reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2013

reklama
Isis mam nadzieje, ze lekarz Ci powie skad te straszne bóle i cos na to poradzi
teri114 mój m uwielbia te gołabki, ja zamiast pokrojonej kapusty daje pieczarki, bo mój m podobnie jak twój nie przepada za kapusta, a dla mnie własnie najlepsza jest ta kapusta,

Korba32 super ze idziesz na USG 4D, daj jutro znać jak będziesz po wizycie, co tam w brzuszku skrywasz

Dziewczyny mama pytanie – ćwiczycie mięśnie Kegla?

U którejś z Was na suwaczku widziałam opis Przechwytywanie.PNGi zamówiłam sobie bezpłatną płytkę z ćwiczeniami na stronie CoreMum | Program specjalnie dla kobiet w ciąży i tych, które niedawno urodziły dziecko i na tym się skończyło.
Właśnie napchałam się pizza, która zrobiłam na obiad, a jutro wolne i muszę iść zrobić wyniki i ta nieszczęsna glukoza, dobrze, ze m ze mna pojedzie.

Natis, Mocno kciuki zaciśnięte &&&&&&&&&& Bardzo mocno <3

Kochane wizytę mamy podajże na 18.45, muszę się jeszcze mamy dopytać , bo byłam tak zadowolona , że godziny dokładnie nie zapamiętałam :-) Też mam wielką nadzieję, że wszystko jutro się wyjaśni :tak:

Jak małą położę , to muszę Was nadrobić - buziaki ;-)

Korba - czekam na wieści z usg i trzymam kciuki za zdemaskowanie dzidziola ;-)
Natis - kciuki za dobre wyniki &&&. mam nadzieję , ze paciorkowiec poległ w bitwie :tak:. Niech Ci założą blokadę i do domku:tak:.
Jakoś dziś mam dzień narzekania i marudzenia . Nuda .....

Natisku- wszyściutko będzie dobrze, zobaczysz:tak:

Minnie- ja bym alergie wykluczyła właśnie dlatego, że żadnych wynalazków Zosia nie jadła, proszek, kosmetyki wszystko to samo, czego używam od dawna. Ale zobaczymy. Narazie poszła w ruch sama maść- jak radziłyście:tak:

A ja jem bułeczki z pasztetem, pomidorkiem i ogórkiem. Staszna mnie wzięła chęć na pasztet, musze zrobic taki domowy. Mam dobry przepis, może chcecie?

Korba- trzymam kciuki za wizytę:tak: Rozumiem Twoją radość aż za dobrze:-D Ja mam wizyte w najbliższa sobotę- usg będzie na 100% Cezkam czy płec się potwierdzi czy nie.

Mama do mnie non stop wydzwania i truje, że Helenka to brzydkie imię:sorry2: Już sama nabrałam niepewności bo wielu osobom isę nie podoba:confused:

MatkaEwa co to za smutki? głowa do góry;-)
Dmuchawiec nie daj się przekonywać. To Tobie i mężowi ma się podobać imię a nie wszystkim w koło. U nas też jest dużo negatywnych opinii ale mnie to nie interesuje :-D każdy nazywa swoje dziecko tak jak chce :tak:

A moja malutka "uderza" mnie od środka główką. Aż mi cały brzuch podskakuje, chwilami to aż boli, nie wiem co ona wyczynia :-p

Isis, leukocyty w ciąży skaczą, to naturalne. neutrofile są jednymi z nich, więc jak jedne skaczą, to nic dziwnego, że i drugie są wysokie. Byc może przeszłaś jakąś infekcję ostatnio, stąd wzrost leukocytów, choć ja od początku ciąży mam 14 z hakiem. gin mówi, że to w ciąży powszechne.

co do tarczycy - w ciąży maks powinno być tsh 2, zwłaszcza w I trymestrze. Ja leczę niedoczynność, pierwszą ciążę straciłam przez tarczycę, ale w I trymestrze. Teraz endo mi mówiła, że tsh na tym etapie już nie jest takie ważne, bo dziecko ma swoją tarczycę, ale ważne jest któreś drugie f, tylko nie pamiętam które. No i ja jadę na euthryoxie od początku ciąży. Chodzę co miesiąc do endo, robię tsh, ft3, ft4 i atpo. Zwiększa mi dawkę leku jak wyniki szaleją, no i jak ja tyję. Idź dla spokoju do endo. tsh ma normę 4,2 ale nie dla kobiet w ciąży. pewnie na tym etapie to już nie jest groźne, ale skonsultować warto.

natis, trzymam mocno!
to ja już nie wiem co lekarz to opinia...ja przed ciążą leczyłam się na nadczynność i niedoczynność miałam te oba przypadki naraz;/i w ciąży badam tarczyce co miesiąc i jak miałam właśnie 2 to poszłam bo już zaczęłam fiksować a ona powiedziała że w ciąży to wogóle tarczyca szaleje i to całkiem normalne że są raz skoki raz spadki...że gdy jest ponad normę to należy się zgłosić skontrolować ft3 i ft4...

reklama
Natis trzymam mocno kciuki:tak:
Dmuchawcu tak jak Kingusia pisze to wam ma się podobać a nie innym. Mi osobiście te imie się podoba więc nie wiem o co chodzi. Ostatnio mi się Hania bardzo spodobało ale raczej dla synka go nie dam:-D

Jutro wizyta. Martwie się troszkę tymi wynikami ale postanowiłam w piątek zrobić jeszcze raz mocz i posiew bo podejrzewam, że to przez mój błąd jest taki wynik. Wyniki pewnie będą w poniedziałek więc do tego czasu żadnych leków nie wykupie. No zobaczymy co tam gin powie :) Już się doczekać nie mogę aż zobaczę tego małego "świrka":-)

Mężuś kąpie malutką, rosół się gotuje a ja wcinam winogrona;-) Ciekawe co tam waga jutro pokaże:-)

Do góry