reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

MsMickey - gratuluję ząbka.!!!

A za 8 godzin i 40 minut Szymek skończy 8 miechów!!!!! Ale ten czas mi zleciał. Te 8 miesięcy temu o tej porze leżałam pod ktg i skurcze miałam konkretne, a najlepsze, że ich nie czułam. Tylko sprzęt na to wskazywał. Bałam się jak cholera, że zacznę rodzić w nocy, a cc na rano zaplanowana była.

reklama
Cenzura: Munko jedna Ty! A gdyby tak Gocha to przeczytała?! Hę??!

No ja miałam nadzieję, że Ty tego nie przeczytasz!!! co zabierasz Gosi kompa he??;-)

Nadrobiłam ale chyba wszystkiego nie spamiętałam -

Muńka - super że wyjazd się udał, a brak delikatności to chyba domena tego wieku - Szymek jak miał rok też był taki "ą, ę przez bibułkę" ale jak był w wieku naszych to też lubił ciągnąć za włosy i to mocno (obcięłam wtedy włosy na krótko)

To mnie w zasadzie pocieszyłaś:-) choć Filipek od urodzenia jest taki delikatny;-)

Mlodak - Stówka dla Szymusia!

Oj jak późno już...dwa dni nadrabiania tak się kończy:-)paa

Młodak buziaki dla Szymusia!!!!

Dziś w nocy moje dzieci przeszły same siebie. Mąż chyrlał i kaszlał na mnie pół nocy, chyba po to by mi zademonstrować jaki on jest chory:baffled: Młody darł się przeokrutnie by mieć 100% pewności, że się nie wyśpię. No i rzeczywiście po setnej pobudce w okolicach 2:30 włączyło mi się myślenie o pracy:-(... no i tak się wkurzyłam, jak sobie przypomniałam przeprawę z naszym transportem wczoraj, że już nie mogłam zasnąć do 4:30:szok: (akurat jak ja nie spałam to młody spał doskonale:dry:)
Wypiłam kawę, zjadłam owsiankę i idę do pracy. Wieczorem jak uda mi się mojego wielce chorego męża przepędzić od kompa to poodpisuję wszystkim.
Miłego dnia dziewczyny:tak:

Hej :)

No i nie poszłam wczoraj na fitness, bo kumpelę, z którą się umówiłam zaczyna coś w gardle drapać i chce się wykurować. Twierdzi, że dzisiaj będzie już ok, więc może się uda. Kurcze, jak ja nie lubię się na coś nastawić i tego nie zrealizować :dry:

Mlodak gratulacje dla Szymka! :-) No to a propo tego, o czym wczoraj pisałyśmy, jeszcze tylko miesiąc Twojej udręki i pojawią się ząbki :-D:-p;-)

Kasieńka młody daje sobie zajrzeć w paszczę ;-) Wprawdzie trochę stęka i się wygina, ale dajemy radę :tak:

Muńka witaj podróżniczko :-) Dobrze, że jesteś, bo od kilku dni niewiele się tutaj dzieje :-p Bravo dla Filipka - idzie książkowo :tak:

Mój starszak zaczął chodzić w wieku 10 miesięcy, a to moje młodsze ma już prawie 7,5 i nawet się z plecków na brzuch nie przekręci. Zupełnie inny jest :blink:

MsMickey nooo kochana, gratuluję zębiska! Jejku, czy znowu będziemy jednymi z ostatnich? :sorry2:

Polaa zazdroszczę Ci wczorajszego lenia, u nas znowu był hardcore, praca, dzieci i pełno spraw do załatwienia. Ale udało mi się pójść spać o 23, co uważam za spory sukces ;-)

Pamka nie wiem, czego Ci współczuć bardziej - nocnych akcji Julka czy chorego męża ..:huh: Nie, no zdecydowanie tego drugiego :sorry2:;-)

Hej Ladies
za chwilę lecimy (business taxi - Warsaw style @;-)) do szpitala na panel alergiczny. Trzymajcie kciuki, żeby Gochnia tam nic nie załapala ...

Muńka ja jestem z tych kontrolujących rodziców: A CO to jest? PROSZĘ mi to pokazać... :p
więc nie zbalamucisz mi dziecka o nie...

Noc u nas spokojniejsza, Goch raczej budziła się bez płaczu tylko tak. Nie narzekam:-)

Szymonie! Stu jeszcze osmiomiesiecznic! ;-)
Uściski! Może niedługo na żywo;-)

Kasienka ile to energii pochłaniają zakupy okazyjne. Kiedyś był taki odcinek rodziny zastępczej, gdzie Alutka miała fazę na oszczędzanie spożywcze i jeździła po mieście... taksówkami a jakze;-)

Wczoraj dostała Goch od teściowej mojej trzypak pajacow na 80 f&f zakupiony w osiedlowym malym tesco za 13 zł w promocji. (!!!) Fajniutkie są różowe i białe;-)
Nawet zaczęła mi się tłumaczyć, że nie było w innym kolorze... ;-)

Lecę bo późno.

Hej hej

Ja wczoraj padłam jak zasnęłam o 22 tak wstałam o 6.20 :-)

mlodak wszystkiego naj dla Szymusia :-):-D, buziaczki dla niego !!!!!

MsMickey gratuluję ząbka :-):-D

Muńka fajnie że wyjazd udany i chłopaki tak mają do siebie że są bardziej wrażliwi niż dziewczynki, moja mała też tak macha głową i dlatego boję się ją kłaść na podłogę bo już kilka razy nochalem przywaliła w podłogę i był wielki płacz !!!!!

Pamka współczuję nocy !!!! ja ostatnio mam jakieś koszmary nocne ale dziś od wielu wielu nocy nie wstawałam ani razu do małej !!!!

dzień dobry kobietki :-)
u nas nocka całkiem niezła, podobno dwie pobudki na smoka ale to tylko mąż mi tak mówi :-D
dałam wczoraj do wieczornego mleka 3x miarki kleiku :sorry2: czy taki kleik tuczy???

Hejko!!

aaaaaaaaaa i zapomniałam napisać, że dziś Filipek zrobił swoje pierwsze samodzielne kroczki!!:-)
gratulacje!

mlodka najlepszego dla jubilata!
alijenka ale pospałaś :tak: to pewnie masz dziś mega powera ;-)
MsMickey &&& za Gosię
Pamka współczuję podwójnie :tak:

Dzięki za życzenia.
Szymuś pełen energii wstał o 7:50 dopiero i nie bylo zadnej pobudki. Zęba tez nie ma żadnego wiec Iwon czekam kolejny miesiąc.

MsMickey to kiedy te uściski będą?

Pamka oj niefajna nocka. Obys wytrwala dzień w pracy. I jeszcze chory mężuś to juz w ogóle katastrofa.

kasia.natka jakby mi plecy nie przeszkadzały to może bym miała mega powera !!!!!!
a ja już w ogóle nie daję kleiku bo moja mała śpi tak samo bez, a kleik tuczy :-D:sorry2:

ale już dziś do mojego K mówiłam że jestem coraz bardziej zmęczona, ja ostatnio dosłownie nie funkcjonuję już wieczorami jak wykąpię mała to mam dość i aż łzy mi lecą same !!!!

reklama
Hej dziewczęta,
nie wyrabiam na zakrętach. Młoda nie śpi, gorączkuje. Chyba kolejne zębiska idą.
W pracy mam prawie cały zeszły rok do poprawy. Robiły moje koleżanki analizy - ale jak ktoś systemu nie zna to tak wychodzi....
Na szczęście szkolenie ze mnie zdjeli wiec na spokojnie mogę sobie poprawiać. W teorii, bo dochodzą projekty i inne zadania.
Dziś lece na rehabilitacje z nuną. Wykorzystam wagę i zobacze czy mój szczypioreczek cos przytył. Za tydzień szczepienie - jak nie skończy gorączkować to znów będę musiała przełożyć.

Nadrobiłam was ale nie zdazyłam wczoraj odpisać wiec z pamięci:

- gratuluję nowych ząbków,
- współczuje nieprzespanych nocek (i łączę się w bulu - ja dzięki zeszłotygodniowemu szkoleniu mam jedną noc przespaną - licząc od 7 miesięcy i 2 tygodni)
- podziwiam za dietkujących i jeszcze bardziej wytrwałe sportsmenki które wieczorem znajdują czas na ćwiczenia.
- kasieńka - twoją wyprawę po śpioch zapamiętam na długo :) a widziałaś bodziaki po 2 szt za 20 zł? Ja kupiłam mojej bo sa z fajnej grubej bawełny i zapinane kopertowo. Więc nie będą mojemu szczypiorkowi z ramionek spadać.
- 100 lat dla 8 i 9 miesięcznych szkrabów. Licząc 8 miesięcy wstecz to ja jeszcze w ciąży byłam i wcale rodzić nie zamierzałam :) hehe a co - jeszcze tydzień mogę być.

A za tydzień mam kulig - o ile śnieg nie stopnieje :) i tłustą środę. Mąż jedzie na tydzień na szkolenie do wawy a ja juz wieczory mam zaplanowane aby w domu nie siedzieć

Do góry