reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwiecień 2013

no dokladnie! :-D jak sie rodzimy to rok konczymy dopiero po roku, a caly roczek niemowle jest w PIERWSZYM roku zycia, a potem ma 1rok i iles tam miesiecy co oznacza ze jest w nieskonczonym DRUGIM roku zycia
Notka, chodziło nam o to samo tylko inaczej sformuowałyśmy zdanie :tak: jak ktoś mnie pyta w którym tyg jestem zawsze mówię tak jak piszesz Ty, ale jakktoś pyta ile mam skończonych mówię jak pisałam ja i wszystko jest poprawnie :-)

reklama
he he no niezle :happy:
to moze ja sie odniose do siebie.... jestem w 13 tc (12 tc skonczony i 3 dzien 13 tc)
Amen

Dotkass, dokladnie! tez widze ze to samo mamy na mysli ;-) ale jakos dogadac sie nie moglysmy
jedno jest pewne chociaz ze JESTESMY w ciazy chi chi ;-)

Margot – a jakie masz naturalne sposoby na kaszel?

Notka – mi ginka powiedziała tak. Że jak mam termin na 12.04 to to jest dla mnie tydzień 40 (tj. pierwszy dzień tygodnia 40) i od tego mam sobie odliczać wstecz. Rozpisałam to sobie w kalendarzu i jestem teraz w 14tydz 5 dzień ale rozumianym jako 5 dzień 14-go tygodnia. Ale…niewykluczone, że funkcjonują dwa sposoby liczenia, bo jak byłam u lekarza w 13 tyg i 2 dniu (rozumianym jak w.w.) to położna wpisała mi w karcie tydzień 12…

Pchełka – termin połowkowego (wg pani doktor u której ja robię USG) nie musi być tak sztywno przestrzegany jak genetycznego, tak więc o ile Ty wytrzymasz to 23 tydzień powinien być z medycznego punktu widzenia jak najbardziej ok. A swoją drogą to współczuję, z tego co pamiętam to u Was prywatnie trochę to chyba kosztuje.

Aloha, u mnie też pogoda paskudna. Byłam u swojego rodzinnego. Niby dał skiero do kardiologa bez szemrania, ale już babka w rejestracji mi powiedziała, że szanse na dostanie się do specjalisty w tym roku graniczy z cudem :wściekła/y: Więc lipa na całości. Gdybym to ja jeszcze wiedziała, do którego lekarza się udać prywatnie ..:eek: No i chyba wielkość bębenka nie tylko mi sie wydaje pokaźna,bo jakiś miły pan chciał mi ustąpić miejsca w autobusie :tak:
Jesli chodzi o żłobki/kluby maluszka, to moja Ala chodzi do prywatnego klubu dla bąbli od 6miesięcy do 4lat i obie jesteśmy zadowolone. Na początku przez kilka dni chodziłam razem z nią po godzinie, więc miałam okazję dobrze poobserwować jaka atmosfera panuje, a potem prowadzałam na 2 godziny 3 razy w tygodniu. Klub mieści się w duzym domu z ogrodem, dzieciaczków jest 14ścioro. Panie przemiłe, wymyślają fajne zabawy dzieciakom, np. latem zrobiły błoto w basenie i dzieciaki sie mazały :-) Poza tym jest rytmika, angielski. Dla mnie znakiem, ze wszysko w klubie gra jest chęć z jaką codzinnie mała idzie "do dzieci". Teraz, jak jestem na zwolnieniu to dużo mniej czasu tam spędza, często wcale nie idzie ale całkowicie jej nie będę wypisywać, bo w domu by się najwyczajniej zanudziła. Zwłaszcza zimą :)
Dotkass, super że pieskowi lepiej :) Oby jak najszybciej wracał do zdrowia :)

czyli jak ja mam 14t 6 d to jestem w 14 czy 15? Juz sie pogubilam. KTory jutro koncze a ktory zaczynam ?:eek:
wedlug mnie jestem w 15 i zaczynam 16 ale teraz to juz nie wiem...oswieccie mnie

Margot – a jakie masz naturalne sposoby na kaszel?

Notka – mi ginka powiedziała tak. Że jak mam termin na 12.04 to to jest dla mnie tydzień 40 (tj. pierwszy dzień tygodnia 40) i od tego mam sobie odliczać wstecz. Rozpisałam to sobie w kalendarzu i jestem teraz w 14tydz 5 dzień ale rozumianym jako 5 dzień 14-go tygodnia. Ale…niewykluczone, że funkcjonują dwa sposoby liczenia, bo jak byłam u lekarza w 13 tyg i 2 dniu (rozumianym jak w.w.) to położna wpisała mi w karcie tydzień 12…

Pchełka – termin połowkowego (wg pani doktor u której ja robię USG) nie musi być tak sztywno przestrzegany jak genetycznego, tak więc o ile Ty wytrzymasz to 23 tydzień powinien być z medycznego punktu widzenia jak najbardziej ok. A swoją drogą to współczuję, z tego co pamiętam to u Was prywatnie trochę to chyba kosztuje.

Pscolka no ja place za wizyte z usg 160 euro, ale pieniazki na szczescie mamy. Teraz przeszlam na pol etatu bo kurde jakos nie chce mi sie na caly a i tez sie przeprowadzilismy i daleko mam, tutaj macierzynskie jest platne tak samo dla kazdej mamy niezaleznie od tego ile pracujesz-czy caly etat czy pol czy tylko pare godzin tygodniowo. Tak samo jest w PL bo nie wiem?

haha ja też myślałam że Notka o mnie pisze :-D

i zakręciłam się całkowicie.
buahahaha

czyli jak ja mam 14t 6 d to jestem w 14 czy 15? Juz sie pogubilam. KTory jutro koncze a ktory zaczynam ?:eek:
wedlug mnie jestem w 15 i zaczynam 16 ale teraz to juz nie wiem...oswieccie mnie
jesteś w 15-tym skończony masz na dziś dzień 14-ty, jutro kończysz 15-ty tydz zaczynasz 16-ty

Pchła, macierzyński w PL płacony jest w zależności od zarobków, otrzymujesz 100% wysokości pensji przez pół roku

reklama
kurcze juz 16?:) A pamietam jak odliczalam byle tylko minac 12:)

Notka-mi doktor zalecil 20 minut w sloneczku dziennie, wiec sama teraz nie wiem? A co ty masz za kropelki? Bo ja biore tabletki dla kobiet w ciazy i tam juz jest witD ale tylko 10 mikrogram i sama juz nie wiem czy brac dodakowo a jak mowilam wizyte w spzitalu mam na grudzien:) ja mam poziom 61 wit D a norma to chyba 75...a jak u ciebie?

Do góry