reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe mamy na zakupach

Kołederki faktycznie długo nie używałam i tylko prześcieradło z pościeli było w użyciu. W skalpach ceny masakryczne pościeli.Na allegro najlepiej wychodzi.

Ja kupiłam TT jak miałam wracać do pracy bo Wojtek na cycu nie chciał żadnej butelki. Pluł na odelgłośc i się dławił. Dla mnie ta butelka to porażka. Ma grubą podziałkę. Nie wiadomo ile wody jest, dużo czy mało A na takiej grubej butli różnica spora. W dodatku starła siię ta podziałka a butelkę używałam naprawdę mało bo nie chciał z niej też pić. Dopiero jak był starszy to żeby wykorzystac to czasami jakieś picie. Bo na cycu był 10 mies. W dodatku ten gruby gwint mnie denerwował bo prawie zawsze musiałam zakręcać od nowa bo ciekła.

reklama
Ta jeszcze mi się podoba:

O.jpg

Tylko nie wiem czy jest sens zamawiać, skoro jeden komplet na zapas już mam, a i tak dość długo nie będzie potrzebna?

Zastanawia mnie też jeszcze jedno - czy na początek macie tylko 1 ochraniacz na łóżeczko? Czy potrzeba drugiego na zmianę (np. na czas prania)? Bo skoro potrzebny byłby drugi, to może warto z kompletem pościeli zamówić, żeby później do siebie pasowały?

...

Załączniki

• 5.jpg
    5.jpg
    18,9 KB · Wyświetleń: 65
  • 6.jpg
    6.jpg
    16,3 KB · Wyświetleń: 54
  • 22.jpg
    22.jpg
    21,5 KB · Wyświetleń: 54
  • 1.jpg
    1.jpg
    16,5 KB · Wyświetleń: 61
  • 2.jpg
    2.jpg
    21,3 KB · Wyświetleń: 64
  • 3.jpg
    3.jpg
    12,4 KB · Wyświetleń: 71
  • 23.jpg
    23.jpg
    24,2 KB · Wyświetleń: 58
  • 4.jpg
    4.jpg
    22,8 KB · Wyświetleń: 71
Ostatnia edycja:
...

Załączniki

• 7.jpg
    7.jpg
    23,2 KB · Wyświetleń: 68
  • 8.jpg
    8.jpg
    18,2 KB · Wyświetleń: 76
  • 9.jpg
    9.jpg
    20 KB · Wyświetleń: 73
  • 12.jpg
    12.jpg
    20,3 KB · Wyświetleń: 69
  • 13.jpg
    13.jpg
    30,9 KB · Wyświetleń: 72
  • 14.jpg
    14.jpg
    28,2 KB · Wyświetleń: 67
  • 15.jpg
    15.jpg
    17,5 KB · Wyświetleń: 68
  • 16.jpg
    16.jpg
    20,2 KB · Wyświetleń: 69
  • 17.jpg
    17.jpg
    17,7 KB · Wyświetleń: 67
  • 18.jpg
    18.jpg
    16,4 KB · Wyświetleń: 67
  • 10.jpg
    10.jpg
    18,6 KB · Wyświetleń: 66
  • 11.jpg
    11.jpg
    19 KB · Wyświetleń: 68
  • 19.jpg
    19.jpg
    24,3 KB · Wyświetleń: 69
  • 20.jpg
    20.jpg
    20,6 KB · Wyświetleń: 65
  • 21.jpg
    21.jpg
    26,9 KB · Wyświetleń: 70
  • 99.jpg
    99.jpg
    19,6 KB · Wyświetleń: 71
  • DSC02353.jpg
    DSC02353.jpg
    15,9 KB · Wyświetleń: 68
  • DSC02355.jpg
    DSC02355.jpg
    14,9 KB · Wyświetleń: 66
Ostatnia edycja:
emotion pościel super! od razu Mała będzie spać pod kołdrą? bo ja właśnie uległam naciskom i pościel kupiłam, ale na później....
ja poscieli nie uzywalam na poczatku, Kuba spal w rozku chcialam zeby mial jeszcze takie poczucie bezpieczenstwa. [....]potem uzywalismy spiworka
Emotion, Anc - co do poscieli, to ja podziekuje narazie, kolderkom w lozeczkach noworodkowych mowimy nie :) jak moj wyrosnie juz ze swojej kolyski, to wtedy moze sie zastanowie nad jakims kocykiem hmmm bo juz wiosna bedzie...chociaz i tak stawiam na growbagi (spiworki) bo to o wiele bezpieczniejsze i praktyczniejsze dla Dzidzi

Siostry cora spala odrazu pod posciela, zobaczymy jak cieplo bedzie to pewnie pod kocykiem.
W sumie wszystko wyjdzie w praniu :) Naucze sie na bierzaco :D
A komplet ktory kupilam ma i rozek i spiworek wiec nie bedzie problemu w razie co sie przerzucic:) [bo kupilam calutki komplec 20 elementow razem z zaslonami nawet]

emotion ładne zakupy. Czemu zamawiasz z PL?
Z Polski bralam bo mi sie podobala bardziej niz te co znalazlam tutaj,
a cenowo tez byla roznica, w Polsce wyszlo mi jakies 120 e a tutaj za 5-6 elementow musialabym dac z 80e gdzies za jakas ladna- wiec czemu nie?:D

dziewczyny ja serio nie rozumiem szalu na materace typu pianka kokos gryka itd my mileismy taki
Jak bylam w sklepie [polski sklep dzieciecy w Irlandii] to mi facet mowil ze ma 3 rodzaje materacow
1) 25 e zwykla pianka - ALE NIE POLECAL bo za cienkie
2) 40 e piankowy - fajny gruby
3) 55 e wlasnie ten kokos cos tam
----Wcale nie mowil ze piankowy jest zly, mowil tylko zeby kupujac piankowy zwrocic uwage na grubosc, jak dosc gruby bedzie to okej
- przeciez kiedys nie bylo kokosowych materacy - tylko zwykle piankowe a nie lazimy jakies powykrzywiane :D

Emotion - zakupki super, jaki to model wozka? nie widzialam chyba takiego w sklepach w uk?
Vector FX [firmy edrema]
ED-RE-MA VECTOR FX 3w1 + SUPER GRATISY (2491314488) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Tez z Polski sprowadzany :D
Mamy sklep polski w miescie sasiednim- i u nich sie wybiera wozek a oni przyworza na zamowienie.
Moglabym w sumie u nich tez kupic taki jaki maja na stanie - ale ten juz wczesniej wybralam w Polsce wiec czemu nie? :D

Tylko nie wiem czy jest sens zamawiać, skoro jeden komplet na zapas już mam, a i tak dość długo nie będzie potrzebna?

Zastanawia mnie też jeszcze jedno - czy na początek macie tylko 1 ochraniacz na łóżeczko? Czy potrzeba drugiego na zmianę (np. na czas prania)? Bo skoro potrzebny byłby drugi, to może warto z kompletem pościeli zamówić, żeby później do siebie pasowały?

krak super rzeczy na baby shower, szkoda, że u nas nie jest to tak popularne
erde śliczna ta beżowa pościel jest, chyba też taką zamówię na zmianę :tak:
Polcia ​super zakupki, a ubranka cudne!

Ostatnia edycja:
Kołederki faktycznie długo nie używałam i tylko prześcieradło z pościeli było w użyciu. W skalpach ceny masakryczne pościeli.Na allegro najlepiej wychodzi.

Ja kupiłam TT jak miałam wracać do pracy bo Wojtek na cycu nie chciał żadnej butelki. Pluł na odelgłośc i się dławił. Dla mnie ta butelka to porażka. Ma grubą podziałkę. Nie wiadomo ile wody jest, dużo czy mało A na takiej grubej butli różnica spora. W dodatku starła siię ta podziałka a butelkę używałam naprawdę mało bo nie chciał z niej też pić. Dopiero jak był starszy to żeby wykorzystac to czasami jakieś picie. Bo na cycu był 10 mies. W dodatku ten gruby gwint mnie denerwował bo prawie zawsze musiałam zakręcać od nowa bo ciekła.

co do butelek TT to ja tez mialam z nimi doczynienia, raz probowałam mu dac ale wogole jej nie chcial wiec zostałam przy Avencie. I teraz tez mam zamiar kupic zwłaszcza ze mam laktator do nich wiec juz nie bede zmieniac.

a jesli chodzio pościel ja w zimie piezynke uzywalam, ale w leci mialam cos w rodzaju kapki takiej jak z USA, jak bylo goaco to tylko pieluszka. Spiworka jakos nie uzyałam nie podzszedl mi, a w rozku nie chcial wogole byc darł sie jak nie wiem co. teraz zaopatrze sie w otulaczek, zobacze jak sie sprawdzi.

erde sliczny kolorek moj ulubiony zastanawiam sie czy dla chlopaka tez taki moglby byc.

Polcia cudne ciuszki a ta kuteczka z polarem poprosru obłed

Erde piękna pościel ta pierwsza.Ja mam dwa ochraniacze do łóżeczka,ale to się są komplety do pościeli.
Polcia​ super zakupy,piękne ubranka .Uwielbiam ciuszki dla dziewczynek

reklama
Ja własnie uzywałam szybko kołderki bo do mnie rożek nie przemawiał. Niewygodnie mi było. Wolałam dziecko w kocyk zawinąć. Jak zasypiało tak przy cycku to odkładałam do łózeczka i kołderką. Zdarzało się, ze spało i w rozku i pod kołderką. Hanką z pażdziernika jest i jeszcze nie zawsze o tej porze grzeją w blokach więc było chłodno.

Ja też mam smoczkek TT 0-3. Kupiłam całkiem bezbarwny. Jest malutki i delikatny. Przedtem miałam TT 0-6 i Hania się nim dławiła.

A z poscielą to również zamierzam wziaść 6 el w beżu.

Do góry