reklama
myszka281
Fanka BB :)
MAGDA dziekuje bardzo za analize ;-) wiesz to fakt moge miec owu juz pojutrze to by byl 16 dc a nigdy wczesniej nie mialam wiec albo ten 16 albo dalej. Co do testow juz zamowilam i czekam az dojda :-) co do objawow to dzisiaj (.)(.) daja znac zazwyczaj boli mnie jajnik i podbrzusze ale to juz podczas owu wiec duzo mi to nie mowi 
wolala bym sie za bardzo do owu nie zblizac jesli juz staranka to dzisiaj
bo w poprzednich moich staraniach to na 2 dni przed nie bylo ciazy wiec moze zaryzykuje dzis...

wolala bym sie za bardzo do owu nie zblizac jesli juz staranka to dzisiaj

bo w poprzednich moich staraniach to na 2 dni przed nie bylo ciazy wiec moze zaryzykuje dzis...
axarai
dziecioholiczka......
Nullka o ile wiem, to ubezpieczenie szkolne, nawet jak jeszcze nie zapłacone obowiązuje, od pierwszego dnia szkoły! Szkoła podpisuje umowę grupową z Firmą Ubezpieczeniową od pierwszego dnia szkoły!
Biedny maluszek!!!!
Biedny maluszek!!!!
maggie2205
Fan(ka)
Witam dziewczyny, podczytuje Wasze forum od dłuższego czasu i szczerze zamierzam doczytać do końca ale jeszcze mi troszke zostało. Będziemy z mężem starać sie o drugie dziecko, jak większość tutaj spróbujemy w dziewczynkę. Chłopczyka dwulatka już mamy. Myślę ze mozna spróbować, jeżeli się nie uda to trudno, ale przynajmniej próbowaliśmy. Macie jakieś metody - dieta, to że 2-3 dni przed owulacją itd mniej więcej czytałam, ale widzę że są tez inne metody - może jakieś wspomaganie, zakwaszanie ph ? W jaki sposób probujecie zwiększyć szansę na dziewczynkę? Aha czy na ten kalendarz chiński należy się patrzeć czy to się wogole nie sprawdza bo nad tym też się zastanawiam ... Za podpowiedzi z góry dziękuję:-)
Magda_z_uk
Po pierwsze MAMA ;)
Jestem znowu i wreszcie doczytałam
Natusiu kiedy czytam Ciebie, to jakbym siebie widziała jeszcze zanim na zwolnienie poszłam. Praca, dom, szkoła i obowiązki...Dopiero teraz troszkę zwolniłam. Dbaj tam o siebie, tym bardziej, że widzę iż staranka jednak w toku. Trzymam kciuki słońce&&&&&&&&&&&
Moja Nelusia już się dziś nie mogła doczekać, kiedy jutro znowu do szkoły pójdzie. Aż miło mi było jej słuchać;-) A Nikusia rozczarowana, że ona musi jeszcze czekać
A jak tam synuś?
Co do działań, to ja bym się przy obniżaniu ph na Twoim miejscu wstrzymała do rana.
kociatka ja bym jeszcze jednak nie była tak przekonana co do płci na tym etapie ciąży. Ale to ja;-) Tobie oczywiście gratuluję!!!!! I kto wie? Może doktorek ekspertem jest
Oby, oby
Mama przeleciałaś powiadasz ?
To dobrze....ruch to zdrowie
Buciki bosssskie. Takie sexi....
Jeśli tylko lubisz taka wysokość, to są na prawdę super. Czy wygodne, to wiesz...po pierwszym dniu się okaże;-)
Nullka no brak mi słów....Tak mi szkoda Twojego synka...Już sobie wyobrażam, jak musiałaś to przeżyć. Ech...niech mu rączka szybko wydobrzeje. Trzymajcie się!
Daria oby jutro był dla Ciebie lepszy dzień. Nie smutaj się
Ewcik jak miło czytać, że jest lepiej. Zasługujesz na to, wiesz?
Truskafffka a mnie rozczuliło czytanie o tym, co Twój synuś zrobił
Super! Ja uwielbiam takie akcje....A z tym mlekiem, to powiem Ci, że chciał nie chciał, dla dobra córci trzeba było się podszkolić. Sama kiedyś nie wiedziałam, że tyle tego jest
:-)
Myszka fakt, jak na dziewczynkę, to staranka może lepiej dzisiaj. Nie wiem czemu pomyślałam o jutrze
Potem się zobaczy. Pisz, co się wydarzy dalej, to coś pomyślimy
Skoro bólu jeszcze nie ma, to znaczy, że owulka dopiero w drodze. Powinno coś z tego wyjść..
Maggie witaj! Oj sporo będziesz miała wiedzy do przyswojenia;-);-) Powodzenia:-)

Natusiu kiedy czytam Ciebie, to jakbym siebie widziała jeszcze zanim na zwolnienie poszłam. Praca, dom, szkoła i obowiązki...Dopiero teraz troszkę zwolniłam. Dbaj tam o siebie, tym bardziej, że widzę iż staranka jednak w toku. Trzymam kciuki słońce&&&&&&&&&&&
Moja Nelusia już się dziś nie mogła doczekać, kiedy jutro znowu do szkoły pójdzie. Aż miło mi było jej słuchać;-) A Nikusia rozczarowana, że ona musi jeszcze czekać

Co do działań, to ja bym się przy obniżaniu ph na Twoim miejscu wstrzymała do rana.

kociatka ja bym jeszcze jednak nie była tak przekonana co do płci na tym etapie ciąży. Ale to ja;-) Tobie oczywiście gratuluję!!!!! I kto wie? Może doktorek ekspertem jest

Mama przeleciałaś powiadasz ?

Buciki bosssskie. Takie sexi....

Nullka no brak mi słów....Tak mi szkoda Twojego synka...Już sobie wyobrażam, jak musiałaś to przeżyć. Ech...niech mu rączka szybko wydobrzeje. Trzymajcie się!
Daria oby jutro był dla Ciebie lepszy dzień. Nie smutaj się

Ewcik jak miło czytać, że jest lepiej. Zasługujesz na to, wiesz?

Truskafffka a mnie rozczuliło czytanie o tym, co Twój synuś zrobił

Myszka fakt, jak na dziewczynkę, to staranka może lepiej dzisiaj. Nie wiem czemu pomyślałam o jutrze

Maggie witaj! Oj sporo będziesz miała wiedzy do przyswojenia;-);-) Powodzenia:-)
Czarodziejka
No więc najgorzej jak może być ręka prawa którą pisze - gips na 4 tygodnie.
Między drugim a trzecim placem kość pęknięta, a między trzecim i czwartym złamana :-( MASAKRA
Aniu jestem w mega szoku...
no i ta baba co nie wierzyła dziecku...
Zenada jakaś..
Bardzo Ci kochanie wspołczuje a zwłaszcza Juleczkowi!!!!!!
mam nadzieje ze reka szybko sie wygoi, wyleczy..
Swoją drogą przydało by sie babie zwrócić uwagę zeby następnym razem uwierzyła dziecku...
no i ta baba co nie wierzyła dziecku...

Bardzo Ci kochanie wspołczuje a zwłaszcza Juleczkowi!!!!!!
mam nadzieje ze reka szybko sie wygoi, wyleczy..
Swoją drogą przydało by sie babie zwrócić uwagę zeby następnym razem uwierzyła dziecku...
czarodziejka no to i tak super Ci śpi Maksio, Marcepan budzi się przeważnie o 6.30 :/ o której go kładziesz wieczorem?
Ewcik Maksio chodzi spac po 20...najpozniej kolo 21.
No ale teraz jak szkola i Maciek rano wstaje to o 20 juz w lozkach!
No ale teraz jak szkola i Maciek rano wstaje to o 20 juz w lozkach!

Czarodziejko to faktycznie miałaś dzień...Ech tak to już jest, że baba w domu, to na 3 etatach musi wyrobić![]()
To prawda...przykra ale prawda.
Najgorsze ze za rok wrócę do pracy a obowiązków wcale mi nie ubedzie...ehh zycie/.
Najgorsze ze za rok wrócę do pracy a obowiązków wcale mi nie ubedzie...ehh zycie/.
Czarodziejka trzymam kciuki żeby udało się wam szybko odnaleźć w nowej sytuacji![]()
Dzieki Kochana Wszystko Kwestia czasu!!!!!
PATRYSIAK Kocie. mega wielkie Gratulacje dla Ciebie, ewelinki...dla calej Waszej rodziny!!!!
Niech ta mała dziewczynka rozświetli Wasze zycie!!!!!!
Kociatko jeszcze nic nie jest przesądzone ale ja juz Ci Gratuluje drugiego syncia...zobaczysz jaka to frajda miec chłopców...

PATRYSIAK Kocie. mega wielkie Gratulacje dla Ciebie, ewelinki...dla calej Waszej rodziny!!!!
Niech ta mała dziewczynka rozświetli Wasze zycie!!!!!!
Kociatko jeszcze nic nie jest przesądzone ale ja juz Ci Gratuluje drugiego syncia...zobaczysz jaka to frajda miec chłopców...

Ostatnia edycja:
Magda_z_uk
Po pierwsze MAMA ;)
Czarodziejko dokładnie....prawdziwe życie. Ja wrócę do pracy we wrześniu przyszłego roku i aż strach myśleć, jak sobie poradzę z 3 dzieci....ale damy radę. Co nas nie zabije, to nas wzmocni;-):-)
Piranha
Kaja coś nie chce zasnąć więc tak na szybciutko piszę.
patrysiak, GRATULUJĘ z całego serca!!! Nareszcie masz córeczkę przy sobie!
myszka, jedna sprawa to pH a druga to, że taka ilość płynu pewnie wypłukała plemniki, należy zrobić z 1-3 ml. Z obniżaniem pH po starankach trzeba bardzo ostrożnie. Np. Replens należy aplikować płytko, bliżej wejścia a nie w pobliżu szyjki by nie zabić plemników, mam nadzieję, że dziewczyny stosujące Replens o tym pamiętają :-) Podobno plemniki X potrzebują około 4 godzin by trafić do "waiting zone" czyli bezpieczniejszego już miejsca, w którym oczekują na komórkę jajową, wówczas irygacje już nie są dla nich tak niebezpieczne. Wykresik wskazuje na zbliżającą się powoli owulkę. Ja bym kupiła testy owu i robiła codziennie jeden wieczorem - jak będzie pozytywny to działania, w ten sposób osłabisz plemniki i nie zbliżysz się zbyt mocno do owulki. Jeśli jednak odsunięcie 2 dni nie kończyło się ciążą (a tak było u mnie) to spróbowałabym przybliżyć się tak jak ja (dzień pozytywnego testu lub dzień owulacji) ale zadbałabym o niskie pH i brak EWCM ...no albo spróbuj z O+12 :-) Trzymam kciuki!
Martucha, wiesiołek jest w kapsułkach a ASG (tabletki) kupowałam ilaczkowi na eBay ...no chyba, że pytasz o syrop Guajazyl :-) W czwartek rano zamieniam się w kciuki :-)
natusia, ale super, ja bym zadziałała jak tylko śluz zmieni się na niesprzyjający plemnikom a pH będzie niskie
mama, ja siostrze to samo powtarzam - to nie wina odmiennej płci jej dzieci ale po prostu takie mają charakterki, że się nie dogadują ;-) ...i podaję jej Twoje dzieciaczki za przykład
Śliczne butki, też lubię szpile :-)
kociatka, GRATULUJĘ kochana! A przypomnij proszę jakie dawki Ca, Mg i żurawiny brałaś? To był cytrynian czy węglan wapnia? Mierzyłaś pH po Sylku i Lactovaginalu bo u niektórych kobiet te preparaty mogą podwyższyć pH? Mierzyłaś pH aż do owulki? Pewnie synek zadowolony bo zazwyczaj chłopcy chcą mieć braciszka :-)
nullka, masakra jakaś, co za pech straszliwy, współczuję Tobie i synkowi :-(
Ewcik, dzięki kochana :-* Całkiem możliwe, że to zbliżająca się owulka, w takim razie za kilkanaście dni nareszcie cykl starankowy! Juuuuuupiiiiii!!!!
Truskafffka, pochwal się imieniem dla ewentualnego syneczka
choć ja stawiam na córcię u Ciebie, założymy się?
Kiedy masz kolejne USG? Ale kochany ten Twój Mistrzunio! Mój synuś kompletnie olewa siostrę, nie jest już zazdrosny raczej ale też nie jest nią kompletnie zainteresowany ;-)
maggie, witaj! Poczytaj na początek tutaj https://www.babyboom.pl/forum/stara...ecka-chlopiec-dziewczynka-1147/index4182.html (zielona czcionka) :-), sam odstęp od owulki niewiele daje a kalendarz chiński potraktuj z przymrużeniem oka ;-)
patrysiak, GRATULUJĘ z całego serca!!! Nareszcie masz córeczkę przy sobie!
myszka, jedna sprawa to pH a druga to, że taka ilość płynu pewnie wypłukała plemniki, należy zrobić z 1-3 ml. Z obniżaniem pH po starankach trzeba bardzo ostrożnie. Np. Replens należy aplikować płytko, bliżej wejścia a nie w pobliżu szyjki by nie zabić plemników, mam nadzieję, że dziewczyny stosujące Replens o tym pamiętają :-) Podobno plemniki X potrzebują około 4 godzin by trafić do "waiting zone" czyli bezpieczniejszego już miejsca, w którym oczekują na komórkę jajową, wówczas irygacje już nie są dla nich tak niebezpieczne. Wykresik wskazuje na zbliżającą się powoli owulkę. Ja bym kupiła testy owu i robiła codziennie jeden wieczorem - jak będzie pozytywny to działania, w ten sposób osłabisz plemniki i nie zbliżysz się zbyt mocno do owulki. Jeśli jednak odsunięcie 2 dni nie kończyło się ciążą (a tak było u mnie) to spróbowałabym przybliżyć się tak jak ja (dzień pozytywnego testu lub dzień owulacji) ale zadbałabym o niskie pH i brak EWCM ...no albo spróbuj z O+12 :-) Trzymam kciuki!
Martucha, wiesiołek jest w kapsułkach a ASG (tabletki) kupowałam ilaczkowi na eBay ...no chyba, że pytasz o syrop Guajazyl :-) W czwartek rano zamieniam się w kciuki :-)
natusia, ale super, ja bym zadziałała jak tylko śluz zmieni się na niesprzyjający plemnikom a pH będzie niskie

mama, ja siostrze to samo powtarzam - to nie wina odmiennej płci jej dzieci ale po prostu takie mają charakterki, że się nie dogadują ;-) ...i podaję jej Twoje dzieciaczki za przykład

kociatka, GRATULUJĘ kochana! A przypomnij proszę jakie dawki Ca, Mg i żurawiny brałaś? To był cytrynian czy węglan wapnia? Mierzyłaś pH po Sylku i Lactovaginalu bo u niektórych kobiet te preparaty mogą podwyższyć pH? Mierzyłaś pH aż do owulki? Pewnie synek zadowolony bo zazwyczaj chłopcy chcą mieć braciszka :-)
nullka, masakra jakaś, co za pech straszliwy, współczuję Tobie i synkowi :-(
Ewcik, dzięki kochana :-* Całkiem możliwe, że to zbliżająca się owulka, w takim razie za kilkanaście dni nareszcie cykl starankowy! Juuuuuupiiiiii!!!!
Truskafffka, pochwal się imieniem dla ewentualnego syneczka

maggie, witaj! Poczytaj na początek tutaj https://www.babyboom.pl/forum/stara...ecka-chlopiec-dziewczynka-1147/index4182.html (zielona czcionka) :-), sam odstęp od owulki niewiele daje a kalendarz chiński potraktuj z przymrużeniem oka ;-)
reklama
K
Kinga85
Gość
Patrysiak gratuluję i ja
)) co za nowina!
Nullka współczuje Ci
Dziewczynki trzymajcie kciuki za skok aby w koncu się pojawił jutro.
Dobranoc
Nullka współczuje Ci
Dziewczynki trzymajcie kciuki za skok aby w koncu się pojawił jutro.

Dobranoc
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Podziel się: