reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe mamy na zakupach

jutrzenka ale zakupy ;-):-)

anć śliczny ten niedźwiadek :-)

Ja na wyjscie ma dla małej od siostry polarowy pajacyk taki grubszy po moim chrześniaku więc będzie w sam raz :-)

Podkłady mam Seni a podpaski bella mama czy jakoś tak :baffled:

Uniknięcie nacięcia krocza hmm piękna sprawa która by nie chciała ja już się chyba poddałam :zawstydzona/y:

reklama
ojej teraz widzę, ze te większe podpaski tez pod nazwą podkładów wystepuja :rofl2: nie wiedziałam ;-)

Pamietam, ze przez pierwsze tyg. po porodzie staralam się bez bielizny chodzić, zatem klej nie interesował mnie.

a jak wyglada te Seni podklady w srodku duzo przykleja sie czy jak.

bo nie moge sie zdecydowac wiem napeweno ze tej belli nie chche dla mnie one to porazka.

to nie o seni mi chodzilo tylko tena bo tez pisze ze sa to podklady poporodowe.
Ale juz doczytalam.

Ostatnia edycja:
PAsja - W kroku 9 , na końcu 13, długie 36. Z tym, że w kroku mają takie coś jak pieluszki czyli nie ma tego wkładu tylko taka wartwa wierzchnia lekko przymarszczona. Nie wiem czy wiesz o co chodzi. Zrobiłabym zdjęcie ale nie wiem gdzie jest kabel.

a tu link do bloga dziewczyny która robiła test Hartmanna i Belli. POd datą 08.02 i sa zdjęcia
http://baby-under-construction.blogspot.com/2011_02_01_archive.html

Ostatnia edycja:
PAsja - W kroku 9 , na końcu 13, długie 36. Z tym, że w kroku mają takie coś jak pieluszki czyli nie ma tego wkładu tylko taka wartwa wierzchnia lekko przymarszczona. Nie wiem czy wiesz o co chodzi. Zrobiłabym zdjęcie ale nie wiem gdzie jest kabel.

rozumiem, taka falbanka po bokach żeby nie wyciekało tak ? z gumeczką ?
a te 9 cm to mierzone z tą falbanką ?

Bella mają 34x10 cm
czyli te hartmann maxi (mierzyłas maxi ? tak? ) wychodzą szersze na końcach i dłuższe troszke, ale za to w kroku wygodniejsze

mnie sie ten wkład w belli rolował i strasznie mnie to wkurzało

nie rozumiem dla czego daleka droga? z amelkowna wychodzilismy juz po paru dniach no nie zamierzam dziecka trzymac w domu jesli pogoda bedzie znosna a i tak czekaja mnie codzienne spacery zeby amleke do pkola odprowadzic.

Ja mam termin na 31.10 / 3.11 :happy: Z synkiem (zgodnie z zaleceniem połoznej) wyszłam 1wszy raz po 3 tygodniach. Zatem prawie grudzien będzie ;-)

A pamiętam taki sezon, ze 11 listopada spędziłam juz w górach, z deską na stoku :-)

Bez tej falbanki mierzyłam i maxi. A to jest właśnie takie przymarszczone które się poddaje jakby z gumeczką żeby nie wyciekało po bokach.

Mnie Bella tez wkurzały bo się zbrylały i strasznie mokre się robiły zaraz.

A pamiętam taki sezon, ze 11 listopada spędziłam juz w górach, z deską na stoku :-)

Buuuuuuuuu nie przypominaj mi o sezonie deskowym. Ostatnio coraz częściej o tym myślę i mam nadzieję, że uda mi się choć raz w tym roku gdzieś wyjechać i poszusować. Tamten sezon w połowie stracony, bo od początku stycznia musiałam na siebie uważać;-). Teraz nie wiadomo w ogóle jak to będzie. Oj deska na strychu chyba na dłużej zalegnie...

Ja mam termin na 31.10 / 3.11 :happy: Z synkiem (zgodnie z zaleceniem połoznej) wyszłam 1wszy raz po 3 tygodniach. Zatem prawie grudzien będzie ;-)

mój sie urodził 4.08, ze szpitala wyszliśmy 7.08 a na pierwszym spacerze byliśmy 8.08
no ale lato było, słoneczko, ciepełko, teraz zobaczymy jaka pogoda będzie, ale jak nie ma wiatru i wielkiego mrozu to myśle ze 2 tyg to max siedzenia w domu

Bez tej falbanki mierzyłam i maxi. A to jest właśnie takie przymarszczone które się poddaje jakby z gumeczką żeby nie wyciekało po bokach.

Mnie Bella tez wkurzały bo się zbrylały i strasznie mokre się robiły zaraz.

oki to już wiem co kupie
wezme te hertamann maxi - z 15 szt ( widziałam ze na allegro można na sztuki kupować, albo po 14 lub 30)
i kupie jeszcze te ABSORGYN - one są mniejsze więc będą na późniejsze dni, a w razie czego wole je mieć jak by mi hartamann nie pasował i np uczulił
PODKŁADY poporodowe ABSORGYN najtaniej (2534177622) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

mam jeszcze w domu paczkę belli którą kupiłam ponad 4 lata temu na I poród :-):-) przeterminowane 2 lata, ale co sie moze z ligliną stać ?? W razie czego zużyje po domu

reklama

ja starszego urodzilam 8 listopada, i jak mial prawie tyg to juz wyszlismi, mi lekarka mowila ze mozna z takim maluszkiem wychodzic do -5 na

Do góry