reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

wrzesień 2012 ;)

Patrysia na poprawienie humoru https://www.babyboom.pl/forum/pogaduszki-f74/ksiezna-kate-w-ciazy-62672/
wczoraj jak to czytałam, spłakałam się ze śmiechu:-D:-D:-D

Taycja moja to się buja już z katarko-kaszlem od 2 miesięcy. Codziennie kicha, prycha ale to jest spowodowane ogrzewaniem i suchym powietrzem w domu a pokasłuje jak jej się coś nie podoba albo ślina jej poleci nie do tej dziurki:-D Spokojnie, to tylko niemowlę
Lenka śpi w swoim łóżeczko w dzień i w nocy, choć zdarza jej się zasnąć w huśtawce.
Palma ja przed ciążą ważyłam 63 w dniu porodu dobiłam do 80 teraz ważę 68 więc jeszcze troszkę zostało. Najbardziej wkurzające jest że wszystko na brzuchy, taki flaczek:wściekła/y::no: Ja to ci zazdroszczę że nie masz z tym problemu! Moja też sama nóżek jeszcze nie łapie ćwiczymy podciąganie do buzi na przewijaku -jak Gorgusia, bo mała uwielbia się tam bawić:)
Tygrysek super że zmiana mleka pomogła:)
Fasolka dołączam do ciebie:) U nas też dzień lenia, same w domu:-) Dzieć na macie, mama buszuje po necie w poszukiwaniu prezentów:)
Doloress Pięknie napisałaś o końcu świata:) Co ma być to będzie:)

100 Latek dla Naszych Maluszków

Zuzia - Cloudynki,
Jaś
- Tygryska,
Szymon
- Anmiki,
Jaś
- Maleństwa,
Maja - Megan

Uwielbiam się budzić z moim dzieckiem:tak::-) Ona zawsze takiego rogala ma rano jak się budzi, że czy jestem wyspana czy nie to mam super humorek na cały dzień:p
Teraz kawka i śniadanko.

Miłego dnia:)

reklama
Edit

Mafu- ta moja gruda wielgaśna jest. Jak macam cyca to mam wrażenie,że zajmuje całą pierś. Czerwoną mam całą prawą stronę piersi aż do pachy. I ilość pokarmu bardzo mi się zmniejszyła. Ścigałam jednorazowo 120-140ml a teraz ledwo 90 ściągam. Muszę mm podawać.

To wygląda na zatkany kanalik, więc naprawdę spróbuj to rozmasować może coś pomoże i ulży no i odciągaj jak najczęściej, spróbuj jak nie prysznic to ciepłe okłady zrobić przed odciąganiem i wtedy może ruszy

Czesc Babeczki!

Moj Mikus jak siedzi na bujaczku to tylko raczkami rusza... podejrzewam,ze nie zdaje sobie sprawy,ze ma nogi :-D:-D
Dzisiejsza nocka wygladala tak : karmienie 19.10,a potem 00.20 karmienie po czym wzielam go do siebie,bo katar mu przeszkadzal i ulozyc sie dobrze nie mogl (jakos boje sie go klasc na boczku w jego lozeczku :eek:) i spalismy do 6.20. Super! gdyby tylko tak dlugo spal u siebie bylo by bosko :tak::tak::tak:

Dzisiaj moj pierwszy sprawdzian. Starszak zostal w domu,bo ma zapalenie spojowek i mam ich dwoje na glowie... poki co nie panikuje i nawet mi to idzie niezle.... OBYDWOJE SPIA ;-) a ja mam chwilke dla siebie.

Pozdrowienia...

Mówili o tym jakieś 2 tygodnie temu w wiadomościach. Chodzi oczywiście o kasę poród naturalny jest tańszy. Szpitale wymagają od lekarzy by wykonywali jak najmniej CC + do tego jeszcze dochodzi głupota lekarzy i mamy tragedie!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama

Jak słyszę takie historie, to uzmysławiam sobie, ile miałam szczęścia przy porodzie.
Parcie miałam godzinę i za nic młoda nie chciała wyjść, ale kiedy zaczęło jej spadać, robić się nieregularne tętno i była groźba niedotlenienie i zamartwicy, to natychmiast zrobili cesarkę.
To musi być straszne - urodzić chore dziecko tylko dlatego, że w porę lekarze nie zareagowali, bo mają jakieś chore parcie na poród SN.
A w tym artykule, co zalinkowałaś, jest "piękna" wypowiedź lekarza, że: "Wśród kobiet panuje moda na cesarkę, a to dlatego, że nie chce im się włożyć nieco wysiłku, by urodzić dziecko. To taki syndrom leniwej mamusi".
Taki tekst, to tylko facet może puścić. Ten konował to w życiu nie miał takiego "nieco wysiłku".
Jakie to jest "nieco wysiłku" najlepiej widać po oczach.
Ja miałam CAŁE czerwone.

Ostatnia edycja:
Do góry