reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Hej :) ja dopiero teraz włączyłam laptopa... rano byłam z mamą w sklepie kupić jasne zasłony do naszej sypialni... a potem przyjechałyśmy do mnie... uprałyśmy firany i zasłony, wyprasowałyśmy, umyłyśmy wszystkie okna, zrobiłyśmy dobry obiadek... potem pojechaliśmy z emkiem odwieźć ją do domu i tak siedze... coś mnie poszczypywać zaczęło i nie wiem czy to może być szyjka, czy leki na grzybka nie dały rady.. no i sluzu mam więcej ale ide w poniedzialek do ginekologa to się dowiem...
zaraz Was podczytam... tylko sobie zjem coś :)

reklama
Błonka, zastanawiałyśmy sie czy jesteś na porodówce czy może w celu wyjazdu na porodówkę zażywasz gorącej kąpieli z mężem :) oczywiście po tym jak 10 pięter po schodach przebiegłaś ;)

Ha ha! Błonka - myślałyśmy, że już Zosia w drodze :-D

Królowa - w zasadzie konkretnie to nie mam nic stwierdzonego. Pół roku dopiero nie biorę tabletek i pierwsze dwa cykle na pewno miałam owu. Następne raczej nie, ale to raczej mi się tak wydaje niż mam potwierdzenie (ani monitoringu ani testów na owu nie robiłam). Po prostu mam bardzo długie cykle (50-60 dni) i ostatnie dwa @ wywołane przez dupka, bo same nie chciały przyść. Więc wniosek raczej taki, ze owu nie było..

Przez to, że mam totalnie rozregulowaną gospodarkę hormonalną dał mi estrofem, clo i duphaston na odtworzenie naturalnego cyklu. A PCO nie mam zdiagnozowanego, ale jak robił mi 2 cykle temu usg to powiedział, że obraz jajników mam jak pco - tyle, że to jeszcze nie diagnoza.. a jak byłam u niego ostatnio to nic takiego nie widział, więc może to wcale nie pco. Po drodze jeszcze polipy i chlamydiozę miałam, więc jest szansa, że to przez to się tak pokomplikowało wszystko. Skomplikowane..;-)

A że mi się spieszy do zaciążenia, to dał mi clo :-) i sam też powiedział, że ze wskazań medycznych powinnam czym prędzej w ciążę zajść.

Hej Dziewuszki::)
Wróciłam z wakacji:) Było cudownie:):) Egipt 2 tygodnie):) Dzisiaij maly szok kliematyczny przeżyłam...:-D A w poniedziałek do pracy...buuu...

Z tematów robienia dziecka....wiec na 14 dni pobytowych było chyba z 16 lub 17 bunga-bunga:p...Owulacja raczej była....wiec kto wie...kto wie....dzisiaj jest 19dc...wiec jeszcze kolo 10 dni i będzie wszystko jasne/;:)
Postaram się Wa jutro nadrobić;)

Pachnąca, u mnie obraz jajników w usg wskazywał na pco ale badanie miałam robione 3 lata temu gdy po odstawieniu tabsów (chciałam sobie zrobić przerwe) @ nie dostawałam przez 6 mies. Z hormonów w zasadzie tylko stosunek LH do FSH wskazał na pco - wszystkie hormony w normie (i lh i fsh też), tylko ten stosunek 2:1 a powinno być 1:1
W ostatnim cyklu robiłam powtórkę hormonów i wyniki idealnie takie same jak sprzed 3 lat. A jednak się udało :)))

mnie też gin namawiała na ciążę bo: a) pco b) wiek. A chciałabym mieć dwójkę więc najwyższy czas.

Ikasia, witaj z powrotem :) dobrą statystykę macie ;) trzymam kciuki by się udało :))))

Ostatnia edycja:
cześć Kobitki :)
Ikasia- super ,ze wróciłaś ..Chętnie bym sobie pojechała do takiego Egiptu :) No i trzymam Kciuki za ten cykl :tak:
Błonka-Jak tam u Was?
Królowa - Ty już możesz chyba powoli wstawiać ten dzidziusiowy suwaczek :tak: :sorry2:

Pachnąca, u mnie obraz jajników w usg wskazywał na pco ale badanie miałam robione 3 lata temu gdy po odstawieniu tabsów (chciałam sobie zrobić przerwe) @ nie dostawałam przez 6 mies. Z hormonów w zasadzie tylko stosunek LH do FSH wskazał na pco - wszystkie hormony w normie (i lh i fsh też), tylko ten stosunek 2:1 a powinno być 1:1
W ostatnim cyklu robiłam powtórkę hormonów i wyniki idealnie takie same jak sprzed 3 lat. A jednak się udało :)))

mnie też gin namawiała na ciążę bo: a) pco b) wiek. A chciałabym mieć dwójkę więc najwyższy czas.

Ikasia, witaj z powrotem :) dobrą statystykę macie ;) trzymam kciuki by się udało :))))

Kochana gratulacje:):) Właśnie przeczytalam...bardzo się cieszę:):):)) Jak się czujesz?? Jakieś objawy miałas??
Ja wiem ze sie nakręcam, ale bardzo duzo siusiam, dzisiaj jest 19dc, a mnie już brzuch boli i ciagnie kręgosłupem jak na @....

reklama
jakie tu puchy dzis..
ja dzis bede ogladac władca pierdzieli cz 3 bo wyobrazcie sobie nie ogladalam ;p maz namawia to obejrze, 2 czesci obejrzalam pierwsze teraz i super :)

Do góry