Kingusia91
Fanka BB :)
Natis trzymam kciuki kochana :***
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.

Rozumiem Twoją radość aż za dobrze
Ja mam wizyte w najbliższa sobotę- usg będzie na 100% Cezkam czy płec się potwierdzi czy nie.
Już sama nabrałam niepewności bo wielu osobom isę nie podoba
każdy nazywa swoje dziecko tak jak chce 

to ja już nie wiem co lekarz to opinia...ja przed ciążą leczyłam się na nadczynność i niedoczynność miałam te oba przypadki naraz;/i w ciąży badam tarczyce co miesiąc i jak miałam właśnie 2 to poszłam bo już zaczęłam fiksować a ona powiedziała że w ciąży to wogóle tarczyca szaleje i to całkiem normalne że są raz skoki raz spadki...że gdy jest ponad normę to należy się zgłosić skontrolować ft3 i ft4...Isis, leukocyty w ciąży skaczą, to naturalne. neutrofile są jednymi z nich, więc jak jedne skaczą, to nic dziwnego, że i drugie są wysokie. Byc może przeszłaś jakąś infekcję ostatnio, stąd wzrost leukocytów, choć ja od początku ciąży mam 14 z hakiem. gin mówi, że to w ciąży powszechne.
co do tarczycy - w ciąży maks powinno być tsh 2, zwłaszcza w I trymestrze. Ja leczę niedoczynność, pierwszą ciążę straciłam przez tarczycę, ale w I trymestrze. Teraz endo mi mówiła, że tsh na tym etapie już nie jest takie ważne, bo dziecko ma swoją tarczycę, ale ważne jest któreś drugie f, tylko nie pamiętam które. No i ja jadę na euthryoxie od początku ciąży. Chodzę co miesiąc do endo, robię tsh, ft3, ft4 i atpo. Zwiększa mi dawkę leku jak wyniki szaleją, no i jak ja tyję. Idź dla spokoju do endo. tsh ma normę 4,2 ale nie dla kobiet w ciąży. pewnie na tym etapie to już nie jest groźne, ale skonsultować warto.
natis, trzymam mocno!