reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piranha czytalam ze wczorajszy dzionek tez rodzinny, super! Aby dzisiejszy tez byl milusi.

Natusia dajesz rade po imprezie????

Misia nie ma, tak wiec nie placz. ja trzymama &&&&&&

Andziak czasami marzenia sie spelniaja. Prosze nie smuc sie tylko badz szczesliwa, masz dzieciaczki i one w przyszlosci beda mialy siebie... a co ja mam powiedziec???? Z dala od najblizszej rodziny i jedno dziecko.... zobacz ja sie staram aby ona nie byla sama i co .... nic.... Tak wiec usmiechnij sie!!!!! Zycze tylko w przyszlosci samych dobrych synowych...

Dziewczyny jaki szampon polecacie do wlosow.... ja sie wczoraj az przestraszylam... wlosy wyciagalam garsciami. Pojechalismy do " apteki" a pani powiedziala ze nic mi nie da. Mam isc do lekarza zrobic badanie krwi ....hahahahah. Poszperalam juz na ebay-u, jest ich duzo ale nie mam pojecia ktory kupic.... podpowiedzcie prosze.

reklama
Andziak Bóg nie jest zły i nie dał Ci synka na koniec roku na złość Tobie...jest w tym jakis plan Ty jeszcze nie wiesz ani my jaki w ty, cel ale na pewno się dowiesz...
Też marzę o córci i bardzo chcę żeby to marzenie się spełniło, ale nie wiem czy się spełni i co jest dla mnie dla mojej rodziny najlepsze i myślę, że przyjmę to z radością....a dzieci chcę mieć więcej jak 2 o ile do tego czasu M da się przekonać na 3;p;p;p

Neomi ale ja nie mysle ze na zlosc.Moze to tak zabrzmialo ale tak nie myslalam.Pisalam to w sensie ze pokazal mi ze nie mam co sie w to bawic/A ze moje pragnienie bylo tak silne od zawsze moze za silne.Jak to mowia chcesz rozsmieszyc Pana Boga powiedz mu o swoich planach.Mama ja tez dzis polamana.Kuba przyszedl do nas w nocy.Rzucal sie kopal ze mu lozko 200#200 nie starczalo.Do tego brzuszek ledwo chodze.
Co do Bartka jestem z niego dumna tylko czasem mam mysli ze moze lepiej dla niego by bylo jakby nie mial tego talentu i byl zwyklym dzieckiem bez spektrum ZA .
Kasiu mi teraz wlosy zaczely wypadac garsciami.A co bedzie po porodzie

hej dziewczynki

wpadłam Wam życzyć miłego dzionka :)

mama ale się narobiłaś, teraz Twoje ciało daje znać, że przegięłaś ;)

andziak pięknie Twój synek rysuje, na pewno pójdzie w życiu w tym kierunku i dużo osiągnie

kasia mi kuzynka polecała szampon Neril na wypadanie włosów, bo mi wręcz pasmami wychodzą, jeszcze trochę i będę łysa.. ale póki co do apteki nie dotarłam. Podejrzewam, ze te włosy też przez tą staraconą ciążę i stres z tym związany wypadają

andziak ja bym dała wszystko, żeby być teraz w ciąży, którą straciłam, bez względu na to, czy był to synuś czy córka

natusia super, że się wieczór udał i mogliście się oderwać od rzeczywistości :) potrzebne są w życiu takie chwile..

patrysiak, patrysia, missbella, jagienka wyślijcie mi na pw te info, o które prosiłam :D

-rozpoczęcie starań
-pozytywny test ciążowy /data/
-planowana płeć
-przyjmowane suplementy-od kiedy
-w którym dniu cyklu przytulanie
-kiedy owu i pozytywny test owu
- rzeczywista płeć dziecka

Przepraszam ale dopiero dokopałam się do Twojego posta ;) mam dosłownie chwilkę więc odpiszę tutaj:

-staranka to u mnie przez 5 lat trwały ale ze względu na charakter pracy męża (dojazdowy)
-teścik-27.12.2010
-dziewczynka
-brak,no chyba że liczy się fakt że świeżo przed zajściem w ciążę skończyłam Dukana a on dziewczynkowy raczej jest ;)
-przytulanko w 17dc (przy cyklach 32-33 dniowych aczkolwiek wtedy mogło się coś przesunąc,leciałam bowiem samolotem do męża+zmiana klimatu))
-owu prawdopodobnie 19dc (specyficzny ból i śluz,temperatury nie mierzyłam,nie rozbiłam też testów owu)
-dziewczynka :)
Może jeszcze że mąz był wyposzczony tydzień,Piranha pisała że to ma znaczenie ;)

Hallo Kochane!!!
U nas dziś 38 stopni w cieniu............ Nie mogę oddychać!!!! Kacek po szczepieniu ma katar i wczoraj miał temperaturę, więc jezioro odpada............. Ratunku!!!!

Witajcie i przepraszam że tak późno ale wczoraj wróciliśmy o 22:30 i nie chciało mi się już nic. Miło spędziliśmy dzień u znajomych (był staw i łowienie rybek - mój starszy syn siedział autentycznie 7h z wędką i nic go innego nie interesowało). Był grill nad stawem i co najważniejsze dla Antka - były krówki koniki kurki pieski kotki itd :-)

Andziak jestem pod ogromnym wrażeniem szkiców Twojego 7 latka - zdolny chłopak bardzo :-)

mama Ty mrówko robotnico ;-) teraz skutki 2,5h schylania przy płocie wyszły na wierzch. Współczuję i tulę mocno . Trzymam kciuki aby elewacja pięknie wyszła a Ty mam nadzieje nam sie tu fotką pochwalisz :-D

truskafffka my jesteśmy posiadaczami NIKONA D90 :-)

natusia super że grill się udał i cała imprezka :-) A ja też uczuciowa jestem cholernie i też pewnie łzy by mi leciały w końcu to będzie Wasze gniazdko na lata . I spodobał mi się Twój tekst o trzech urwisach :tak:
Widzę że tempka poszła troche w dół ale i tak trzymam &&&& żeby się jednak wzbiła z powrotem :-)

Piranha dobrze że Kaja ma mniejsze kolki i żeby było ich coraz mniej a najlepiej wcale

axarai oby temperatura u Kacka szybko poszła precz

Mój Antek miał tylko jeden dzień temperaturę co wtedy Wam pisałam. Potem jak ręką odjął - ciekawe co to było ???

Ja dziś pracuję - wczoraj sie balowało to teraz trzeba siedzieć nad papierami i przed kompem. Ehhhh

Aaaaaa w razie czego podczas nieobecności Czarodziejki ja mogę częstować kawką bo też posiadam ekspres - komu z pianką komu bez???

No więc wydaje mi sie że moje wyniki sa ok ale za tydzień w poniedziałek i tak pójdę do gina żeby zobaczyć czy jest jakiś pęcherzyk.

Moje wyniki ESTRADIOL 38,1 pg/ml (norma faza folikularna 12,5-166,0)
TESTOSTERON 0,34 ng/ml (norma 0,06-0,82)
LH 4,97 mlU/ml (norma 2,4-12,6)
FSH 3,94 mlU/ml (norma 3,03-8,08)

Stosunek LH:FSH wychodzi 1,26 , więc chyba nie jest źle . Wtedy po poronieniu wychodził mi 2,26 i lekarz powiedział mi że za szybko zrobiłam to badanie po poronieniu i mogą być wyniki nie miarodajne i chyba miał rację.

Piranha co sądzisz o tych wynikach????

Ostatnia edycja:
reklama
jagienka dzięki wielkie, napisz mi jeszcze kochana, czy brałaś jakieś suplementy?

axarai współczuję Ci Słońce, tak samo się czułam w 2010 roku hehe i dobrze wiem, co przeżywasz.. jak rodziłam, było 37 st

nullka wyniki chyba ok?

truskawcio moja kochana, miałam Ci pisać, że z wielką przyjemnością obejrzałam Twoje zdjęcia-cudna z Was rodzinka, taka pełna energii i optymizmu. A Matik ma śliczne, duże niebieskie oczka, po mamusi :):):)

Do góry