reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2012

vinga przekaż gratulacje natanielowi z okazji pierwszego ząbka :-D

U nas ciuszków też coraz mniej w obrocie, wszystko idzie do torby bo już za małe...na szczęście mamy jeszcze trochę spodenek i koszulek na wiosnę...ale też wole mu bodziaki na razie zakładać, śpiochy rzadziej-jakoś mały nie lubi. Kurtki mamy dwie na wiosnę, jedną dostaliśmy, druga z komisu dziecięcego. Damy jakoś radę. Ale np. body z krótkim rękawem, które podostawałam na początku ciąży i miały być właśnie na wiosnę (w zimę nosił raczej te z długim rękawem) są do odrzutu, większość za małe, będziemy chyba na golasa chodzić, niech tylko szybko nastaną upały ;-).

My po chrzcinach, pogoda oczywiście była do bani ale poza tym wszystko się udało i przede wszystkim cieszę się, że mamy to już po prostu z głowy. Iguś pieknie się zaprezentował i podziwiałam jego mega cierpliwość, z rąk do rąk, fotki, generalnie od 10 do 19 poza domem a był naprawdę bardzo grzeczny i cały czas uśmiechnięty :tak:
DSCF2941.JPG

Mama powodzenia u fryzjera!
pesca ja po drastycznym ścięciu włosów jestem i niestety wypadają tak samo...śmieję się mój mąż, że zrzucam sierść na wiosnę razem z naszymi kotami, wszędzie nasze kłaki ;-)
Aaaa...u nas drzemki są zawsze w ciągu dnia, co 2,5-3,5 godziny...oj mój mały nie wytrzymał by całego dnia bez spania, no ale może właśnie dzięki braku drzemek w ciągu dnia wasze dzieci przesypiają całą noc, coś za coś.

Załączniki

• DSCF2941.JPG
    DSCF2941.JPG
    28,6 KB · Wyświetleń: 62
reklama
Dzięki za kciuki:-) włosy zafarbowane i obcięte. Wyszły super. Ciekawe co na to mąż bo to wielki fan długich włosów.
Nie liczę że mi przestaną wypadać tylko że mniej będzie je widać.;-) Miałam długie do połowy pleców.

Byłam w pepco ale bodziaki tylko w 1 wzorze na 74 były ale za 7,99.

Gosia też śpi co 2,5-3 godz. W sumie 3 razy, czasami 2. Dziś zasnęła mamie po 9 i po 12 wstała. A przed 14 już znów spała. Nie wiem jak teraz po południu bo ciężko będzie do 19 dotrwać bez spania.

Misza - ale kawaler:-)

Misza, Ignaś ma na sobie ten komplecik do chrztu który nam kiedyś prezentowałaś? i jak jakościowo te ubranko?

co do spania to muszę mojego Maluszka pochwalić bo ostatnio ślicznie śpi w dzień. min te 2 godzinki prześpi :tak: i później z godzinkę :)

vinga, trochę Was oszukałam, bo potem zmieniłam zdanie i zamówiłam jednak ten komplet, wydał mi się bardziej elegancki:
6-częściowy komplet do Chrztu - Ferdynand stalowy Zaczarowane Sny
Jestem zadowolona z jakości ubranek, spodenki, kamizelka, czapeczka na pewno się jeszcze przydadzą a może koszula i mucha też. Kurtka biała raczej tylko na jakieś wyjścia, z tamtego kompletu była dużo praktyczniejsza, ale wydała mi się zbyt sportowa na chrzest. Wysyłka szybka, rozmiary poszczególnych elementów stroju można dogadać także polecam.
Mama, fajnie, żeś zadowolona z wizyty u fryzjera, mała rzecz a cieszy na długo ;-)

my zamierzamy chrzcić małego w lipcu więc będzie trzeba coś dobrać do pogody... nie mam pojęcia jak go ubrać.

a teraz głupie pytanie. jak ubrać dziecko na dwór gdy jest temperatura ok 15 stopni?

Chodzi ci teraz o wiosnę?
Ja mam kurtkę cienką z polarkiem i kurteczkę z samą podszewką.
Teraz jak tak było ciepło, swieciło słońce i nie wiało to ubrałam małą w kurtkę taką ciepłą, pod spód body na krótki rękaw i bluzeczka, rajtuzki i spodnie. Czapkę miała zimową bo cienkiej jeszcze nie miałąm. No i było jej ewidentnie za gorąco. Jak ją w domu rozebrałam to miała aż mokrą główkę. Ale to chyba głównie wina tej grubej czapy.

Myślę że jakaś bluza i kurteczka w zależności od słońca cieplejsza lub cieńsza. Do tego cieńsza czapeczka. Ale wszystko zalezy czy będzie słońce, jaki wiatr itp.

A latem na chrzciny może spodnie, jakaś koszula i kamizelka żeby było bardziej elegancko

Ostatnia edycja:
Witam po chwilowej przerwie :)
widze że nie tylko ja się rozlatuję po tej ciąży ja wyniki mam super u neurologa juz byłam laryngologa okulisty i wyszło że moje wszystkie dolegliwości to od kręgosłupa szyjnego i lędżwiowego chodze do rechabilitanta i czekam na rechabilitację z funduszu zawroty głowy miałam drętwienie jakby koło ust , słabszą lewą stronę często mnie bolą nogi biodra stwardnienie rozsiane sobie juz wmówiłam ale neurolog stwierdziła że nie choć na TK głowy to nie wychodzi a na rezonansie a tego nie miałam mam nadzieję że nam to wszystko minie że to tylko chwilowe po ciąży .

Misza Ignaś super się prezentował gdzie to maleństwo ze szpitala :) taka chudzinka była a tu taki fajny chłopaczek okrąglutki :)

Ja jak były te cieple dni to też najpierw ciepła kurtka, drugiego dnia już trochę mniej pod spodem ale dopiero jak małą ubrałam w rajtuzki, body z długim rękawkiem, dresik i na to cienka wiosenna wiatróweczka, do tego czapka wiosenna to mi się w wózku nie rzucała tak to nie chciała leżeć a nawet ręce miała gorące. Tak ją ubierałam i tylko kontrolowałam ciepło i przykrywałam bądź odkrywałam śpiworkiem.

ulala ja od dłuższego czasu mam problemy z kręgosłupem w odcinku szyjnym i lędźwiowym. Boli mnie często, a od końcówki ciąży to już całkiem... W zeszłym tyg byłam nawet na rtg i się wybieram do poradni rehabilitacyjnej tylko coś się zebrać nie mogę albo nie mam z kim młodego zostawić. Rwę już też przerabiałam i mi się tylko odnawia..

reklama
witam się :-)

no moja Ania ma dwie drzemki w ciągu dnia o 10 i po 16 :-)
wydaje mi się, że to jeszcze za małe dzieciaczki, aby nie spały w dzień... zresztą Sen to jeden z ważniejszych czynników odpowiadających za rozwój dziecka :tak:

U nas też krucho z ubrankami... a szczególnie pajace i body dł rękaw. W domu zazwyczaj ubieram małą w body i rajstopki, albo śpiochy no i bardzo wygodny pajac :tak::-)

Wy tu tak o kurtkach wiosennych, a ja myślałam żeby małej kupić kombinezon wiosenny... bo pomyślałam sobie, że jeszcze nie siedzi, ie chodzi to i dla mnie i dla niej będzie to bardzo wygodne rozwiązanie :-) i to mam na myśli jeszcze ten bez butów, szybko można ubrać dziecko, bez dodatkowego zakładania butów :-)

coś takiego: DISNEY Kombinezon PUCHATEK Wyprawka 3-6 m-cy (3096326182) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

tylko ja rozglądam się za używanymi, bo to tylko n a chwilkę będzie. Końcówka marca i kwiecień. W maju już pewnie będzie za ciepło :-)

Do góry