reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kwiecień 2013

wiecie do końca roku jeszcze wiele może się zmienić :tak: tak więc ja jeszcze o tym nie myślę, bo znając nasz rząd to głośno krzyczą a później i tak wprowadzają zmiany :cool2:

reklama
aha mąż mnie uświadomił że to się liczy od urodzenia dzieci czyli w naszym przypadku nasza pensja będzie dzielona na 4! Czyli cudem się załapiemy! aha i jeszcze dla tych którzy są z krakowa, oprócz becikowego (jeśli się załapiecie) możecie dostac 1tys dodatkowy na dziecko :) tu macie artykuł - W Krakowie będzie obowiązywało nowe becikowe | rp.pl
ale ogólnie ten tysiak to jest i tak mało..a kurde..już się z tego wycofują, utrudniają...

wiecie do końca roku jeszcze wiele może się zmienić :tak: tak więc ja jeszcze o tym nie myślę, bo znając nasz rząd to głośno krzyczą a później i tak wprowadzają zmiany :cool2:

Niestety poszukałam ustawy. Jest już przegłosowana, z kwietnia tego roku. Tak więc teraz szybko tego nie zmienią. A jak zmienią to nasz "kwiecień" i tak będzie po starych zasadach

Niestety poszukałam ustawy. Jest już przegłosowana, z kwietnia tego roku. Tak więc teraz szybko tego nie zmienią. A jak zmienią to nasz "kwiecień" i tak będzie po starych zasadach
ech pytanie jak będą to liczyć? bo mój mąż ma działalność gospodarczą, pewnie dochody z ostatniego pół roku poprzedzającego poród? no nic, może się załapiemy, bo będzie nas 4 albo 5 ;-):-D

a mnie właśnie mąż poinformował że nie dostaniemy becikowego ..
Według nowych przepisów uchwalonych przez Sejm, od 2013 roku becikowe ma trafiać tylko do rodzin o miesięcznych dochodach poniżej 1922 zł na osobę.
Mąż ma dobrą pensję ale co z tego jak 2500zł idzie na kredyt..:( kurczę szkoda..

wlasnie slyszalam w radiu :wściekła/y:

monikaaa.a, ja nie robie zadnych badan prenatalnych, planowe usg ok 13 tc z pomiarem przeziernosci karku i obecnoscia kosci nosowej

monikaaaa ja mam konflikt krwi z moim mężem (ja ARh-, mąż 0Rh+). Moja ginka powiedziała, że w tych czasach to już żaden problem, tylko będę musiała jakiś zastrzyk przyjąć. Nie pamiętam teraz kiedy ten zastrzyk - chyba po porodzie? Pozdrawiam dziewczyny:-)

klaudia, szkoda słów...sami sobie zresztą takich wybieramy, ale, żeby jeszcze było z czego??? ja to poważnie się zastanawiam nad wyjazdem z tego kraju...qwa :wściekła/y:, człowiek zarabia tylko na kredyty, opłaty i cho.lerne podatki :no: tylko wymagają, a w zamian ch.. dają, nie przepraszam- jeszcze żeby ch..a dali to przyjemność jakas by była, ale Oni nic nie dają :wściekła/y:

reklama
Do góry