Tygrysek1985
Fanka BB :)
verita miłego ;-) dobranoc karaluchy pod poduchy (bez tego zwrotu moja Oliwka nie pójdzie spać
)
)Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
)

Oby częściej. ;-)Lilijanna oj tam dwa luzniejsze dni ;-)
U nas też tulenie pomaga. Mnie to rozczula, gdy nic się nie liczy tylko mama, która na wszystko przecież zna lekarstwo i w objęciach, której jest tak bezpiecznie.LILJANNA dzieci to by mogli siedziec i siedzieć na tym dworzeco do zapowietrzania no u nas etż trzeba było nie raz w buźke dmuchnąć...teraz wystarczy przytulic i od razu wdech robi...
Zdrówka.no jestem
Guciu dalej antybiotyk i inne swinstwa, a Hesia syropki. eh...wydalam 140zł. to sie idzie załamać. niech oni jednak nie chorują mi...
Syn zadbał byś wypoczęła, tak to sobie trzema tłumaczyć. ;-)Wiecie co, nic dzis pozytycznego nie zrobilam... Wlaczylabym odkurzacz, ale maly spi.. Moze chociaz poskladam pranie![]()
Tia, A. jak chce mnie wkurzyć to gada bo niemiecku, a ja z tego języka łapię tylko słówka pojedyncze.w domu rozmawiamy po holendersku, ewentualnie po angielsku jak cos trudniejszego i chce szybko powiedziec ;D ide na latwizne.

Rozgrzeszona.Więcej nie pamiętam...

Gdzieś jeszcze w świecie jest podział właśnie na przyrodnie rodzeństwo, a szkoda.a ja jestem jedynaczką ;-) co prawda mam 3 przyrodnie siostry, ale to się nie liczy bo w życiu ich na oczy nie widziałam![]()

Toś się musiała gorąco modlić.co do rodzenstwa to ja mam 4 starszych braci i wymodlona po 9 latach mlodsza siostre![]()

Drań.tak mi się przypomniało,że Tz proponował na Walentynki zakup wagi elektronicznej dla mnie ;-)

Oj tak, chorążówka jest mniamnuśna, w Poznaniu gdzie mieszkałam, jest szkoła aspirantów, ech pamiętam w podstawówce obowiązkowe wizyty w straży, normalnie chłopaki skupiali się na sprzęcie, dziewczyny na mudnurach. Zresztą do dziś jak jeżdżę do mamy to zawsze rzut oka pozostaje.Ja mam jeszcze starszego o 3 lata brata fajnie było bo jak smrkata byłam to mama samej mnie nie chciała puszczac na dyskoteki a z nim zawsze ;-)a on jeszcze do tego chorazowke konczył a tam ciacha takie![]()

Miłego u babci.dziec mimo szczepienia radosny jak nie wiem. teraz bedziemy po 26 marca sie znowu szczepic. a jutro do babci jedziemy![]()

I ja mam taką nadzieję.Lila, mam nadzieję, że tu tak będzie;-)
Rodzeństwo, ja mam dwie siostry i brata. Siostrą, młodszą 14 lat musiałam się opiekować, miałam tzw. ogon. Teraz trochę inaczej to postrzegam, ale jako nastolatka czasami miałam dość. Teraz gówniara dorasta i nawet nie ma zamiaru niańczyć moich dzieci, bo siara
a mama mówiła, jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie, nie działa
![]()

Kacperkowi to dobrze, a przyjemny dla Niego ten masaż chociaż?Monaliza, Lilianna- na masaż chodzi Kacper, ja niestety nie.
Do tego zgadałam się z jedną nianiąMłoda dziewczyna- ma 22 lata. Zajmowała się już dwa lata brzdącem, który teraz ma 3 latka. Dziewczyna studiuje pedagogikę i ponoć fajnie się zajmuje dziećmi. W przyszłym tygodniu mamy się spotkać
![]()

Miło się czytało? ;-)Alescie napisały przez cały dzień. Toz ja do północy będę siedzieć i czytać...
![]()
Jest różnica między rodzicem co chrzci a byciu chrzestną, jeśli się nie ma ślubu kościelnego. Beacia82 miała świadka chrztu zamiast chrzestego, dowiedz się u siebie co i jak w tym temacie.Dziewczyny mam pytanie ...
koleżanka pytała czy zostanę chrzestną dla jej córki tylko problem jest taki że ja jestem po ślubie cywilnym a ślub kościelny mamy teraz 6 kwietnia a chrzest ma byc 2 marca i nie wiem czy będe mogła zostać chrzestną ? Bo Naszą Natusie ochrzciliśmy bez żadnego problemu ;-)
W papierach zawsze sobie możesz dopisać.Jak już piszecie o tych chrztach to tez napiszę co załatwiłam : Szwagierka nie może byc chrzestną przez to że nie ma kościelnego ślubu, ale w związku z tym w księdze będzie wpisany jeden chrzestny, ale ona będzie uczestniczyć w chrzcinach w kościele, tyle że nie będzie podawać szatki itp. Dla mnie to nie jest ważne, bo i tak będzie chrzestną dla mojej córki i w papierach nie musi figurować;-)