reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Maj 2013 :):)

reklama
rokowania...poki co dobre, ale ciagle w ich przypadku jest zagrozenie jakas infekcja, i powiklan w zwiazku z tym, ta przemila polska neonatolog mowi, ze z kazdym dniem ryzyko jest mniejsze, ale ja chyba nie odsapne, dopoki nie beda w domu..a to w najlepszym wypadku, w 34 tygodniu..nawet jak beda jadly przez sonde, albo jak beda podlaczone do cepap-u, bo wtedy cala obsluga lekarska przylazi do domu, kocham ten kraj, nie wiem jakby to wygladalo w Pl...i nawet nie chce myslec, bo w wielkim miescie to bym raczej nie zamieszkala, bo nie gustuje...a w malym miescie, czy ktokolwiek umialby im pomoc...albo inaczej, czy szpital dysponowalby takim sprzetem, by mogli je uratowac..nie wiem..chyba zostane w se to usranej smierci:-D

Kaja-&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

a ja ide jutro na ktg, w szpitalu zalecili 1xtyg
jestem raczej spokojna bo dzieciaki szaleja, a skurczy zadnych nie odczuwam, wiec to tak dla spokojnosci....

spokojnej i przespanej nocy Kobietki :)

ufff, doczytałam :)
Daniela, Juliaa witajcie :)
Kaja mali wielcy ludzie :-)
Kartagina pełny szacunek za Twoje siły i cierpliwość, jesteś przykładem, że z miłości do dzieci można wiele zrobić, nawet więcej niż się przewidywało i masz wspaniałą pomoc ze swojej córki :tak: my niestety jesteśmy już rozliczeni, ale będę pamiętać w następnym roku o Tobie i synku; torbę do szpitala powoli pakuję i coś tam po trochu do niej dorzucam;
Framama coś dla Ciebie Rockelbel's Canon (Pachelbel's Canon in D) - 4 Cellos - ThePianoGuys - YouTube
Citrus super, że z żyłami wszystko w porządku :) i piękny ten utwór Janusza Radka; to nasze pierwsze dziecko i nie miałam pojęcia, jak będzie przebiegać u mnie ciąża, i co z naszymi relacjami z m, a tu się okazuje, że to ja bardziej się przejmuję swoim wyglądem i jakimś postępującym fizycznym niedołęstwem (bo tego już nie mogę zrobić czy tamtego), ale mija mi to, gdy m dotyka brzucha i szuka małego :)
Fiołkowa jak Twoje biedne ucho?
Ardzesh, Mysiak zdrówka
Kitka jak zdrowie córy?
George kurczę, szkoda, że masz taki system pracy i krótki macierzyński, ale choć poratujesz się urlopem, łatwo Ci nie będzie
Elajar ale ten wiatr mam nadzieję zapowiada cieplejszą pogodę i że te prognozowane 5-7 stopni staną się rzeczywistością :) &&& za dobre ktg
Aśka &&& by wszystko się dobrze goiło u córeczek
Sembo my też nie mamy telewizji i bardzo sobie chwalimy ten święty spokój od gadających głów, a jak mamy ochotę, to wrzucamy konkretny film i tyle
Noirel całkiem ciekawie zapowiada się Wasza łazienka
Wikki, Sembo przykro, że takie sytuacje się zdarzają; ostatnio jak byłam w laboratorium i patrzę że kolejka kilometrowa, musiałabym chyba z godzinę tam stać, to wprost zapytałam pielęgniarki, czy w moim stanie przyjmą mnie poza kolejnością, zgodziły się, a reakcjami tłumu się nie przejęłam, bo naprawdę tamtego dnia było mi ciężko, a normalnie nie pcham się nigdzie na chama; czasem mam tylko ochotę w takich sytuacjach odpowiedzieć coś ostro, ale to by tylko podniosło mi ciśnienie, a efekt pewnie byłby niewielki, ewentualnie usłyszałabym jeszcze gorszy epitet;
Ewelinkaam brzuch też mam duży, mam już 13 na plusie i czasem czuję się jak kosmitka, gdy słyszę komentarze "o, jesteś w ciąży i masz taki brzuch!" no tak, do jasnej ciasnej, a niby w ciąży to jak się wygląda? eee tam, to z zazdrości ;P no i z braku jakiegokolwiek wyczucia i kultury
Marja gratulacje córy :)
J-ulka na zgagę próbowałam już chyba wszystkiego, ale najlepiej mi pomaga szklanka coca coli
Zapominajka &&&& za szybki koniec remontu

kopniaki małego też czuję prawie wszędzie, ale niesamowite i nie zawsze przyjemne jest, gdy wciska się pod wątrobę główką lub pupą;
co do gotowania facetów, to mój umie perfekcyjnie jajecznicę, spagetti i sernik na zimno, w pozostałych potrawach mówi, że jestem lepsza, łechcąc mnie przyjemnie, ale ja już wiem, o co mu tak naprawdę chodzi ;P choć sprzatanie wziął teraz w swoje ręce :)
a jeśli chodzi o posiłki, to od kiedy jestem na l4, a m jest w domu, jadamy wszystkie razem, ale przedtem różnie bywało, ale staraliśmy się, by choć jeden dziennie był wspólny;
My dziś zrobiliśmy sobie wycieczkę do małej miejscowości ok 30km stąd, niby w samochodzie tylko niecałe 40minut, ale brzuch napinał mi się co jakiś czas, a miałam w planach jeszcze w marcu/kwietniu wyjazd do W-wy, a to już ok 200km, ale chyba sobie jednak odpuszczę;

Ostatnia edycja:
hej babeczki, ja tez Was w koncu doczytalam po 2 dniowej nieobecnosci!!!
Framama jak tam samopoczucie? Lepiej juz troszeczke?
Aśka ciesze sie ze córcie maja juz sie coraz lepiej i ze do szkoly wracaja. Teraz tylko trzymac kciuki aby wszystko pieknie sie pogoilo!!!
Marja gratuluje coreczki!!!
Kaja fajnie ze dzieciaczki maja sie dobrze no i kciuki za jutro zaciskam!!!

A ja jak zwykle zasiadlam dopiero niedawno przed kompa i czytalam Wasza produkcje!!! Siedze sobie teraz i ledwo sie ruszam bo robilam dzisiaj salatke jarzynowa i tak sie obzarlam na kolacje ze do tej pory mi niedobrze :/ A poza tym to mnie non stop suszy jak na kacu jakims, tez tak macie?

KAJA SUPER ŻE PISZESZ. TRZYMAM KCIUKI........ MOCNO, MOCNO, MOCNO..... Będzie wszystko dobrze :*****

Ehhh dzisiaj w lusterku zobaczyłam u siebie taki celuit na tyłku... Załamałam się.. ;/ w sumie niczym się nie smaruje i trzeba chyba zacząć.

DO MAM Z UK - jakie kremy stosujące na brzuszek? chodzi mi o konkretna nazwę i gdzie można zakupić..

Anetai84 - dzisiaj też robiłam jarzynowa salatke ;)))))))

Ostatnia edycja:
eklerka ja uzywam kremu galenic i polecam go bardzo ale nie wiem gdzie mozna go kupic, jak bylam w uk zamawialam na ebay.

reklama
dzień dobry :)

Dziś znów piękna wiosna :)
Małżon pojechał do pracy, trzeba pomyśleć co kupić na obiad i też wyruszam na jakieś małe zakupy, może do lumpiki zajdę, dziś może uda się coś wyhaczyć.
Noelle, Zapominajko &&&&& za wizyty, wracajcie z dobrymi wieściami

o i Mysiak wizytuje to tez zaciskam &&&

Ostatnia edycja:
Do góry