reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
Dobry wieczór :-)

Dziewczyny mam pytanie ...
koleżanka pytała czy zostanę chrzestną dla jej córki tylko problem jest taki że ja jestem po ślubie cywilnym a ślub kościelny mamy teraz 6 kwietnia a chrzest ma byc 2 marca i nie wiem czy będe mogła zostać chrzestną ? Bo Naszą Natusie ochrzciliśmy bez żadnego problemu ;-)

A tak wogóle tak czas szybko leci ;-) Mała by tylko siedzieć chciała albo ręce a jak leży to ryk aaa i zaczęła płakać na widok obcych ludzi tzn. babci ale rzadko ją widzi :tak::tak::tak::tak:

gorgusia &&& oby wszystko poszło po twojej myśli :-)
Future zdrowia dla dzieciaczków

askaaa mysle ze tak ale pewnie kolezanka by sie musiala u Ksiedza dowiedziec bo w sumie nie wiem jak Spowiedz ale w sumie to tu jest "mocne postanowienie poprawy" bo Slub niedlugo wiec mysle, ze rozgrzeszenie zalezy tu od podejscia Ksiedza chyba

Futurak w sensie że kupisz im coś na wiosne przeca ;)

A ja już w łóżku po orbitreku i masażu łydek mam nadzieję że pospie dziś :D

Kobranoc

Jak już piszecie o tych chrztach to tez napiszę co załatwiłam : Szwagierka nie może byc chrzestną przez to że nie ma kościelnego ślubu, ale w związku z tym w księdze będzie wpisany jeden chrzestny, ale ona będzie uczestniczyć w chrzcinach w kościele, tyle że nie będzie podawać szatki itp. Dla mnie to nie jest ważne, bo i tak będzie chrzestną dla mojej córki i w papierach nie musi figurować;-)

Tygrysku właśnie ze spowiedzią będzie problem bo ksiądz który nam będzie udzielać ślubu powiedział że do spowiedzi mamy iść dopiero dzień przed ślubem . No nie wiem może jakoś to uda się załatwić zobaczymy :tak:

Lilijanna oj tam dwa luzniejsze dni ;-)
Oby częściej. ;-)

LILJANNA dzieci to by mogli siedziec i siedzieć na tym dworze :D co do zapowietrzania no u nas etż trzeba było nie raz w buźke dmuchnąć...teraz wystarczy przytulic i od razu wdech robi...
U nas też tulenie pomaga. Mnie to rozczula, gdy nic się nie liczy tylko mama, która na wszystko przecież zna lekarstwo i w objęciach, której jest tak bezpiecznie.

no jestem
Guciu dalej antybiotyk i inne swinstwa, a Hesia syropki. eh...wydalam 140zł. to sie idzie załamać. niech oni jednak nie chorują mi...
Zdrówka.

Wiecie co, nic dzis pozytycznego nie zrobilam... Wlaczylabym odkurzacz, ale maly spi.. Moze chociaz poskladam pranie :blink:
Syn zadbał byś wypoczęła, tak to sobie trzema tłumaczyć. ;-)

w domu rozmawiamy po holendersku, ewentualnie po angielsku jak cos trudniejszego i chce szybko powiedziec ;D ide na latwizne.
Tia, A. jak chce mnie wkurzyć to gada bo niemiecku, a ja z tego języka łapię tylko słówka pojedyncze. :dry:

Więcej nie pamiętam...
Rozgrzeszona. :-p
Z perspektywy czasu wiele się zmienia, ja zawsze nie cierpiałam kar, które dostawaliśmy od mamy, ale zdaję sobie sprawę, że każda kara była zasłużona. Niestety. :-p
a ja jestem jedynaczką ;-) co prawda mam 3 przyrodnie siostry, ale to się nie liczy bo w życiu ich na oczy nie widziałam :no:
Gdzieś jeszcze w świecie jest podział właśnie na przyrodnie rodzeństwo, a szkoda. :sorry2:

co do rodzenstwa to ja mam 4 starszych braci i wymodlona po 9 latach mlodsza siostre:biggrin2:
Toś się musiała gorąco modlić. :-p

tak mi się przypomniało,że Tz proponował na Walentynki zakup wagi elektronicznej dla mnie ;-)
Drań. :-p

Ja mam jeszcze starszego o 3 lata brata fajnie było bo jak smrkata byłam to mama samej mnie nie chciała puszczac na dyskoteki a z nim zawsze ;-)a on jeszcze do tego chorazowke konczył a tam ciacha takie:-p:-D
Oj tak, chorążówka jest mniamnuśna, w Poznaniu gdzie mieszkałam, jest szkoła aspirantów, ech pamiętam w podstawówce obowiązkowe wizyty w straży, normalnie chłopaki skupiali się na sprzęcie, dziewczyny na mudnurach. Zresztą do dziś jak jeżdżę do mamy to zawsze rzut oka pozostaje. :zawstydzona/y:

dziec mimo szczepienia radosny jak nie wiem. teraz bedziemy po 26 marca sie znowu szczepic. a jutro do babci jedziemy :)
Miłego u babci. :tak:

Lila, mam nadzieję, że tu tak będzie;-)

Rodzeństwo, ja mam dwie siostry i brata. Siostrą, młodszą 14 lat musiałam się opiekować, miałam tzw. ogon:-D. Teraz trochę inaczej to postrzegam, ale jako nastolatka czasami miałam dość. Teraz gówniara dorasta i nawet nie ma zamiaru niańczyć moich dzieci, bo siara:-D a mama mówiła, jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie, nie działa:-D
I ja mam taką nadzieję.

U mnie to samo, mam brata 11 lat młodszego i jak mówię przyjedź to milion wymówek. :-p

Monaliza, Lilianna- na masaż chodzi Kacper, ja niestety nie.
Do tego zgadałam się z jedną nianią :tak: Młoda dziewczyna- ma 22 lata. Zajmowała się już dwa lata brzdącem, który teraz ma 3 latka. Dziewczyna studiuje pedagogikę i ponoć fajnie się zajmuje dziećmi. W przyszłym tygodniu mamy się spotkać :)
Kacperkowi to dobrze, a przyjemny dla Niego ten masaż chociaż?

Z opowiadań znajomych, którzy trafiali na młode dziewczyny studiujące właśnie pedagogikę to sobie chwalili, pod warunkiem, że niania chciała połączyć praktykę z teorią i dla niej taka opieka była ważna. :tak:

Alescie napisały przez cały dzień. Toz ja do północy będę siedzieć i czytać...
:):):D
Miło się czytało? ;-)
Dziewczyny mam pytanie ...
koleżanka pytała czy zostanę chrzestną dla jej córki tylko problem jest taki że ja jestem po ślubie cywilnym a ślub kościelny mamy teraz 6 kwietnia a chrzest ma byc 2 marca i nie wiem czy będe mogła zostać chrzestną ? Bo Naszą Natusie ochrzciliśmy bez żadnego problemu ;-)
Jest różnica między rodzicem co chrzci a byciu chrzestną, jeśli się nie ma ślubu kościelnego. Beacia82 miała świadka chrztu zamiast chrzestego, dowiedz się u siebie co i jak w tym temacie.

Jak już piszecie o tych chrztach to tez napiszę co załatwiłam : Szwagierka nie może byc chrzestną przez to że nie ma kościelnego ślubu, ale w związku z tym w księdze będzie wpisany jeden chrzestny, ale ona będzie uczestniczyć w chrzcinach w kościele, tyle że nie będzie podawać szatki itp. Dla mnie to nie jest ważne, bo i tak będzie chrzestną dla mojej córki i w papierach nie musi figurować;-)
W papierach zawsze sobie możesz dopisać. :-p

Miłego dnia, nadrobiłam, śniadanko zjadłam, dzieciaki jeszcze śpią, idę nakarmić teraz zwierzyniec. ;-)

kasia zabka bardzo mądre posunięcie. to wy wybieracie chrzestnych i żaden ksiądz nie musi wam tego PRZYKLEPYWAC. wazne kogo wy wybierzecie.
a u nas beda 2 dziewczyny chrzestne. tez się to niektórym nie podoba, ale to na szczescie ja wybieram, a nikt inny.

Ayni - okej, zakumałam haha

a moi dalej chyrlają. Gucio w nocy dobrze, ale Hesia się budziła kaszlaął i to ją wybudzało. musiałam isc włączyć muzykę, to zasypiała.
teraz mała spi dalej, a Gucio chyrla. ale widzę, że już mu oczka odpływają powoli. chyba bedzie drzemka.

reklama
Witam
Fasolka wpadła w walentynkowy nastrój :-D

Co do trafionych prezentów-2 lata temu dostałam od męża na walentynki zestaw kosmetyków: krem przeciwzmarszczkowy, balsam antycelulitowy, jakieś suplementy diety typu skrzypowita itp dużo tego bylo....Nie wiedziałam czy się cieszyć czy płakać...:baffled:

Co do chrztów, a nie można być chrzestnym bez spowiedzi? Ja jestem chrzestną dziecka, którego rodzice nie mają śłubu kościelnego i dziecko normalnie ochrzcili, nie pamiętam czy byli u komunii wtedy...ale pewnie nie...Co kraj to obyczaj!

AAA ja nie śpię od 5 :dry:

Ostatnia edycja:
Do góry