reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

hejka, nadrobiłam po łebkach. Napisałyście dziszaj strasznie duuuużo.

nie wiem ale u nas jak dawali mi glukometr to piguła powiedziała że to do oddania jest bo pamiętam mówiła że mam szczęście bo nowe przyszły i są z paskami i igłami bo te co zostały oddane nie mają tego, w ogóle spisywała mnie z dowodu i taką jakby umowę podpisywałam

ja tez podpisywałam ale nie pamietam aby mówiła ze trzeba oddać. Hmmm najwyzej każą zapłacic...

Aylin a co do wczesniejszych wypowiedzi :) moze i wynajmowanie wyszloby na to samo ale nie byloby za te 30 lat wlasnego mieszkania :p

tylko czy ja tego dozyje????

Właśnie dlatego pytałam o ten rosołek, bo też zawsze gotuję osobno wszystko... Może niepotrzebnie? :sorry:

ja gotuje w jednym garnku. Na dole woda z mieskiem a na przystawce do gotawania na parze warzywka. Potem miksuje juz razem ale bez wywaru. Wodę dodaje z czajnika

Byłam w kinie ze znajomymi na hobbicie - ciekawe jak długo każą czekac na 2 część.

Iwon - powodzenia. Mnie czeka to w czwartek

reklama
Mąż zaproponował winko o 20, właściwie napomknął coś o czerwonym wonku, nie zajarzyłam, właśnie zaczął się ze mnie śmiać, że przez 3h nie skojarzyłam aluzji, tak się zaczęłam śmiać sięgając po wino, że uznał, że chyba samą myślą o winku się upiłam... Kazał mi iść się wykąpać, żeby się później nie utopić :p:p:p
to się nazywa geniusz....

Aylin - Hobbit 2 ma wyjść w grudniu 2013 :) a jak Ci się podobał film? :)

Munka natchnelas mnie wlasnie robie jogurt naturalny z musli i jagodami ze sloiczka :laugh2: n
nigdzie nie czytalam ze MOZNA dawac cytryne. ale czasem tak patrzy na to co mam w rece ze sie nie zastanawiam czy mozna:-D w koncu polizanie jednorazowe mu nie zaszkodzi chyba?

No nie wybrzydza ale już są ubrania które lubi bardziej, bo na przykład piżamka w kropki jest ulubiona, ogląda i dotyka każdą kropkę osobno, paluszkiem wskazującym, i się przygląda uważnie :) Tak samo jak taka bluzeczka w panterkę - uwielbia ją oglądać, ciągnie jedną ręką za rękaw przeciwległej ręki i ogląda ;) modelka mi rośnie ;) Szymek w ogóle nie zwracał uwagi na to co ma na sobie :p i tak jest do tej pory :p
u nas to samo jak tylko są kropki albo ewentualnie kwiatki na rękawach to ogląda i dotyka paluszkami tak słodko :-)

U mnie dzis juz 2 pobudki, jedna z polgodzinna histeria, przy drugiej wystarczylo poglaskac w lozeczku. Jestem coraz bardziej przekonana ze to lek separacyjny, bo jak tylko odchodze od lozeczka to on zaczyna plakac.
kurcze u nas tak samo dzisiaj :-( już trzy razy się budziła, na szczęście tylko na chwilkę ale do rana daleko :sorry:

dziewczynki pomóżcie - dziś wypadał nam dzień bez żółtka ale jak wyrzucałam słoik po obiadku to zobaczyłam że w składzie miał żółtko więc dostała dwa dni z rzędu :/ i co teraz? to bardzo źle? dawać jej jutro czy dopiero pojutrze?

Ostatnia edycja:
Hejka ja szybciutko bo jutro rano muszę wstać i jechac z mężem na działkę wytłumaczyc jaki chcę kominek gosciowi który ma go nam zrobić
Wstaliśmy ok.10 bo wczoraj świętowaliśmy ( a mała razem z nami bo spać nie chciała) wygraną mojej córy w konkursie :-), poszliśmy spać po 1 w nocy.
My też dziś zrobiliśmy sobie wypad ze znajomymi do restauracji, mała była bardzo grzeczniutka.
Josie ja ostatnio dwa razy wygoniłam mojego męża aby uśpił małą i mam wrażenie że jak on do niej chodzi to szybciej zasypia bo jak mnie mała tylko zobaczy to zaraz macha rączkami, nóżkami a gdy odchodzę i ją zostawiam to beczy coraz bardziej.
Iwon powodzonka w pracy a szarlotki mi nie żal bo jadłam dzisiaj z bita śmietaną i lodami :sorry:
Ja mięsko gotuję osobno a reszte warzyw w tej wodzie co się gotowały blenderuję ale chyba z tym skończę bo czasem wychodzi że robię obiad na trzy fajerki i to tylko dla małej.

Kasia.natka zalezy jak długo podróżujesz? My mamy termoopakowanie TT i się sprawdza ale my dalej jak 100kg z nią na razie nie jechaliśmy. A co do pojemniczków na mleczko to my mamy takie BabyOno Pojemnik na mleko dozownik 1022 Baby Ono (2855521416) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i też jest super.

Aga gratulujemy ząbka u nas nadal bezzębny uśmiech króluje.

Dziewczyny współczuję drętwień - na szczęście mnie nie dotyczą.
I już nie pamiętam co komu :sorry:... idę spać, dobrej spokojnej nocki

Nie wiedziałam, że można już dziecku dać cytrynę do polizania...
Gosi doświadczenie w tej materii ogranicza się do cebionu
Z cytrusami niby trzeba czekać do roku, ale polizanie chyba nie zaszkodzi. :sorry: Mandarynki i pomarańcza też już lizała...
dziewczynki pomóżcie - dziś wypadał nam dzień bez żółtka ale jak wyrzucałam słoik po obiadku to zobaczyłam że w składzie miał żółtko więc dostała dwa dni z rzędu :/ i co teraz? to bardzo źle? dawać jej jutro czy dopiero pojutrze?
Skoro serek wiejski i parówki nie szkodzą to żółtko też pewnie nie :cool2:
A tak poważnie - ja bym dała dopiero pojutrze :tak:

Witam po ciężkim weekendzie.

Nie przeczytałam co u Was :zawstydzona/y:

Chce jak najszybciej zapomnieć o dwóch ostatnich dniach. Jutro więcej napisze i się odniosę do Was.

Nie mam siły dzisiaj. Na dodatek Wojtek wymiotował dzisiaj, biegunkę ma. Po prostu super.

Dobranoc

nocka nieciekawa, mały budził się z histerycznym płaczem, czy te zęby będą go tak męczyć dopóki nie wyjdą całkiem czy to już następne idą:confused:
na szczęście Dentinox daje radę i jak małemu posmaruję dziąsełka to zasypia

To taki nie do końca rosołek :D wywaru nie dawałam oczywiście, jedynie pierwszy raz mięsko i warzywka razem gotowałam.
aha:-)

iwon powodzenia w pracy!!!!

czy jeszcze któraś dzisiaj zalicza powrót do pracy?

polaa przytulam, mam nadzieję, że to koniec kłopotów

Hej :)

Nadaję z pracy :-)

Ufff, najtrudniejsze za mną... nie było źle, tyle że jestem niewyspana. Julek grzeczny, bo obudził się tylko raz na UU, ale emocje i podenerwowanie sprawiło że miałam strasznie niespokojną noc..

Mam swój dawny gabinet, miejsce, laptop, nawet rysunki mojego dziecka z tablicy korkowej czekały na moim biurku w koszulce. Jakby to powiedziała hatszept - nice :-)

Na razie się oswajam, zadomawiam i czekam na Szefową, bo ma naradę. Jak wróci dowiem się, czy i na ile zmienił się mój zakres zadań. Wiem już że dziewczyna która mnie zastępowała zostaje i że było sporo zmian w zakresach. Zobaczymy :blink:

Na razie tyle, o nadrabianiu nie ma mowy - poczytam Was w domku, buziak!

edek: mam pierwsze doniesienia z obozu dzieciowo-teściowego że J. grzeczny i ładnie poszedł spać na pierwszą drzemką :))

Ostatnia edycja:
reklama
Witam się i ja
U nas nocka spoko jedna pobudka o 4, ale wczorajsza noc to masakra co chwilę musiałam wstawać bo mała budziła się z płaczem i aż się zanosiła hmmmmmmmmm ale jak Was tak czytam to też zwalam to na ząbki, myślałam na początku że to może za dużo emocji w ciągu dnia :confused:.

Hej :)

Nadaję z pracy :-)

Ufff, najtrudniejsze za mną... nie było źle, tyle że jestem niewyspana. Julek grzeczny, bo obudził się tylko raz na UU, ale emocje i podenerwowanie sprawiło że miałam strasznie niespokojną noc..

Mam swój dawny gabinet, miejsce, laptop, nawet rysunki mojego dziecka z tablicy korkowej czekały na moim biurku w koszulce. Jakby to powiedziała hatszept - nice :-)

Na razie się oswajam, zadomawiam i czekam na Szefową, bo ma naradę. Jak wróci dowiem się, czy i na ile zmienił się mój zakres zadań. Wiem już że dziewczyna która mnie zastępowała zostaje i że było sporo zmian w zakresach. Zobaczymy :blink:

Na razie tyle, o nadrabianiu nie ma mowy - poczytam Was w domku, buziak!

edek: mam pierwsze doniesienia z obozu dzieciowo-teściowego że J. grzeczny i ładnie poszedł spać na pierwszą drzemką :))
gratuluję udanego powrotu do pracy a tyle było stresu z tym związanego :-):-D
Dziewczyny nadrobilam, ale nie mam sily odpisywac. Jestem zalamana normalnie :( Maly od 2 w nocy odstawial histerie z krotkimi przerwami. Jesc obiadkow nie chce, mleko ledwo wypija, placze, krzyczy. Myslalam, ze moze zabki gorne ida, ale paracetamol tez nie pomaga. Najwiekszy zal mam do siebie, bo juz tracilam cierpliwosc, mialam ochote na niego wrzasnac i zostawic w lozeczku :( Nerwy mi puscily po godzinie noszenia i rzucania sie. Jeszcze nie mozna bylo z nim usiasc na moment - tylko chodzic, a on juz swoje wazy. Ciezko mi.
bardzo Ci współczuję nie wiem co mam powiedzieć ale wiem co czujesz :-(
mlody jeczy :(:(:(:( znowu nocka bedzie do bani ty bardziej ze ciezko pewnie bedzie zasnac od myslenia o zlobku :(:(:(:( czuje sie jakbym sprzedawala wlasne dziecko :(:(:(
też sobie nie wyobrażam jakbym miała oddać małą do żłobka szook ale będzie dobrze Nikoś da sobie radę !!!!! :-):-):-)
A o to nasz ząbek, a drugi za mały jeszcze aby był widoczny :)

2lk6134.jpg
Gratuluję i tego drugiego też widać :-D:-D

Zaza Wam też gratuluję drugiego ząbka !!! :-D:-D:-D

Moja mała właśnie uskutecznia drzemkę, a ja się zastanawiam czy iść dziś na solarkę czy nie ???!!!! :confused:

Do góry