostki na szyjce :-(
wychodzi na to, że ścisła dieta mnie czeka:-:)baffled:

a pomysłów na to co jeść brak :/

z dobrych wieści to mały w ciągu tyg od wyjścia ze szpitala przytył 330g i przebił swoją wagę urodzeniową o 90g:-)

mlodak twoja teściowa jest jedyna w swoim rodzaju:-D ja na twoim miejscu to bym jej porządną awanturę zrobiła:tak:

butterfly nam też skóra na stópkach schodzi i smarujemy po kąpieli Linomagiem

Magnii kciuki za Tomeczka &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Wpadłam się przywitać :-D

My dziś do południa wyszłyśmy na spacer, a przy okazji kupić świeże pieczywko, wróciłyśmy i Gabi nadal śpi:-) nie ma jak spacer na powietrzu, szkoda tylko, że tak gorąco, bo dłużej bym z nią posiedziała. Czekamy na poniedziałek, bo ma być troszkę mniej na plusie.
U nas dzisiejsza nocka też była lepsza, bo tylko z dwiema pobudkami, ale powietrze było lżejsze, więc pewnie dlatego.

moja też jeszcze troszkę ma złuszczoną na stópkach, ale to normalka. Ja nic nie robię poza oliatum do kąpieli i czasem kremik. Można też zrobić mały "zabieg" z oliatum - posmarować miejsca złuszczania na 5 minut a potem to zmyć, podobno fajnie działa.

Walczę z nim by jak leży nie trzymał głowy tylko na jedną stronę ale średnio mi idzie. Co oprócz podkładania pieluszki zrolowanej w wałek mogę jeszcze zrobić??

Mów do niego często od strony którą pomija, puszczaj melodyjki. Jak bierzesz go na ręce w pozycji "kołyski" to tak, żeby Twoje ciało było od strony, w którą rzadziej patrzy. Jeśli nic nie będzie pomagało, to powinnaś udać się do jakiegoś fizjoterapeuty od dzieciaczków i on powinien pomóc. Zapytaj o to pediatrę.

Hej :)

U nas na złuszczoną skórkę doskonale sprawdziła się emulsja do kąpieli i balsam nawilżający Emolium. Wprawdzie drogie, ale skuteczne, bo sama oliwka niewiele pomagała :tak:

Studiuję płacze z filmiku, póki co sprawdza mi się ten na głód ;-)

Dziewczyny czy w takie upały pow. 25 stopni wychodzicie z dzieciaczkami na spacer? Ja siedzę dzisiaj w domu, chociaż mam park pod nosem...

Jestem sama cały dzień, chłopaki wrócą dopiero o 18-tej, ale daję radę. Nawet chałupę ogarnęłam i zrobiłam pranie. W końcu niedługo M. wróci do pracy i trzeba będzie się jakoś zorganizować...

Ostatnia edycja:
reklama
jak było powyzej 25 to chodziłam
ale jak jest powyzej 32 to chodze późnym wieczorem
w domu dzis mam 29,5.... masakra

Do góry