reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mleko, papki i kanapki, czyli nowe pokarmy w diecie maluszkow :-)

Beacia mój Adus też nic jeszcze nie dostaje:) także fajnie, ze nie jest sam:):)
ja nie jadam nabiału bo mam nauczkę przy Sebku, że nabiał potrafi nieźle narobić :)

reklama
heh ten moj dziec obrazony na wode juz nawet kropelka doprowadza do ryku wiec daje soczki na pol z woda i herbatke uspokajajaca ( z kopru tez juz nie chce). dzis malz kupil hippa takie duze soczki i tych sprobujemy. nie wiem dziewczyny a powiedzcie mi moge juz mu podac soczek np marchew jablko brzoskwinia?

a u nas jak chodzi o jedzenie to my zupelnie roznie: malz najchetniej rowno co 3h bo maly z glodu padnie (jego slowa) a ja karmie malego wtedy jak juz on sie domaga jedzenia.

co do chrupek itp: ja dostalam do lapy jak siedzialam, moj brat tak samo i ja tak samo zrobie. a dostawalismy chrupki, jablko, biszkopt, pietke chleba itp.

Merlin co dalas malemu do picia w koncu?

Marcelek skończył wczoraj 5m ale jeszcze nie dostał nic do jedzenia.Musza mu najpierw zejsc krostki co ma z mojego rozszerzania menu.Do tego ja od wczoraj jestem na diecie bezglutenowej bo mam ku temu pewne przypuszczenia oby się nie sprawdziło bo by była dopiero masakra.Ja i tak nie jem nabiału i wszystkiego co związane ze skaza,z owoców tylko jabłka ,kilka rodzai warzywa,wieprzowine,indyka i chlebek czy cos z mąki.Moja dieta jest bardzo uboga a jak mam jeszcze chleb i kluchy odstawic to ja juz nie wiem co bym jadła,no i maluszek jak podrośnie Przy nietolerancji glutenu można wspomagac się kukurydza ale mały jest chyba na nią uczulony.
Oj oj oj trzymajcie kciuki co by się te moje testowanie nie sprawdziło:-(

o kurcze nie wyobrażam sobie połączenia diety bezbiałkowej z bezglutenową :szok: trzymam za was kciuki !

Beacia-trzymam &&&

Kacperek na mleko strasznie obrażony... wczoraj jadł mleko raz przez sen przed południem i później większość zwymiotował, i przed snem. Nie mogę w niego tego mleka wmusić. Przemycam z kleikiem i owocami,ale dużo kleiku muszę sypać,bo ciężko gestnieje. Dziś ciut lepiej,bo rano zjadł 160ml i jeszcze porcję z kleikiem.
Tak sobie myślę,że chyba za czesto wmuszam w niego jedzenie,bo zwykle nie czekam aż zgłodnieje tylko wychodzę z założenia,że już powinien być... Ale gdybym mu tak nie dawała to prawie by nie jadł. Tak jak wczoraj- obiad o 14, a później dopiero mleko na spiocha po 20,bo mlekiem pluł w ciągu dnia.

Jakie desery same przygotowujecie dla dzieciaków? Ja w sumie tylko jabłka gotuje i tyle,bo nie wiem co jeszcze innego teraz mogę zrobić. Dziś do jabłka chyba ciut cynamonu dam i zobaczę jak zareaguje.

A on u Ciebie sie tak obraził na mm czy cycowe - jak to u was jest? Mój Krzys jak wychodzę to nie chce pić mm a kaszkę już np zje :no:

Deserki to ja robię z kaszką (sinlac) możesz spróbować z gruszką, czarnymi jagodami, bananami

Obkupiłam sie wczoraj w słoiczki i zobaczymy czy dostanie alergii po marchewce ze słoiczka :/

beacia trzymam kciuki
A przy okazji chciałabym wyrazić mój podziw dla Was dziewczyny, które jesteście na restrykcyjnej diecie cycowej
Ja jem wszystko i nic się nie dzieje
Ani po smażonym, ani po kapuście, czy czekoladzie
Jak bym miała być tylko na ryżu, marchewce i kurczaku, to bym wymiękła

Ja też jem już wszystko. Wiecie co, myślę, że z tym restrykcyjnym odżywianiem, bynajmniej w moim przypadku to trochę ściama. Chodzi mi głównie o pierwsze 3 miesiące. Jadłam właśnie kurczaka, ryż i marchew na parze, a Adrian i tak miał mega zaparcia i problem z kupką. Po 3 miesiącach jak ręką odjął. Jem wszystko a Młody sadzi kupole jak z karabinu automatycznego :-D Myślę, że wina leży przede wszystkim po stronie niedojrzałego układu pokarmowego, który w pierwszych 3 miesiącach jest tak wrażliwy, że nawet restrykcyjna dieta nie pomaga. :baffled:My, mamusie cycowe, myślimy, włosy z głowy wyrywamy, co zrobić ,żeby dziecku ulżyć, a tu nic nie pomaga. :-(A prawda jest taka, że dziecko po prostu musi przez to przejść i koniec. :happy2:

Nyna tez ma ostatnio takie suche zaczerwienione policzki, myślałam, że z zimna,a to moze z uczulenia, ostatnio tyle nowosci, kaszki,deserki, obiadki, chyba przystopuję ....

dolores - ja tez nieświadomie podałam gluten, dawałam małej piętkę zchleba ze 3 razy i to juz z miesiąc temu jak jej ząbki szły :baffled: no i kawałeczek chryupka co jej dałam , nie wiem czy nie był glutenowy, ale juz nic takiego nie podaję

Dzięki za kciukasy ten śluz to chyba jednak nie z glutenu,nie jadłam a kupki wraz nie za ciekawe.Właśnie przed chwilą wciągnełam dwa kromale chlebka:-pPani doktor kazała zacząc dawac małemu jedzonko,warzywka i soczki marchwiowo jabłkowe a za 2 tyg królik i ewentualnie indyk.Ona pogadała ja wysłuchałam a zrobie jak uważam :-pja będe troche bardziej ostrożna .Eksperyment z glutenem u mnie zakończyłam,krostki na brzuszku mu pogineły,ma jeszcze troche szorstkie policzki.Postanowiłam dac mu merchewkę z gerbera bo wczoraj chciał zjesc moją kolację.O ja cie jak mu to smakowało,moze to za dużo ale dałam mu z 50ml.Mimo ze najpierw zjadł cyca a dopiero marchew,to taki był wsciekły i nieszczesliwy jak przestałam dawac,no co to była za rozpacz:-)Na pocieszenie zjadł drugiego cyca i patrzyłam kiedy się porzyga ale nawet mu się nie ulało:tak:

Beacia82no to super :-D
Dalam dziś troszkę słoiczka marchewka z ziemniaczkiem hippa będziemy sprawdzać reakcję bardzo mu smakowało

Właśnie coś odkryłam karmiąc (oczywiście ja żadnego doświadczenia z karmieniem z łyżeczki dziecka) do tej pory wkładałam całą łyżeczkę do buzi i on polowe wypluwał a teraz włożyłam około pół łyżeczki i Krzyś jakby wciągał papkę no i szlo pięknie nic nie wypluwał :tak:

reklama
Do góry