reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

A co tu takie puchy dzisiaj, nie ma co nadrabiać :sorry2:

Waris trzymamy, cokolwiek tam kombinujesz :cool2:

U nas dzisiejszy dzień podobnie jak u Ciebie Rysica - młody marudny, zjadł tylko kaszkę na śniadanie i 200 ml mleka z kaszką na kolację, a w ciągu dnia dziobał jak ptaszek. No i teściowa mówiła, że nie spał. Ogółem (u niej i z nami na spacerze) spał może z godzinkę.

Podejrzewam zęby - górne jedynki - bo ma bardzo rozpulchnione dziąsła.

Kasieńka
:-D:-D:-D Twoja dzisiejsza przygoda - bezcenna :-D Normalnie można by nakręcić film pt. "Dogonić pajaca III" :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Waris trzyyyyymam mooooocno :):):)&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

przeprawa przednia ale najbardziej odczuwaja to nogi :D:D:D

ogloszenie nieaktualne bo tym razem poszlam po rozum do glowy samochodem pojechalam do smyka wymienilam spiochy na bodziaki za 35 zł za 5 sztuk i kupilam jeszcze cztery komplety po 20 zł 3 szt kazdy :p 80 i 86 bo mlody nie ma nic w tym rozmiarze :| a bodziaki sa the best :p kupilam z dlugim i krotkim rekawkiem i mamy teraz 17 bodziakow a wydane na to 115 zł ... i jakosciowo super a chcialam kupowac w realu niby te za niecale 5 zł ale to badziewie

Kasia.natka jak sie uda to dobre okreslenie :D:D no ale jak mus to mus bo musialabym przywiazac go a nawet nie mam za co :p

Sunshine ja mam spaczony umysl :p bo przystojny byl ale jakos mi to obojetne bylo :p no coz maz fajniejszy :p:p:p

Mlodak to oby przespal :D kiedy moj bedzie chcial tak sam zupelnie sam... bo on teraz w fazie mama nigdzie nie idziesz bo bede wrzeszczal

Rysica wspolczuje marudzenia ale Ty i tak masz najlepiej z nas poki co :p:p:p

Aga jak nie beda spac to Ciocia bedzie z nimi rozmawiac hehe

Iwon strzal w 10 z pomyslem o filmie :p gorzej ze mam limo pod okiem :D a na zabki da sobie w ogole podejrzec??

Sunshine- brawo dla Aurelki :)

Rysica biedna Monisia, mój też marudek.

Kasieńka no to wyprawa niezła- teraz dzieciaczki muszą słodko spać całe noce w pajacykach:)

Waris &&&

Alijenka oj bidulko.

Młoda synek chciał mamusi dać odpocząć :)

Ja tam wolałabym nocny wypoczynek :-D:-D no ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma :tak:

Waris trzyyyyymam mooooocno :):):)&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

przeprawa przednia ale najbardziej odczuwaja to nogi :D:D:D

ogloszenie nieaktualne bo tym razem poszlam po rozum do glowy samochodem pojechalam do smyka wymienilam spiochy na bodziaki za 35 zł za 5 sztuk i kupilam jeszcze cztery komplety po 20 zł 3 szt kazdy :p 80 i 86 bo mlody nie ma nic w tym rozmiarze :| a bodziaki sa the best :p kupilam z dlugim i krotkim rekawkiem i mamy teraz 17 bodziakow a wydane na to 115 zł ... i jakosciowo super a chcialam kupowac w realu niby te za niecale 5 zł ale to badziewie

Kasia.natka jak sie uda to dobre okreslenie :D:D no ale jak mus to mus bo musialabym przywiazac go a nawet nie mam za co :p

Sunshine ja mam spaczony umysl :p bo przystojny byl ale jakos mi to obojetne bylo :p no coz maz fajniejszy :p:p:p

Mlodak to oby przespal :D kiedy moj bedzie chcial tak sam zupelnie sam... bo on teraz w fazie mama nigdzie nie idziesz bo bede wrzeszczal

Rysica wspolczuje marudzenia ale Ty i tak masz najlepiej z nas poki co :p:p:p

Aga jak nie beda spac to Ciocia bedzie z nimi rozmawiac hehe

Iwon strzal w 10 z pomyslem o filmie :p gorzej ze mam limo pod okiem :D a na zabki da sobie w ogole podejrzec??

Nic nie bój, do filmu kaskadera się wynajmie :-D:-D:-D

Chwale sie - dziecko mi usiadlo podczas karmienia z pozycji pollezacej i zanic nie chcialo juz do tej pozycji wrocic :-)

gratuluję!!!!!

U nas dzień-koszmar! Monika cały dzień marudzi, pewnie ząbki, ale to cały dzień, i zasnąć jej ciężko, i każda zabawka na chwilę, nawet na rękach źle, nie chce się śmiać, albo zaczyna się śmiać i w płaczprzechodzi. Dałam jej nurofen to trochę pospała i było po obudzeniu trochę spokoju, ale potem znów marudzenie i teraz to samo... Położyłam bo śpiąca, ale kręci się, uderza piąstkami w dziąsła i zasnąć nie może... żele nie pomagają :/

Kiedyś musisz odczuć, że masz w domu niemowalaka :szok:
A tak na poważnie to nie zazdroszczę tego marudzenia. Oby sie nie powtarzało za często.

I zapomniałam wcześniej - alijenka współczuję bólu pleców. Ja do tej pory bóle z czasów ciąży pamiętam i nie chciałabym aby wróciły.

edek - dzisiaj wreszcie wywołałam zdjęcia Szymka i powklejałam je do albumu dziecka. Będzie akurat na jutrzejszą 8 miesięcznicę urodzin.

Ostatnia edycja:
Hejko!!

Wróciliśmy po 19.00, więc Gabioszka poszła spać koło 21.00. Podróż z jednym postojem na mleczko. Podgrzewacz w samochodzie to niesamowita wygoda podczas dalszych wypraw:-)

Imprezka roczkowa fantastyczna! :-) jak zawsze siorka podnosi poprzeczkę, więc w czerwcu czeka mnie intensywne planowanie roczku Gabrysi. Mam nadzieję, że będzie pogoda i uda mi się zrobić pod chmurką na działce.
Gabryśka oczywiście pokazała jak potrafi ciągnąć za włosy i biedny Filipek kilka razy przez nią płakał. Są bardzo różni. On jest delikatny i robi cacy cacy, a ten mój diabełek a to kogoś za włosy, a to z czoła w nos. Nosić nie da się jej za długo ponieważ ma teraz fazę na "tany, tany" i non stop podskakuje i ręce wysiadają. Jak leży na brzuchu w podporze to macha głową do przodu i tyłu (jak metalowiec z długimi włosami). Boję się, że w końcu tak przyłupie w podłogę, że obije sobie nochal. Ale generalnie rodzinka nie odstępowała dzieciaków o krok, bo pociechy z nich niesamowite.

Nadrobiłam wsio, ale przepraszam, że nie odpiszę wszystkim.

Aaa kończymy dziś 9 miesięcy i wyszła nam ostatnia jedynka.:-D

Spóźnione, ale szczere sto lat!! :-)

Muńka, jak poznań i urodziny Chrzesniaka?

aaa dziękuję, napisałam na początku ;-)

Witam

Tak, ja chciałam jak moge cie prosić jak najbardziej tak.

Dopiero co wróciliśmy, byliśmy na kuligu od 14. Najpierw był kulig, później zatrzymaliśmy się w lesie napaliliśmy ognicho, zjedliśmy żurek, kiełbaskę z ogniska, grzaniec i wracaliśmy już wieczorkiem z pochodniami. Klimacik bardzo fajny. Jak nam kolega zgra zdjęcia to coś tak wstawię.

Póki co idę myć małą.

ale fajny wypad!! :-)

my z Sergiuszem nie śpimy od 1:dry: ja to bym poszła spać, ale S twierdzi, że nie warto...
nie wiem co mu jest, obudzil się na karmienie, zjadł tylko 60 po czym zaczął się wić jak piskorz, odłożyłam go do łóżeczka to się wiercił, u nas w łóżku walił mi z baniaka i się drapał, szczerze to mnie wyprowadził z równowagi tym swoim niespaniem, ale przeszło mi jak w łazience zobaczyłam, że go obsypało :( posmarowalam sterydem, ale on dalej nie chce spać
ogóle nie mam pojęcia od czego ta wysypka, nic nowego nie jadł, a do picia dostaje tylko od 3 dni herbatkę z sokiem z HIppa (jabłko+koper włoski)... może to to? zwariować idzie od tych zgadywanek:-(
:(

strasznie Ci współczuję tych uczuleń u młodego...

dziewczyny czy tylko ja taka przejęta i gotuję wodę do mleka czy kaszki przez 5 minut w garnuszku? jak podgrzewacie wodę i jaką wodę, kranówa czy mineralna? czy coś się zmieniło jak maluszki już takie duże?

ja gotuję wodę z kranu przefiltrowaną. Przeważnie mam zlaną zimną przegotowaną i dolewam do wrzątku, ale jak nie mam to dolewam mineralną (z reguły żywca). Nigdy nie gotowałam wody 5 minut, zawsze tyle, ile gotuje czajnik elektryczny.

aaaaaaaaaa i zapomniałam napisać, że dziś Filipek zrobił swoje pierwsze samodzielne kroczki!!:-)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny właśnie wyczulam u Gosi dolną lewą jedynkę!!!! Yay!!! I cieszę się jak głupia;-)
Oczywiście pokazać mi nie mogła bo po co. Akurat stwierdzilam, że posmaruję zelem bo obudziła się z marudzeniem a tu mi się palec o coś zaczepia... taki suprajs:-):-):-)

Witajcie,

Munka no to super, że wyjazd i imprezka udane :tak:

Sunshine gratulacje dla Małej :-)

Rysica współczuję takiego dnia, jutro będzie na pewno lepiej ;-)

maćku gratuluję utraty kg :tak:

MsMickey gratulacje z okazji ząbeczka dla Gosi :-)

alijenka mój Kuba podobnie jak Antoś Agi miał też podcinane wędzidełko :tak: ale póżniej bo miał już 22 msc. To jest co innego o czym Ty piszesz, nie martw się ;-) u mnie moja mama to zauważyła jak była u nas jak Kuba się urodził, płakał i się mnie pyta co On ma z języczkiem a ja przecież nie miałam pojęcia, myślałam, że noworodki tak mają:zawstydzona/y: na drugi dzień przyszła położna, powiedziałam jej a Ona, że często dzieci tak mają, że czasami samo pęknie (jak np. córce mojej koleżanki) a czasami konieczny jest zabieg bo dziecko może mieć problemy z mówieniem.

U nas dzisiaj leniwy dzień, udało mi się dwa razy wyjść z chłopakami na spacerek ale na drugim popołudniowym znowu strasznie wiało i nie trwał długo. od 19 tradycyjnie spią więc mam czas dla siebie.

Gosiaku !!! cieszymy się z pierwszego ząbka!!! To teraz możesz gryźć mamę !!!!! (tylko ciiii...nie mów jej tego):-)

Dziewczyny właśnie wyczulam u Gosi dolną lewą jedynkę!!!! Yay!!! I cieszę się jak głupia;-)
Oczywiście pokazać mi nie mogła bo po co. Akurat stwierdzilam, że posmaruję zelem bo obudziła się z marudzeniem a tu mi się palec o coś zaczepia... taki suprajs:-):-):-)
Gratki! :tak:

reklama
Nadrobiłam ale chyba wszystkiego nie spamiętałam -

Maćku - no to miałaś dzisiaj pomieszane dziecko :D no tak kiedyś muszę poczuć, że mam niemowlaka w domu :p jutro będzie lepiej ;)

Kasieńka - niezła wyprawa!!! aż nie zazdroszczę! ale zakupy za te 117 zł ZACNE!!!!

Muńka - super że wyjazd się udał, a brak delikatności to chyba domena tego wieku - Szymek jak miał rok też był taki "ą, ę przez bibułkę" ale jak był w wieku naszych to też lubił ciągnąć za włosy i to mocno (obcięłam wtedy włosy na krótko)

MsMickey - ja już gratulowałam Gosiakowi ząbka :D

Polaa - fajnie, że taki spokojny dzień :)

ja już po wieczornym skalpelu i zaraz idę wziąć gorącą kąpiel :) Zupkę dla Monisi zrobiłam - zapas 9 porcji ;)

Do góry