reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Luty 2013

reklama
U nas też kolki cd..ale Bella, u nas trwała ona niemal 3 godziny..wrzask niemiłosierny..nie mam siły na nic:(

U nas ze smoczkiem wyglada tak samo..Leoś ssie go tylko na spacerze- wtedy smoczek jest "podtrzymywany" przez kombinezon.

Idę spać laski, trezba korzystać..miłej nocy!!!!!

boszzzz. a myślałam że tylko my zaliczamy te problemy. tylko u nas chyba następuje wielka kumulacja. bo idzie wszystko. na wzdęcia już pomysłów nie mam. na smoczek - niestety zrobiłam największą skuchę (której w ciąży się zarzekałam hehe) i wzięłam młodego do łóżka - efekt?taki sam tylko nie biegam do łóżeczka a wyciągam zaspaną rękę przed siebie;) czekam na piątkową wizytę pediatryczną jak na wyrok boski.

a wiecie, że my jeszcze bez wypisu szpitalnego? wypuścili nas i kazali dzwonić do sekretariatu, a tam od 2 tygodni mówią, że jeszcze u lekarzy tkwi. masakra:angry::wściekła/y::no::szok:bo mamy jakieś 30min jazdy autem, no i przy okazji trzeba w końcu bąbla zameldować i takie tam i nie wiadomo kiedy to zrobić bez wypisu. takie nołnejmy z nas.

kurcze ciekawe co u domikcw. jej to się należy pomnik a nie medal:-)

któraś pisała o odruchach moro - my też mamy ubaw z naszego superhiroł - też wyciąga rękę alla superman.

pytanie: kiedy obcinacie pazury u swoich pociech? nam mówiono żeby ich na razie nie obcinać bo są zrośnięte ze skórą pod spodem, ale ostatnio młody zrobił sobie efektowny wzorek na twarzy i nie wiem co robić - ciąć czy nie??????:sorry2:

Halo! 8.30 a tu cisza? Śpicie? :-D

U mnie póki co spokój, chociaż już 3 razy karmiłam od 3. Dzisiaj ostatni dzień werandowania, wczoraj było 30minut spania na balkonie. Tylko nerwowo się zaczyna, bo mój Szymi nie lubi się ubierać/ przebierać/ przewijać. No ale może z czasem jakoś przywyknie. Dzisiaj skończył 2 tygodnie... kiedy to zleciało?!?!

Dreamuś- ja obcinałam paznokcie 2 dni temu, bo drapał się po buzi i ja miałam cały dekolt podrapany, bo jeździł mi pazurami w trakcie karmienia. Próbowałam obciąć przy aktywności, ale tak się siłował, że odpuściłam i obcięłam, jak zasnął.

dreamuś ja póki co nie obcinam paznokci bo Robert ma nawet krótkie dość. Mnie się wydaje, że mu panie w szpitalu obcięły bo miał jeden baaaaardzo długi paznokieć, który później sam się ułamał a reszta krótkie, a dziwne, żeby tylko jeden taki długi miał.

A my dziś zaliczyliśmy suuuuper nockę :) młody budził się co 2 godziny ale papu i od razu zasypiał. Ani raz nie zapłakał. Jestem dumna z syna :-) ale nie chwalę bo może mu się odmienić :-D

Witam my od wczoraj w domku, ogarniemy sytuacje:-) Niektore rzeczy musimy logistycznie rozpracowac i mysle ze bedzie ok .
Dzisiaj miała nas odwiedzić położna wiec cierpliwie czekamy:-)

A powiedzcie mi, Madzia ma zatkany nosek i nie bardzo umiem sobie poradzić z czyszczeniem:-( podpowiedzcie co zrobić żeby się nie meczyła.
A i nie robi normalnych kupek tylko puszcza barwne bąki i tez nie wiem czy tak ma być?

kurcze cały czas więcej pytań niż odpowiedzi:-(

martik poważnie jedziecie samochodem? podziwiam! ja bym z maluchami takimi ja te moje się teraz nie zdecydowała. jak dla mnie to trochę za dluga podroż i niech by się jeszcze okazało, że ma któreś chorobę morską to na promie by była jazda :-D
gnidka czy ja wczoraj pisałam, że lecę wizzairem?? wycofuję!! te cholerne linie właśnie wczoraj po południu podjęły decyzję o wycofaniu lotów do Poznania :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: bo niby im się nie opłaca! tylko, że zawsze!!!! był pełen samolot i na każdym kroku tu u nas spotykam Poznaniaków, a oni wycofują lot!! cholery jedna. szlag niech weźmie to całe członkostwo w tym ich śmiesznym klubie, który miałam opłacony

Znowu musze Was nadrobic...

Wlasnie sie dowiedzialam, ze mala ma wrodzone znieksztalcenie stawu biodrowego...i musi chodzic w aparacie min. 8 tyg. Zalamalam sie:( choc podobno ja chodzilam 9 miesiecy:/

reklama
A powiedzcie mi, Madzia ma zatkany nosek i nie bardzo umiem sobie poradzić z czyszczeniem:-( podpowiedzcie co zrobić żeby się nie meczyła.
A i nie robi normalnych kupek tylko puszcza barwne bąki i tez nie wiem czy tak ma być?
u takich malucho zatkany nos, taki chrumkajacy oddech to ponoc norma bo z racji niedojrzalego ukladu pokarmowego czasmi im sie mleczko cofa :-)
Cortin ulewaczo-rzygacz nr 1 wiecznie ma cos w tym nosie ;-) ja zwijam z waty "skreta" mocze go sola fizjologiczna i smyram w nosie, on ladnie kicha po takim zabiegu i nos sie oczyszcza ;-)
Madzia malutka wiec tez moze miec w drogach oddechowywch pozosytalosci wod, teraz sie dzieci w szpitalach nie odszlamia jak kiedys polozna mnie uswiadomila ;-)

Bella biedna malutka :-( buziaczek dla Natki :-*

drimus ja pazury obcielam po powrocie ze spzitala chociaz to bylo ciezkie zadanie bo te paznokcie to takie papierki :szok::-p

martuszka biedna ty jestes z tym odciaganiem :-( a moze do poradni laktacyjnej uderz ? moze cos madrrego podpowiedza ???

my przez ostatnie dni duzlo spacerowalismy bo bylo pieknie, aktulanie pogoda sie spierdzielila i zimno :-( buuu ! Cortina wiosny chce !!!
przegielam ostatnio z chodzeniem i myslalam ze mi rana po cc peknie, gooopia cortina sama sobie zle zrobila :-p

Domik ty chyba czekasz na 17 marca :-p bedzie medal nawet jak urodzisz przed, wiec przyj malutka, przyj :rofl2: desperatka normalnie !!!

Cortin spi, Cortinka w przedszkolu, ogarnelam chatke, obiad sie robi powinnam sie za cos zabrac ale mam lenia :-p
wiec ide podoczytywac co tam u was ;-)

Do góry