reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mleko, papki i kanapki, czyli nowe pokarmy w diecie maluszkow :-)

Axa pisała że widziała to u Staszka - Fistaszka tylko ja wtedy nie załapałam o co chodzi :-pa dziecię sobie normalnie siorbie i wciąga, nie wiem jak to bedzie w przypadku grubiej zmielonych rzeczy no zobaczy sie

reklama
jak marchewka jest w kupce to znaczy ze brzus strawil i wszystko ok? poza tym zadnych innych objawow nie ma tzn krostek itp.

ja jak karmie malego lyzeczka to daje tak na jezorek bardziej pol lyzeczki ale calej nie i on sobie juz tam wciaga dalej.

jutro ruszamy dalej ;)

Merlin mojemu tak smakowało ze łyzki wkładałat troche a on tak siorbał jakby słomke miał:-DTa gerberowska marchew taka rzadka to mu łatwo było spijac.
Merlin a jest tam może koło Ciebie jakas zdrowa żywnosc? nie mam, gdzie warzyw kupowac,a te z bazarku to nie wiele lepsze niz sklepowe pewnie.A przy alergiku to nie wiadomo czy chemia uczuliła czy warzywo,wolałabym jakies eko warzywa
Martusia ​tak kupka będzie bardziej taka marchwianka

No i tu jest problem bo ja kupowałam na bazarku od rolnika i wyszło jakieś świństwo, gruszki to w sklepie kupowałam ale to wiesz takie oglądanie było że ładnie wygląda... Niestety nie mam takie sklepu obok siebie znalazłam najbliżej to w zielonce Ekowital - Żywność ekologiczna ale nie byłam tam

ps. jakiś biznes lokalny możemy otwierać :-p

ok włączyłam mape i wyszukanie i znalazłam coś w okolicy ale trzeba by było objechać i sprawdzić
https://plus.google.com/101628759520090409735/about?gl=pl&hl=pl
https://plus.google.com/112820835667943405535/about?gl=pl&hl=pl
https://plus.google.com/114622887591134644363/about?gl=pl&hl=pl

Ostatnia edycja:
Dzięki widzę ze wstawiają do marc pola w Mińsku,musze kiedys tam zajechac i zobaczyc co wstawiają.Kiedyś chyba w Wesołej była jakas żywnosc ekologiczna ale czy nadal jest to nie wiem.Jest w Radości ale to za daleko jak dla mnie po marchewkę:dry:
Ja to mam tylko ziemniaczki od mamy i dynie od wójka.No i mam nadzieje że chrzestna kiedys sprezentuje marcelkowi indyka bo ma swoje.Chyba muszę zadzwonic zapytac co u nich słychac,pochwalic się ze chrzesniak je warzywka to się może domyśli:-D

O widze ze znalazłas w wesołej

Ostatnia edycja:
Artur zjadł od ran 300 ml mleka + zupka i przed chwilą jabłuszko.. coś ostatnio mu mleko nie podchodzi, w ogóle zaczął mi znowu ulewać po nim.
Ja na szczęście problemu z ekologiczna żywnością nie mam bo mam swoje,, tyle że marchewka mi się już skończyła ale babcia poratowała i dzisiaj byłam u niej z Arturkiem i dostaliśmy całą reklamowe :-) Jeszcze od taty M chcemy o królika zapytać czy ma bo hoduje ale coś ostatnio pozdychały i nie wiemy czy sie jaki ostał..
W ogóle wczoraj dałam małemu zupkę ze słoiczka marchewka + ziemniak + łosoś niby pisało że po 5 m-cu ale za pare dni kończy więc się odważyłam :-p Ładnie jadł i jak na razie wszystko ok. Tyle że już dzisiaj mu dałam tylko warzywną która ugotowałam bo bałam się mu dawać znowu to samo

Artur zjadł od ran 300 ml mleka + zupka i przed chwilą jabłuszko.. coś ostatnio mu mleko nie podchodzi, w ogóle zaczął mi znowu ulewać po nim.
Ja na szczęście problemu z ekologiczna żywnością nie mam bo mam swoje,, tyle że marchewka mi się już skończyła ale babcia poratowała i dzisiaj byłam u niej z Arturkiem i dostaliśmy całą reklamowe :-) Jeszcze od taty M chcemy o królika zapytać czy ma bo hoduje ale coś ostatnio pozdychały i nie wiemy czy sie jaki ostał..
W ogóle wczoraj dałam małemu zupkę ze słoiczka marchewka + ziemniak + łosoś niby pisało że po 5 m-cu ale za pare dni kończy więc się odważyłam :-p Ładnie jadł i jak na razie wszystko ok. Tyle że już dzisiaj mu dałam tylko warzywną która ugotowałam bo bałam się mu dawać znowu to samo

ja mam królika w domku ;-)

jak tam czytam ze Wasze szkraby tak ladnie jedza i juz miesko to zazdroszcze bo moj dopiero 2 skladnikowe zupki zaczyna ale on ledwo 4 msc skonczyl. ale niech sie skoncza sloiczki i zaczne gotowac. szkoda ze ogrodka nie mam bo jednak swoje warzywa to tak jakos bez strachu a kupne to wiadomo....

jutro deserek mu dam - gruszke albo banan z jagodami.

reklama
Martusia- banana z jagodami to bym jeszcze nie dawała jednak.

My teraz jedliśmy ziemniak, dynia i brokuł, a na deser jabłko. Jutro gotuję ziemniak, burak i jabłuszko, a na deser gruszka.

Dziś było:
9.00- 80ml mleka+kleik kukurydziany do gęstości (sporo, bo na moim mleku)+ jabłuszko
12.00-125ml cyca
16.00-70g jabłuszka z manną
18.00- 150ml cyca
20.30- 200ml cyca
przez noc pewnie około 120ml cyca.

Nie za mało jedzonka? Kacpra jednak ciężko do mleka przekonać.... stale pokarmy zjada chętnie, a mleko różnie.

Do góry