reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

witajcie

Losiczka, Liluu - czasami tak jest, że paczuszki nie docierają równocześnie. Ostatnio kupiłam od koleżanki z Dublina kilka książek i wysłała mi je w dwóch kopertach bąbelkowych (bo tak było taniej). Jedna koperta dotarła do mnie następnego dnia po wysłaniu, a druga dzień później, a razem były wysyłane.

reklama
kurcze dzxiewczyny martwie sie, bo moja Bianka cały dzień spi... obudziłam ją ,żeby coś zjadła, ale zaraz potem poszła spać i w ogole nie zamierza wstać... Sprawdzałam jej temperature i nie ma... Mam nadzieje,że to taki dzień dziś ma...

Dziendoberek :-):-):-)

Dziewczynky Wy i tak macie super w nocy z maluchami. Mi Szymonek budził sie po pare razy w nocy na cyca , piciu 2 w jednym :-).

Miłego wekendu kochane :-):-):-)

BĘDĘ CIOCIĄ :-):-):-)

Oj nie powiem troszke zabolało :-(

ja głupia nie wiem czemu pomyślałam że to twój syn będzie tatą no a przecież by wtedy pisało że będziesz babcią :sorry2::sorry2::sorry2:
szkoda że siostrze się nie udało, ale ty też nie płacz i sie nei dołuj. Masz wspaniałych synów i cały czas sobie to powtarzaj :tak:

My mielismy wczoraj bardzoooo ciezki dzien maly od 7 rano do 19:30 plakal wrzeszczal itp ;/ ale w nocy nie bylo tak zle dzis juz troszke lepiej ale kolorowo tez nie jest przez mleko bylam u lekarki i kazala sie jesczze meczyc ja dziekuje w poniedzielk ide znowu i juz nie odpuszcze bo dziecko za bardzo sie meczy :(

kurde ja nie kapuje, jak mleko nie podchodzi to czemu do razu nie zmieniacie na jakies lżejsze albo może dla alergików ?

losiczko doskonale Cie rozumiem :* Niby z jednej strony człowiek sie cieszy, ale z drugiej wiadomo ... popłacz sobie, to Ci dobrze zrobi :* Tule mocno :*

Sylwia a pewnie,że nie odpuszczaj ... Po co dziecko ma sie męczyć...

a ja sie zastanawiam kiedy przestać wybudzać w nocy mała na jedzenie i pozwolic jej samej się wybudzić... Wczoraj np. zjadła ok 20, a później już ją sama wybudziłam o 3, bo nie wstawała... Jakies sugestie ??

a jak ci przybiera? jak dużo i ładnie to ja bym dała jej spokój i niech śpi, a jak słabo przybiera to bym budziła.

kurcze dzxiewczyny martwie sie, bo moja Bianka cały dzień spi... obudziłam ją ,żeby coś zjadła, ale zaraz potem poszła spać i w ogole nie zamierza wstać... Sprawdzałam jej temperature i nie ma... Mam nadzieje,że to taki dzień dziś ma...

obserwój jeszcze jutro i nawyżej w pon przedzwoń do lekarza i sie podpytaj. Może dzisiaj taki senny dzien ma.

agnese, roszpunka - wiekszość malutkich dzieci budzi sie tak wczesnie rano, a po kilku godzinach robi sobie drzemke. Jedyny sposób to robić drzemke razem z dzieckiem. Mati to chyba pierwsze 4 lata budził się o 6, dopiero teraz jak może to budzi się tak o 7 :-p

roszpunka
- ja bym raczej grubych zasłon nie kupowała bo sie bedzie strasznie kurz na nich zbierał. Ciężko wyprać albo wytrzepać. Może lepiej jakies ciemne, porządne rolety?

Ostatnia edycja:
Rozia nie martw sie moja tez miewa takie dni ;) jak nie ma temperatury to dobrze bedzie

Lori co u ciebie? Jak sie czujesz?

DZieki dziewczynki :-) Mam nadzieję,że nie odbije sobie tego w nocy :eek:

Lori no właśnie dobrze przybiera,dlatego tak sobie już od jakiegoś czasu myslę,żeby jej nie wybudzac, bo nawet mi żal jak tak słodko śpi...

Właśnie Lori jak Ty się czujesz??

Roziu ciesz sie ;-);-);-) dzieci tak maja :-)

Lori no jak bym miała byc babcia to bym sie bardzo cieszyła :tak: ale już Wam kiedys pisałam że pewnie pierwszy raz będę babcią przez Kubulę :-) a to jeszcze troche ;-)

Co do siory to przykro :-( co do mnie to jest ok ale w serduchu zawsze ranka zostanie :-(

Katrino dzieki bo już sie denerwowałam że moze w Polsce coś pokręcili i poszła tylko 1 paczuszka. A ja zapakowałam w 2 bo i tak w 1 by sie nie zmieściły torebeczki.

Dziewczyny ale mam ochotę na lody z truskawkami :-p:-p:-p jezu gdyby nie to że jestem w połowie cyklu pomyślałabym ze w ciaży jestem :-D

Nawołujemy zbiorowo Ilonkę :-D:-D:-D:-D:-D

Losiczko, przykro mi z powodu siostry.

Rozia, ja bym wcale nie wybudzała. Niby niemowlę powinno jeść co 4 godziny, ale znam dziewczyny, które nie wybudzały w nocy i dzieciom wcale niczego nie brakuje:happy2: A co do spania w dzień, to nie wiem jaka dziś u ciebie pogoda, ale u nas jest tak, że w pochmurne dni Maksio śpi krótko, a w słoneczne, jak dziś, mógłby spać cały czas.

Lori, a co u ciebie?

Lilu,idę oglądać kruszynkę:happy2:

Dzień dobry

siedzę samotnie w ciszy i nawet mi przyjemnie:-p
D jeszcze pracuje, ostatnio widzę go rano, wieczorem i w nocy :eek::-p chce szybko skończyć zlecenie, żeby być zwartym i gotowym jak mała postanowi wyłazić ;-)
a synka sprzedałam dziadkom, pojechali na basen, radość nie z tej ziemi była;-)

lece czytać...bo mam zaległości tutaj oooj maaaam:sorry2:

truskaffka - matko ty juz 36 tydzień... ale ten czas leci :-)

ja czuje sie hmmm chyba dobrze, wczoraj troche mnie kuło po bokach i sie zmartwilam, ale dzisiaj juz tak nie było.
W tygodniu mało pisze bo po 8 godzinach w pracy dosłownie padam na ryj. Staram sie cos nadrabiać, ale najczęściej pod koniec juz przy kompie zasypiam.

We wtorek sądny dzień bo mam USG genetyczne w klinice tam gdzie badali mi DNA. Mają podobno super sprzęt i pod tym kątem to najlepsi specjalismy w moich województwie. Oczywiście jestem wydygana i mysle tylko o tym bo to juz za 3 dni. Ja wiem że to głupie, ale panikuje okropnie.

reklama
Lori na pewno wszystko bedzie dobrze :-) Nie masz sie co stresować :-)

roszpunko no u mnie słoneczko :-) Bałam się,że mi po kąpieli nie zaśnie jak tak spała cały dzień, ale usnęła :-) i znaleźliśmy sposób,żeby spała dalej po odłożeniu do łóżeczka :-) A mianowicie puszczam jej jeszcze w czasie karmienia odgłosy natury na kompie i później po odłożeniu do lóżeczka kładę jej blisko laptopa i śpi :-) To za Waszą radą nie będe jej dzis wybudzać :-) Zobaczymy co z tego wyjdzie :-)

Truskafffka póki w ciąży jestes, to wyslij fluidki dziewczynkom, bo dawno nie było, a niedługo sie skończą :-) Jeszcze co prawda jest Malami, ale póki co jej nie ma, wię ty zostajesz wywolana do tablicy :-)

Na dzis sie już żegnam, także dobranoc dziewczynki, do jutra :-)

Do góry