reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe mamy na zakupach

reklama
Mamba superowy wozeczek

ja wrocilam z rynku. Poszlam po koszulke, kupilam tylko jedną bo cenowo srednio mi pasowaly (45zl), na allegro sa fajne juz ok 30zl. Babka mnie namawiala na te z wzrokami a ja ze nie bo dziecinne a ona ze wszystkie dziewczyny biora. Tylko ja juz mam takie dwie z poprzedniej ciazy wiec starczy.
Kupilam zwykla bawelniana szara tylko z malym motylkiem na piersi i rekawkami i dolem z rozowa otoczka. Kupilam rozmiar M ale jest dosc uciagliwa. Babka mi dala xxl, chyba zdurniala, przeciez po porodzie bede miala mniejszy brzuch :eek:

Jeszcze zamowie jedna przez allegro, wiem juz ze rozmiar m/l

a tak z ciekawosci zapytalam te babki co sprzedaja biustonosze czy maja do karmienia. I o dziwo maja, jakos nie wpadlam na to.
Taki normlany gladki bawelniany (cis jak Majeczka pokazala) kupilam za 20zl :tak: (w sklpie 50 tego typu :no:) a drugi taki ladniejszy z koronka na biuscie po 25 :-):-):-):-)

przymierzylam, dobre, jak nie pojde do szpitala to kupie ten z koronka jeszcze jeden

a powiedzcie ile macie koszul do karmienia i biustonoszy

ja mam 4 koszule na guziczki i 3 biustonosze, myslicie ze wystarczy???

Mamba przesłodki ten wózek:-) Przypomnisz co to za model i marka? Ja nadal niezdecydowana, x-landery mi się podobają, ale jak już coś to będę używanych szukać..
Jutrzenka ja mam tylko 2 koszule do szpitala (jedna w paski rozpinana na piersiach i druga muzzy rózowa), na kilka dni w szpitalu starczy a w domu śpię w takiej koszuli a'la męska więc w niej mogę spokojnie karmić. Nie lubię spać w koszulach nocnych, zdecydowanie wolę męski styl ;-)
A z biustonoszami to mam problem, zamówiłam przez neta 80f a jak przyszedł to się okazał zdecydowanie za mały:no:, zazdroszczę tym co mają normalne piersiaki i mogą sobie wszędzie biustonosze kupować. Ja niestety będę musiała się udać do jakiegoś lepsiejszego sklepu i trochę wydać na jakieś miseczki G co najmniej. I kupię 2 tylko, mam jeszcze takie sportowe z Gatty, bardzo wygodne w ciąży a i do karmienia się nadadzą od biedy. A w sumie u mnie w rodzinie babeczki krótko miały pokarm więc się nie nastawiam zbytnio, a jak będą potrzebne większe ilości to sklepy są wszędzie otwarte nawet w niedzielę, i będzie pretekst żeby jakiś czas po porodzie wybrać się na shopping :-D.

Mamba pozazdrościłam ci i właśnie kupiłam taki sam wózeczek.. :tak: tylko fioletowy.
doczytałam że to ANECO to tak naprawdę firma ANMAR z doświadczeniem wieloletnim na rynku. Tylko zrobili nowe wózki aluminiowe itd.
Ciekawe ile będę czekała na dostawę..

Ja mam dwie koszule na guziczki i jedną na ramiączkach. Więcej nie kupuję, bo w domu i tak będę spać w topach, więc żal mi kasy. Staników do karmienia nie mam jeszcze - kupię jednak po porodzie, bo widzę że zaczyna mi "pęcznieć" biust i chcę kupić dobry rozmiar.

A tak przy okazji - jedną koszulę kupiłam w polecanym Margot http://margot.krakow.pl/sklep?page=...age=margot.tpl&product_id=3265&category_id=18 i uprzedzam - pani pokazała mi M-kę i to już dla mnie jest straszny worek - te koszule są średnio dwa rozmiary większe od normalnych. Ale materiał super milutki :-)

No i zawiodłam się na bieliźnie Alles. Jednak nie kupowanie przez internet się sprawdza... Pojechałam do sklepu przymierzyć ich stanik. Już od początku było źle, bo największą miseczkę mieli G - teoretycznie mój obecny rozmiar. Przymierzyłam i okazało się, że fiszbiny kończą mi się w 2/3 piersi, a sam stanik wyglądał na moim biuście na miseczkę C/D. Większego stanika nie sprowadzą, bo im się nie opłaca jednej sztuki zamawiać. No i co z tego, że ceny mają konkurencyjne, jak rozmiarówka z księżyca wzięta :no:

Paja, ja też chyba miałam ten stanik z alles zamówiony z neta, już nie pamiętam a odesłałam i nie sprawdzę. I też to samo wrażenie miałam, że numeracja co najmniej o 2 rozmiary mniejsza:confused:. W ogóle rozbraja mnie fakt, że nie ma dużego wyboru wśród biustonoszy do karmienia o dużych rozmiarach. Ja zawsze miałam problem z dobraniem stanika (75f-g) ale coś tam zawsze znalazłam. A kilka dni temu byłam w triumph i pytam Panią o taki rozmiar, a Pani, że nie, G to nie mają z biustonoszy do karmienia...no chyba sobie sama poszyję...:tak:

Misza ja zagryzę zęby i pójdę do moich sprawdzonych dziewczyn na Dietla - wolę tam wydać więcej kasy na dwa porządne staniki, które wiem że mi solidnie podtrzymają piersi. Ewentualnie podzwonię jeszcze po sklepach, które mają Alles i popytam czy mają większe rozmiary. Tak myślę, że przydałby się 75I....

no dobra zebralam sie

posciel - prezent od moich rodzicow do tego wybralam dodatkowo 2 przescieradla i przescieradlo foliowe zeby maly nie sikal na materac ;-) i jeszcze rozek tez od nich w prezencie

wszystko kupowane w sklepie wczoraj

posciel taka (zdjecie mam kiepskie wiec znalazlamw necie)
POŚCIEL NIEMOWLĘCA NIEDŹWIADEK DUŻY ZESTAW NELL (2533554327) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

a to rozek i przesieradla

reczniczki (jeden mniejszy 76x76 wezme do szpitala i drugi juz 100x100) plus kocyk antyalergiczny z mikrofibry, super milusi :tak:

a tu reszta rzeczy. Kupilam jeszcze paklanki ale zapomnialam ich dac na zdjecie (aaa i w sklepie dzieciecym byl Purelan po 27 a nie ponad 30 jak w aptece

a to fotelik jeszcze przed praniem + pozyczony od R brata (kupiony przez nich w 2007)

bez daszku i pokrowca na nozki ale z wkladka dla noworodka

a tu z daszkiem i pokrowcem

no i gondola po Kubie (tez model 2007), jest w donrym stanie wiec nie bede kasy na nowo wywalac.
Moze nie taka nowoczesna jak teraz sa wozki ale na krotko wiec szkoda mi kasy

jutrzenka super zakupy i gondola też śliczna

dziewczyny ja mam pytanie o podkłady poporodowe - tzn te wielkie podpachy - jakie kupujecie do szpitala?

ja w I ciąży kupiłam belle ale nie byłam zadowolona, bo sie rolowały, przeciekały i nie miały kleju
podobno dobre są hartaman i absorgyn

nie wiem które kupić :confused:
ja miałam ten sam problem wybrałam Hartmanna bo bella jak dla mnie porażka kupiłam paczkę na wypadek jakby mi wody wcześniej odeszły a na potem 30 szt Hartmana bo przy pierwszym porodzie lało sie zemnie nie ziemsko...
a ja wczoraj kupiłam przewijak - taki z Ikei - nowy, ale na Allegro za 130 zł
SPOLING Stół do przewijania - beżowy/biały - IKEA
super ten przewijak!!!!!!!

długo się zastanawiałam na taki bo wygląda że fajna sprawa ja się w końcu nie zdecydowałam bo mam przewijak na komodzie i kupie wanienkę ze stelażem będziemy kąpać w sypialni

Ja kochane wrzucam zaległe zdjęcia wózka niestety bez spacerówki bo już schowana w szafie na samej górze.Zobacz załącznik 496249Zobacz załącznik 496250Zobacz załącznik 496251
śliczny !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mamba superowy wozeczek

ja wrocilam z rynku. Poszlam po koszulke, kupilam tylko jedną bo cenowo srednio mi pasowaly (45zl), na allegro sa fajne juz ok 30zl. Babka mnie namawiala na te z wzrokami a ja ze nie bo dziecinne a ona ze wszystkie dziewczyny biora. Tylko ja juz mam takie dwie z poprzedniej ciazy wiec starczy.
Kupilam zwykla bawelniana szara tylko z malym motylkiem na piersi i rekawkami i dolem z rozowa otoczka. Kupilam rozmiar M ale jest dosc uciagliwa. Babka mi dala xxl, chyba zdurniala, przeciez po porodzie bede miala mniejszy brzuch :eek:

Jeszcze zamowie jedna przez allegro, wiem juz ze rozmiar m/l
ja kupiłam te dziecinne bo u mnie kosztowały 30 zł innych nie było:-( a nie śpię w koszulach wiec i tak pójdą w odstawkę
Mamba pozazdrościłam ci i właśnie kupiłam taki sam wózeczek.. :tak: tylko fioletowy.
doczytałam że to ANECO to tak naprawdę firma ANMAR z doświadczeniem wieloletnim na rynku. Tylko zrobili nowe wózki aluminiowe itd.
Ciekawe ile będę czekała na dostawę..
no to czekam na zdjęcia....

co do niani to ja mieszkam w domu ale jakoś nie była mi potrzebna teraz też raczej nie bedę kupowała
co do kombinezonku to ja biorę ten niebieski jak bedzie chłodniej poratuje się kocykiem w razie czego mam jeszcze grubszy ale taki już dużo cieplejszy przygotuje go i najwyżej przywiezie mi go m

Załączniki

• IMG_0063 kopia.jpg
    IMG_0063 kopia.jpg
    19,1 KB · Wyświetleń: 96
reklama
Mamba super wózek,kolorki fajne:-)
Ja mam jeden biustonosz do karmienia i jedną koszulę do szpitala,jakoś wcześniej nie miałam nic takiego i jakoś dawałam radę z karmieniem bez specjalnej odzieży:-)to ja zostałam z miseczką 90DD,ciekawe jak po porodzie przybędzie:confused:
Nikolaa pajacyk śliczny,ja ciągle mam dylemat czy pajacyk czy kurteczka do szpitala:eek:

Ostatnia edycja:
Do góry