reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

Karolina, a może dodaj jakieś inne warzywo dla smaku? Anieli sama "podstawa" średnio smakowała. Ale jak jest już brokuł, kalafior, brukselka czy burak, to wciąga aż jej się uszy trzęsą. Nawet zapomina machać rękami ;)

reklama
A mnie się ona taka stała w uczuciach wydawała. Wygląda, że ciężko jej zaakceptować nowości no ale jak tak myślisz to u mnie w poniedziałek barszcz to dostanie barszcz :tak:

Ciężko mi doradzać, bo Aniela sporo starsza i już pewnie dorosła do tego. Jak miała 4 mies. i 2-3 tyg. to dopiero zaczynała pierwszą marchewkę łaskawie pochłaniać. No ale szybko poszło ;)

No Ewa Aniela to emerytka. Ze 3 tygodnie starsza to już stara baba :-p ale masz rację tutaj dnie robią różnicę. Dziś pierwszy raz świadomie i chętnie (w miarę) zjadła a za 3 dni już będzie weteranką jedzenia :)

Kurcze, u Was coraz lepiej a u nas coraz gorzej :-(. Tymek mi w ogóle obiadków nie chce jeść któryś dzień z rzędu. Ryk jak nie wiem co. Odpuszczam, próbuję później, ale niewiele to daje. Nieważne co mu daję - jest na nie. Chyba wrócę do mleka bez kleiku. Przejęłam się tymi wytycznymi, żeby w siódmym miesiącu mleko z kleikiem dawać i zaczęłam tak:
9 - 150ml mleka z 1,5 miarki z mleka kaszki ryżowej bananowej (jakieś dwie łyżeczki na moje oko)
12 - obiadek/zupka - niestety o ile w ogóle zjadł o tej porze, a nie o 13 czy 14, to nie było to więcej niż 80ml
15/16 - ok. 100ml musu owocowego z kaszką manną
19/20 - 180ml mleka z 2 miarkami z mleka kleiku ryżowego
4/5 - 150ml mleka.
Więc chyba muszę wywalić tą przedpołudniową kaszkę do mleka. No bo nie widzę innego powodu jego niejedzenia :baffled:

Dzag a co dajesz do picia? sok w dużych ilościach jest traktowany jako posiłek :tak:

Ewa no zjadła 100 i nie miała miny, że je błoto, chętnie otwierała buźkę :-D moja na 7 posiłków, ma 4 razy cycek, więc nie dopijam niczym dodatkowo, jak cycek nam się bardziej zredukuje, do 2 razy, to wtedy zacznę myśleć o wodach/herbatkach/soczkach :tak:

kupiłam buraka, szpinak mrożony, marchewkę ładną, wyjdzie mi z tego obiadków na tydzień a dałam 5 zł, ale jestem zadowolona !

Dzag może Tymek ma za dużo i po prostu nie jest głodny. Maks nigdy w życiu nie zjadł kleiku ani kaszki. Nawet mleka nastepnego nie pił bo za bardzo go syciło. Skupiłam się, żeby jadł jak najwięcej nowych rzeczy i żeby choć obiadek zjadł (pół słoiczka małego jadł do roku prawie) a tak to samo mleko pił tylko próbował wszystkiego ręką.

Irisson pamiętam jak wychwalałas słoiczki a tu taka przemiana ;-)

Karolina kryzys :-p słoiczki są fajne, jak Młoda miałaby iść do babci, a ja do roboty, to by były w użyciu, bo mama zapowiedziała, że nie będzie gotować :-p ale jak jestem w domu, to mogę zrobić :tak:
czy do buraka dać masełko? bo do szpinaka to mi pasuje, ale do buraka?

ja widzę że menu coraz bogatsze!!!

ewa86 - do Częstochowy pójdę za Ciebie się pomodlić że ten Avent poleciłaś:-):-)

u nas króluje marchewka, ziemniak, brokuł, pietruszka. Młody wsuwa aż miło a co zostanie to wpada do psiej miski i jest również zjedzone. Dodajecie oliwę, masło do tych zupek? Z owoców robię gruszki, jabłka i morele. W tym tygodniu dam tarte jabłko skoro można. Kiedy można mięso podać? Planowałam zacząć od królika. Czyli tak samo jak ze wszystkim - ugotować i zmiksować? tak kobiety???
Tylko kurcze kleików ani kaszek wcale nie daje, jakoś mi tak schodzi. I z tym glutenem ciągle nie zaczęłam. Muszę się przekonać i dzisiaj dam kaszkę na noc. Kupiłam HIPPA bo ostatnio na innym mleku miał wysypkę.

Irisson, jest różnica w cenie jak się zrobi samemu, to prawda... Myślę że w jakości też:tak:

reklama
Do góry