reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Martuchaa: póki @ nie ma to ty jeszcze możesz się zdziwić dwoma kreseczkami;P
Kinga, nullka, widzę tempka w górę - oby tak dalej, u mnie też, ale ciii nie zapeszamy:-D
martika: przykro mi - czas leczy rany, a słońce zaświeci w twoim życiu jeszcze na pewno. Ciesz si tym, co jest ci dane - masz piękne dwie córcie, kochającego męża - masz dla kogo żyć.
patrysia: jeden palec to powinnaś spokojnie donosić - dajesz mi nadzieję, ze może moja druga ciąża też będzie inna od pierwszej i nie bedę musiała leżeć - z Alankiem tez musiałaś potem się oszczędzać i leżeć, a tu z Marcelkiem śmigasz i dobrze jest!
Truskaffka: myśl pozytywnie i wtedy wszystko będzie dobrze - to bardzo dużo daje. Mi w ciąży z Misią w 25 tygodniu ginka w szpitalu powiedziała, z daje mi 2 tygodnie i urodzę, bo miałam już spore rozwarcie postępujące. Powiedziałam - o nie, co to to nie - w życiu. I urodziłam w 40tc - pozytywne nastawienie dużo daje:)
Piranha: z każdym dniem będzie lepiej - Kajka rośnie i to tylko te pierwsze miesiace są katorgą, z dnia na dzień będzie więcej się ruszać, rozwijać, więc przestanie być tak nudno i monotonnie - a na wiosnę to już zapomnisz jak źle było pół roku wcześniej!
misia: mi się tez wydaje, że jak mi test owu pokazał dwie krechy to nie miałam odstępu typu 24-36h tylko to już była w tamtej chwili owu - pomijam, że ten LH to u mnie chyba przez cały cykl się na testach pokazuje:tak::tak:także czasem lepiej się w siebie wsłuchiwać, a testy owu mogą pomóc, ale nie zawsze pomagają, wiec się nie martw - tyle lasek w ciąże zachodzi nie wiedząc nawet, ze takie testy istnieją:rofl2:
mama: szkoda, że się nie udało:( trzeba zatem zbierać siłę na nowy cykl!
magda: załatwiaj dla Niki też skoro chce to niech idzie do szkoły z Nelcią - trzeba wykorzystać, że sama z siebie chce i nie trzeba z płaczem zmuszać, a i ty odpoczniesz chwilkę, a im dalej tym bardziej ci się odpoczynek przyda.
daria: twarda sztuka z tej twojej szyjki - palce rozwarcia, zasuwasz i nic - nieźle. Ale w końcu ci odpuści - nie ma wyjścia;-)

Dzień dobry wszystkim :-)

Dawno mnie tu nie było więc muszę nadrobić czytanie...

U mnie wszystko ok, czuję się dobrze.

Kochane jestem na etapie kompletowania wyprawki dla Malutkiej. Mam już kołyskę i dużo ciuszków, które dostałam od koleżanki. W związku z tym mam prośbę do Was, mam Maluszków, o listę najważniejszych rzeczy, które trzeba kupić dla noworodka. Z góry dziękuję :-)

Buziaki :-D

misia ja też miałam takie bóle... wiesz i tak nie wiem kiedy u mnie owu była :| dlatego i ja ruszam na monit w nast cyklu :tak:

aga u ciebie jak ładnie ciii.... ;) &&&&

miss witaj :) szykuj wypraweczkę szykuj.... :)

Martuchaa: póki @ nie ma to ty jeszcze możesz się zdziwić dwoma kreseczkami;P
Kinga, nullka, widzę tempka w górę - oby tak dalej, u mnie też, ale ciii nie zapeszamy:-D
martika: przykro mi - czas leczy rany, a słońce zaświeci w twoim życiu jeszcze na pewno. Ciesz si tym, co jest ci dane - masz piękne dwie córcie, kochającego męża - masz dla kogo żyć.
patrysia: jeden palec to powinnaś spokojnie donosić - dajesz mi nadzieję, ze może moja druga ciąża też będzie inna od pierwszej i nie bedę musiała leżeć - z Alankiem tez musiałaś potem się oszczędzać i leżeć, a tu z Marcelkiem śmigasz i dobrze jest!
Truskaffka: myśl pozytywnie i wtedy wszystko będzie dobrze - to bardzo dużo daje. Mi w ciąży z Misią w 25 tygodniu ginka w szpitalu powiedziała, z daje mi 2 tygodnie i urodzę, bo miałam już spore rozwarcie postępujące. Powiedziałam - o nie, co to to nie - w życiu. I urodziłam w 40tc - pozytywne nastawienie dużo daje:)
Piranha: z każdym dniem będzie lepiej - Kajka rośnie i to tylko te pierwsze miesiace są katorgą, z dnia na dzień będzie więcej się ruszać, rozwijać, więc przestanie być tak nudno i monotonnie - a na wiosnę to już zapomnisz jak źle było pół roku wcześniej!
misia: mi się tez wydaje, że jak mi test owu pokazał dwie krechy to nie miałam odstępu typu 24-36h tylko to już była w tamtej chwili owu - pomijam, że ten LH to u mnie chyba przez cały cykl się na testach pokazuje:tak::tak:także czasem lepiej się w siebie wsłuchiwać, a testy owu mogą pomóc, ale nie zawsze pomagają, wiec się nie martw - tyle lasek w ciąże zachodzi nie wiedząc nawet, ze takie testy istnieją:rofl2:
mama: szkoda, że się nie udało:( trzeba zatem zbierać siłę na nowy cykl!
magda: załatwiaj dla Niki też skoro chce to niech idzie do szkoły z Nelcią - trzeba wykorzystać, że sama z siebie chce i nie trzeba z płaczem zmuszać, a i ty odpoczniesz chwilkę, a im dalej tym bardziej ci się odpoczynek przyda.
daria: twarda sztuka z tej twojej szyjki - palce rozwarcia, zasuwasz i nic - nieźle. Ale w końcu ci odpuści - nie ma wyjścia;-)

to fakt teraz dużo robię bo i też musze a tu fajnie 38 tc zaczęty i dalej 2w1 :))bo szczerze obawiałam sie jak to bedzie po ciaży z Alankiem bo tak jak piszesz leżeć trzeba było...

agagsm no właśnie też tak stwierdziłam ja 2 razy zaszłam w ciążę tylko obserwując śluz i nie miałam pojęcia o testach ani o tempce a ni o innych bajerach co wiem teraz i zaszłam w ciążę bez stresów że coś jest nie tak a teraz stres bo tempka nie przyrasta bo test negatywny i myślę że to ma na mnie zły wpływ chodzi mi o stres jaki mi przy tym towarzyszy :-p

stresior to najgorsze co może być.. :/ i dobrze misia piszesz bo tak to jest własnie tempka nie taka i juz sie człowiek denerwuje zastanawia i czyta w necie... testy owu tak samo... widzisz fajnie że napisałaś o tym u ciebie pozytywny wychodzi ale juz PO owu. dla mnie to cenna informacja którą zapamietam bo zawsze tu mówią dziewczyny że po PLUSIE jeest owu a widać nie u każdego tak musi być... :]
monitoring można zrobić nawet ze 2 razy chociaż... na początku aby zobaczyć jak rosną jajeczka i kiedy ewentualnie jest ten czas aby zaliczyć próbę i potem aby zobaczyć czy pękły..
Ja od nast cyklu inaczej bede robić zupełnie... no i zobaczymy może w końcu sie uda! kurde no

Witam Was na chwile
Moi chłopcy w szkole i przedszkolu - ja ogarnęłam chate i biore sie za szykowanie bo jak odbiore chłopaków koło 12 to jedziemy na pogrzeb :-( Zmarł brat mojego teścia 54 lata

Piranha , agagsm u mnie tempka w góre niby ale jakos ciążowo to ja sie nie czuje ;-)

agagsm u Ciebie to piękna ta tempka nie powiem . Kasia_uk Twoja też widzę pnie się znowu w góre

misia u Ciebie też już chyba faza lutealna się zaczęła co?? Były staranka??

Kinga oby u Ciebie już tylko tempka w góre szła bo wykres wygląda ładnie :-) Trzymam &&&&&&&

Czarna &&&&&&&&&&&&&&&&&&&& tempka znowu w górze i oby tak dalej

Dobra lece bo sie nie wyrobie - wpadne wieczorem

reklama
kinga dzisiaj mierzyłam tempkę i całe 37,68:dry: także nawet testu nie powtarzałam bo mi szkoda:dry:
Obserwacja cyklu - enpr.pl

a tu mój wykres - pięknie krecha idzie w dół:happy2: poza tym objawów żadnych, lekkie pobolewanie jak na okres, piersi nawet specjalnie nie urosły i przeczucie pewności że to nie ten czas:no:
a ile u was monitoring kosztuje? bo u nas jest albo za cykl albo za wizytę i biorę ten pakiet:tak:
dobrze że przynajmniej jakiś punkt zaczepienia jest to się człowiek nie załamuje:tak: a na cykl za 2 miechy jakby się nie udało namówiłam M na baby comp:-p

agagsm, kinga ale za wasze tempki oczywiście &&&&&&&&&&&&

przed chwilą wydałam miliony na allegro, dokupiłam jeszcze ten termometr, kolejne paski, jeszcze jeden pre seed i parę pierdołek, zostały mi tylko testy owu bo ostatnio kupowałam opakowanie za 27zł - 5 sztuk w aptece:dry: i chyba poszukam na allegro coś tańszego. jakie poleciacie?

Monitoring ile kosztuje to pewnie zależy od lekarza u mojego 40zł

Do góry