reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki forever!

reklama
halo haalo! ja na chwilkę :D

powtórzę za MONI - cóż za wspaniałe czasy NADEJSZŁY - oto dziecko śpi w dzień i zasypia kolejny dzień niedługo po 20 (oczywiście od 19 rozrabiałyśmy na łóżku, ale co tam ;)

Lilu poszperam w fakturach za tymi płytkami tak czy siak, ja je w Cermagu była wyłapała :) Szara biel czy żółta biel to chyba zależy od oświetlenia - czy będzie ciepła tradycyjna żarówa, czy może białe, energooszczędne, czy halogenki albo ledy - przy nich nawet żółć zyska jasność i świetlistość wymaganą w małej łazience :))

A oświetlenie u nas w łazience jest znakomite - na kablach dyndają sobie gołe żarówy IKEA :-D
W planach aczkolwiek mamy LEDy :cool2: Kiedyś... :-p

A teraz koleżanki wybaczą, ale bardzo mnie ciągnie książka....:sorry:

Dobranoc!

Ostatnia edycja:
Asionku ehhh te nocne walki...masakra...ja od dwóch nocek mam koszmar - mała co chwilę ryczy - teraz myślę, że to na ząbki...i nie zaśnie dopóki nie dostanie porządnej dawki syropu....nie wiem jak zniosę kolejną taką nockę :baffled::baffled:

Póki co lecę do kolejnego składu budowlanego, bo muszę trochę uszy odstresować przed nocnym marudzeniem...moja cierpliwość jest mocno nadszarpnięta :eek::crazy:

ehhh a to zeby , a to cycki ciagle cos :) tez juz sie boje nocy i tego wiszenia na mnie :/
takze witaj w klubie ...

ASIONKU a jak Ci się udaje narzucić małemu kierunek iścia :confused: Czy to on narzuca kierunek? :-D

hehe na ogol idzie obok albo za raczke , ale tez potrafi isc sobie tam gdzie mu sie podoba :) takze tak kolorowo nie jest ;)

super lazienka !!

ja tylko na szybko, bo paczka od kilku godzin non stop ryczy z 5minutowymi przerwami na jedzenie i 20 minutowymi na spanie... juz sie poodzilam z tym, ze nie zasnie na dluzej, wiec jak spi prasuje i gotuje na raty. a jestem dzis jaka swykonczona. nie wiem czemu, pogoda moze?

)

jak tam Zosia ??

No właśnie Asionku - mały idzie normalnie na spacer????????? :szok::szok::szok: Kurka u nas wyjście wygląda tak, że mała zawsze idzie tam gdzie chce, lubi wchodzić na trawniki pełne psich odchodów, lubi kosze na śmieci, pety na chodniku - i nigdy nie dojdziemy dalej niż parę kroków od klatki...No chyba, że ją przeniosę...także spacer po parku to dla mnie brzmi jak mega wyzwanie!!!!!!
I jeszcze chciałam Ci powiedzieć, że rok temu byłam pewna, że Natanek najszybciej zacznie przesypiać całe noce - miałam wrażenie, że masz idealne dziecko - jak czytałam o jego zasypianiu i porównywałam do tego, co wyczynia Martynka - albo ja z Martynką na piłce - to zawsze Ci zazdrościłam :-p A tu proszę jaki cycocholik nam wyrósł....

jak juz pisalam , idzie kolo nas , kolo mnie , albo za raczke ladnie , ale tez sobie lubi polazic :) szczegolnie krawezniki go interesuja hehe jak wysoko wejdzie , ale z zejsciem czasami ma problem , wywala sie .. na szczescie nic nie dotyka :)

no widzisz , bo kurcze do 7 m byla super !! spal ladnie z jedna pobudka , czasami bez ... pozniej szly mu 4 zeby na raz i skonczylo sie spanie :/ do dzisiaj sie nie naprawil , a nawet jest gorzej , coraz gorzej :/ taki kurcze maniak cycowy sie zrobil , ze potrafi wisiec na mnie pol nocy i do tego druga reka targac suty :szok: a jak zabieram to furia normalnie :rofl2:
takze ja czekam juz jak na zbawienie na tego 13 grudnia i licze , ze jak zabiore cyca to i zacznie spac w koncu , modle sie tylko , zeby zeby znowu nie szly ...

Dzien koszmar. Baki szly jakoes bolesne. Przed 19 chwile zrobila kupe, najadla sie i odzyskala nastroj. Lezala sobie na bujaczku i konczylysmy gotowac. Zjedlismy z m kolacje i znow ryk. Godzinke pospala, zmienilam pampka, jesc i do lozka. Najpierw sprawilo jej to przykrosc, przytulilam, znow do wyrka i zasnela z piastka w buzi. Smoczek potrzebny jest bardzo rzadko.
To jej zasypianie latwe ma ewidentnie zwiazek z tym ssaniem kciuka, bo sie te dwa zjawiska pojawily jednoczesnie.
A w dzien ona spi roznie. Dzisiaj te dwudziestominutowe drzemki byly okropne. Z reguly spi kolo 9/10 jakoes 40 minut, otem kolo 13 minimum godzine i kolo 16 znow. Najczesciej ktorys sen trwa 2-3 godzinki. Dzis to byla masakra nawet nie ze wzgledu na spanie tylko ciagly placz... Ale w tym szalenstwie udalo mi sie podprasowac troche w czasie jej drzemek i zrobic pyszna pizze bez sera. Mniam. Ale spaceru nie bylo... Jutro caly dzien sprzatam - udowodnic musze tesciowej (przylatuje wieczorem), ze sprzataczka mi niepotrzebna.

Kocurku gratuluje ufolkowego spania!

Lil zastanow sie nad duzymi. Kot ma racje co do optyki :)

Asionku, moniu, paulina - nie pamietam juz co kazdej z was chcialam powiedziec :(

Dobranoc!

Dobry:)

Moje dziecię ewidentnie wyzdrowiało... znowu mamy przerwy w spaniu od 2 do 3..... ehhh ale tym razem tylko się turlała po łóżku i próbowała znaleźć sobie pozycję... ja już nie miałam siły jej tulić więc położyłam się tylko obok i chyba zasnęłam... Młoda się w końcu wtuliła w tatę i zasnęła..
Za to o 4.40 psu się zachciało szczekać:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: pierwszy raz w całym jej życiu:wściekła/y::wściekła/y::angry::angry::angry: Młoda się nie obudziła ale my tak - ja tuliłam Małą, mąż pacyfikował psa. I potem już nie mogłam spać...

Poczek współczuję dnia:((( Oby dzis było lepiej! Kurcze a co by się jej zrobiło że taki płaczek?

Kocie gratulacje spania Oleńkowego:)))Oby jej tak zostało!!!
I łazienke masz cudną!!! Prawie tak cudną jak pokoik Oleńki:) - bo ja ciągle jestem pod wrażeniem Oli pokoju! Jak już kupimy mieszkanie i Wiki będzie miała swój pokój to jeszcze cię poprosze o zdjęcia:))

nie wiem co jeszcze chciałam więc miłego dnia:))

Dzień dobry!

Kocurku a co to ten cermag? I w ogóle gratuluję wolnych wieczorów! Super sprawa! Dzieci po roku prawie zawsze się poprawiają! A wiesz czego ja się w przypadku Maciusia doczekałam? Nie mogę zwlec go z łóżka w tygodniu rano jak trzeba do przedszkola...A w weekend leży z tatą w łóżku i czeka dopóki ktoś nie wstanie (a ja wstaję wtedy kiedy Martynka się budzi)...Także wszystko w swoim czasie :tak::tak::tak: A co teraz za książkę czytasz??? Dalej Koontz??? :-)

Poczku oj Ty musisz mieć czysto w domu! Często piszesz, że sprzątasz..A na długo Twoja teściowa przyjeżdża?? A kiedy Twoja mama będzie?? I potwierdzam, że kciuk bardzo uspokaja dziecko...

Co do płytek to ja chciałam takie duże, ale co myślicie o tym, że w większości będą to u mnie pocięte końcówki? Bo na dwóch ścianach wierzę, że wejdą dwa kafle, ale na reszcie maks 1,5...a podłoga to już w ogóle byłyby same końcówki chyba...

Asionku
jak już oduczysz Natanka cyca to kolejne ząbkowania nie będą takie straszne...Takie mam doświadczenie z Maciusiem...dopóki był cyc to budził się i na cyca i na ząbki...A potem już tylko na ząbki...ale to najgorsze ząbkowanie to trwało maks 3 nocki - a wtedy podawałam środek przeciwbólowy...W ogóle z Maciusiem ząbkowanie takie straszne nie było.....

Co u reszty Koleżanek???

Moniu oj współczuję nocki....U mnie spanie było jako takie do 4.30 a potem to już marudzenie co chwilę...

No tak - już sprawdziłam, co to cermag i u nas tego cuda nie ma....

OOO już mi się kolekcja 01 z płytek podoba...z tymi paskami brązowymi w części wc...ooooo.....

http://www.cermag.com.pl/pl/produkty/lazienka

OOO kolekcja 02...........oooooooooooooo

Oooooooooo kolekcja 04 te jasne płytki.........ooooooooooooooo

OOOOO a kolekcja 13 jaka wanna....ooooo....jaka łazienka.....ooooooo:szok:

Nie oglądam dalej :oo2:

Wczoraj policzyłam, że wystarczy, że płytki będą kosztować o 20 zł więcej na metrze i już mnie to wyniesie 1000 zł drożej. Także póki co mogę sobie pomarzyć jedynie....Jakbym pracowała to bym kredyt wzięła i tyle...

Aha Kocurku ja też myślę o oświetleniu ledowym (halogeny ledowe) - ale nie wiem jak to w praktyce wygląda? Czy to się w obniżonym suficie montuje czy jak????

Ostatnia edycja:
No tak LILI :/ Cermag jest we Wro, Oplou, Jeleniej i Łodzi... to nawet sobie nie pooglądasz tych płytek na żywo. Bo można taniej zamówić płytki w internecie, niż w Carmagu, tylko trza by nazwy pospisywać i poszukać :)

Dzień dobry :))

LILU jeśli ma się schować oprawka, to w obniżonym trzeba.
My mamy w całym domu kartonowy sufit, bo nie ma piętra, dlatego ledy zrobimy wszędzie.

Ostatnia edycja:
reklama
Kocurku no jeszcze może skoczę do jednego sklepu, ale zobaczymy. Z dziećmi to ciężko to wszystko ogarnąć...A ja wciąż o tych łazienkach....:baffled:

Kocurku fajny pomysł z tymi ledami w całym domu...

Ostatnia edycja:
Do góry