reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mleko, papki i kanapki, czyli nowe pokarmy w diecie maluszkow :-)

mi tez losos smierdzial :szok:mloda jadla:-D
Dzisiaj bylo marchewka, ziemniak,pietruszka,szpinak,zoltko ...smakowalo ale zobaczymy nastepnym razem bo wysypka wyskoczyla :no:

reklama
Ja za to dawałam ostatnio Małemu ze słoiczka ziemniak+dynia z Hippa i też okropnie pachniało. Smakowało nielepiej, aż mi go było szkoda, że ma to jeść. :rofl2: To była jedyna rzecz (oprócz gruszki, która była dobra) którą mu dałam ze słoiczka, czy wszystko tak smakuje?! :baffled:

Ja za to dawałam ostatnio Małemu ze słoiczka ziemniak+dynia z Hippa i też okropnie pachniało. Smakowało nielepiej, aż mi go było szkoda, że ma to jeść. :rofl2: To była jedyna rzecz (oprócz gruszki, która była dobra) którą mu dałam ze słoiczka, czy wszystko tak smakuje?! :baffled:

u nas dynia nie podchodzi :no:Mi tez to smierdzi (sory) ale ma corka ma podobne smaki do mamy:-)Reszta jak narazie ok :tak:morelki (Hippa) pycha

Ja małemu rosołek z gerbera dałam.. może nie śmierdzi ale smakuje okrutnie. Jarzynowa była o wiele lepsza. Ale dziś kupiłam blender i będę sama robić mu zupki. Te ze słoika mnie odstraszają.. O ile dobrze pamiętam to Stokrotka też gotujesz? Jakie zupki już przyrządziłaś? ;)

reklama
Moim zdaniem zupki robione w domu i te słoikowe nie różnią się jakoś bardzo smakiem (oczywiście pod warunkiem przygotowanie podobnego dania ze względu na składniki). Po prostu dorośli nie są przyzwyczajeni do papkowatej konsystecji (po za zupami-kremami gdzie zazwyczaj dominuje jedno warzywo) i braku przypraw. Chociaż znam takich co solą niemowlętom papki bo "nie dobre bez soli" i "sami by takiego nie zjedli" - trzeba pamiętać że dzieci mają całkiem inne odczucia smakowe. Ja planuję jeszcze jakiś czas podawać słoiczki ze względu na chemię jaką zawierają sklepowe warzywa a nie mam u siebie sklepu eko. Marchewkę mam od teściów nie pryskaną i chciałabym nie długo podać Adzie na zasadzie metody blw i później podawać już warzywa z bazarku mając nadzieję że będą nie pryskane. Po za tym nie mogę jej całe życię chronić przed "dobrodziejstwami" dzisiejszych czasów ;)

a jeśli chodzi o piękne zapachy rybki to moim zdaniem przoduje gerber - ziemniaczki z gotowaną rybką i pietruszką ;)

Do góry