reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Kwiecień 2013

Dzieki dziewczyny jak tylko chrzestna Alanka bedzie mogla wziasc wolne to pojade z M a jak nie to czeka mnie siedzenie w domku:sorry2: ...

Co do kolorów scian uwielbiam białe i takie bedziemy miec w całym domu do tego mozna dorzucic fajne dodatki i pomieszczenie wyglada elegancko:-pU nas ogólnie jest kolorowo w domu z powodu malowania na "sztuke" tzn nie kladlismy tynku zeby wygladzic sciany bo za 2 lata sie wyprowadzamy nie mielismy na to i czasu i pieniedzy,salon mamy w dwóch kolorach kawa z mlekiem-oraz cynamon ,Alusia pokój zielono-żółty (ze wzgledu iz zielony uspokaja) a kuchnia kolorek brzoskwiniowy....

A cos dzis mlody mało odczuwalny:-(i sie juz martwie zjadlam prawie cala czekolade i doppppa tez tak u was jest wczraj tak ladnie sie wypinal a dzis bardzo bardzo mało...

reklama
Kochane uważajcie z tymi remontami żeby się nie przeciążać. My też w lutym zabierzemy sie za pokój dla małej ale my tapetowanie. Pomału trzeba urządzać domeczki dla dzieciaczków :tak:
U mnie nowy rok też zaczął się z powerem. Wszystko chce mi się robić i w ogóle. Ciekawe jak długo to potrwa. Jutro wybieram się do dziewczyn w pracy, przy okazji oddam L4. Wizytę opisałam w osobnym wątku i męczymy sie dalej z moim nieszczęsnym moczem. Mam pić pić i jeszcze raz pić. Nie wiem jak dam radę ale trzeba :wściekła/y:

Zapomniałabym dodać że malutka się przekręciła i teraz nóżki ma na dole a główkę u góry. Na usg wypięła dupkę lekarzowi :tak:

przesadow ciazowych jest tyle ile babc i cioc razem wzietych hehe :)

samo podnoszenie rak jak w jodze nie szkodzi, ale podnoszenie cięższych rzeczy lub wysilek np. wieszanie firan moze wplywac na skurcze w macicy :) wiec lepiej tego nie robic:D

remonty pelna para u Was :) u mnie tylko przemeblowanie bedzie bo rezygnuje z sypialni na rzecz pokoju dla malego :) Kupilismy mieszkanie 3 lata temu i robilismy remont wiec nie zamierzam nic tykac póki gzuby nie podrosna :p

Ja chcę do naszej obecnej sypialni wstawić białą szafę na całą ścianę, mam wypatrzoną w BRW i może dzięki temu unikniemy zakupu komody, bo jak dojdzie łóżeczko to może być mała lipka...a ściany na pewno na jakiś jasny kolor i muszę zastąpić te babskie tapety chłopięcymi, bo nie będę ścian na nowo tynkować więc nie mam wyjścia...ale już się cieszę na zmiany :-)

Phel ja ostatnio słabo czuję ruchy, też staram się wybudzić małego smakołykami, a co najlepsze, że na zdrowe jedzonko nie reaguje, a na śmieci od razu skacze, ale tylko chwilę, jakiegoś dopalacz mu trzeba:-p

Beti jednym słowem niunia miała lekarza w poważaniu:-D

Dobrej nocki kochane, ja jutro rano lecę na 3d a potem mam plan obskoczyć sklepy wózkowe we Wrocławiu, może uda się już jakieś konkrety ustalić :-)

cześć edytka :) witamy wśród kwietniowych mamusiek ;-)

Wiecie co gdzieś w książkach czytałam o syndromie wicia gniazda, ale dopiero teraz jak was czytam to aż mi się śmiać chce ile w tym prawdy :-D My się wprowadziliśmy do naszego domu dopiero niedawno wiec nie remontujemy. Mamy dwa pokoje- jeden salon, drugi sypialnia, więc dzieciaczkowi wstawimy łóżeczko do sypialni, a jak będzie duży to go na strych się wyprowadzi :-D;-)
byłam mega napalona, żeby kupić takie łóżko z opuszczanym bokiem, żeby postawić przy łóżku, a tu nagle szwagierka mi zaproponowała swojej córki łóżeczko... ech no szkoda odmówić, bo to w końcu oszczędność, ale jej nie ma takiej opcji, choć jest bardzo ładne.
Ja jeszcze w ogóle żadnych zakupów nie zrobiłam.

Wczoaraj byłam na wizycie i mnie gin z moimi wynikami glukozowymi prawie do szpitala posłał (miałam 141). Przekonałam go, że zrobię jeszcze raz, choć wcale nie mam ochoty... cholera no- jestem pewna, ze wszystko jest ok, tylko ta laborantka się śpieszyła i za szybko mi pobrała krew za drugim razem :( ech...

Phelania - to chyba nie ma reguły, ja wczoraj wciagnęłam pół bombonierki Lindor, a Pani na USG mówiła, że dzidzi jakieś senn:-De
Beti - mój tak się prezentował aż do 22 tygodnia, ciągle tylko dupcia i kręgosłup. Przed Świętami czułam, że się przeciska i zmienia pozycję. Teraz jest już ustawiony główkowo i przodem, tak więc w końcu wszystko ładnie udało się zbada:-)ć
tiramissu - ja też jeszcze ani jednej rzeczy nie kupiłam:baffled: i już powoli czuję presję, ale najpierw muszę mieć pokój, żeby mieć to gdzie składować

Witam na chwilę z kawą, bo zaraz lecę zapłacić oc, gdyż jeżdżę bez ważnego :baffled:
Co do remontów, to ja nie robię, ale korci mnie wytapetować salon. Jednak poczekam na większe moce.
Beti, aby małej tak nie zostało na starsze lata z wypinaniem :-D:-D Moja wczoraj leżałam głową w dół, ale fika tak, że aż mnie żebra bolą, więc jeszcze może się wypiąć.

Witam sie i ja :-) tak na szybciutko bo bierzemy dzieciaczki do figlo parku, maz ma wolne.

Widze ze remonty wszedzie w planach :-D. Mnie juz tez nosi i marzy mi sie malowanie scian bo tez to bardzo lubie- w najblizszym czasie malowanie naszego pokoju (maluszek z nami w nim bedzie) i pokoju dziewczynek bo one w prawdzie mialy w zeszlym roku remont ale najmlodsza tak popisala sciany dlugopisem ze tragedia :/.
Mysle ze sama sie zabiore za to malowanie przynajmniej czesciowo- zawsze maluje walkiem na dluuugim kiju tak wiec moze nie bedzie to jakis wysilek dla ciezarnej- zobaczymy.
Jeszcze musimy jakas komode kupic bo nie bede miala gdzie rzeczy dzidzi trzymac...

W przesady na temat pogrzebu bym nie wierzyla- nie wyobrazam sobie nie jechac na pogrzeb tak bliskiej rodziny jesli nic ciazy nie zagraza.

Was tez bola plecy? Mnie wieczorami coraz bardziej :no:. To moja pierwsza ciaza z bolami plecow i sie boje co bedzie dalej :baffled:. Gdyby nie maz i jego masaze to nie wiem co bym zrobila.

No i poza tym latacie ciagle siusiu? Ja non stop po troszce a brzuszek jeszcze chyba tak nie uciska na pecherz.

Zadaje pytania jakbym byla pierwszy raz w ciazy :-D

reklama
tiramissu lepiej to sprawdzic, kiedy masz drugie badanie?
Z ciekawosci zaraz poczytam o syndromie wicia gniazda...:))))
Doskonale cie rozumiem, ja dostalam mase ciuszkow od znajomej, i w glebi serca sie cieszylam a z drugiej strony bylo mi smutno, bo zakonczylo to moje zakupy raz na zawsze:> A tyle pieknych rzeczy mialam na oku:)

Mam swietny przepis na domowe pieguski jelsi ktos chce, wychodza mega pyszne, zaraz bede je robic:))))

Do góry