reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mleko, papki i kanapki, czyli nowe pokarmy w diecie maluszkow :-)

reklama
to tez drogo macie,drogo w sensie ze gdyby samemu sie gotowalo to taniej wyjdzie. Bede znow na promocje polowac, ostatnio bylo 6 sloiczkow za 5 funta, moglam kupic ale nie pomyslalam,Ja na poczatek musze dawac troche kupionych troche zrobionych bo z czasem nie wyrobie i nie jestem pewna czy te warzywka takie ekologiczne a sloiczki to jednak pewnosc.

A my jako dużachy, kończymy mleczko które dostawała od urodzenia ( jakie to rozczulające) I końcówkę pomieszamy już z nowym, nr 2:-)

My już też mieszamy :tak::-D

Ja tez sie nie przejmuje co robi czy nie widze ze psychicznie sie rozwija normalnie, to co mam sie martwic o reszte. Z kubka nie pije, z butelki nie chce, za 2 tyg rozszezam diete i klops juz sie boje,ale wszystkie dzieci to przechodzily to i moje musi.
Mampytanie do was. Ile osztuja takie gotowce dla dzieci? Bo ja kupilam jeden sloiczek malutki jablko plus gruszka i prawie 90 pensow toz to rozboj w bialy dzien , Za 5 jablek place funta. :crazy:

U mnie ceny od 0,75e do 1,10e

mi się już kończy zapas bebilonu ar i powoli bebiko 2 wprowadzam, ale na wszelki wypadek kupię jeszcze ze 2 puszki ar.

wczoraj dałam sinlac ze śliwkami. zjadł 40ml....

U nas też już Nutramigen 2 wprowadzony.

A na obiad mała zjada cały duży słoiczek, ale zaczęłam sama gotować. Tylko rybkę podaję słoiczkową, bo boję się czy ta kupiona w sklepie będzie super świeża.

Tylko owoców nie chce nadal jeść, przemycam po 1/3 słoiczka jabłuszka w kaszce.

Oli dziś skończył słoiczek ziemniaków z pietruszką i łososiem z Hippa. w sumie całe to danie pachniało bardzo intensywnie łososiem... nie podobało mi się to.

słoiczek duży 190g mamy na 2 dni.

Mój Mały jadł przez ostatnie 3 dni zestaw: marchew+ziemniak+brokuł+pietruszka+por i zjadał ok 80-100ml. Dziś dałam mu po raz pierwszy ryż i do tego marchew, pietruszka i seler i średnio mu smakowało. Zjadł 60ml, ale niezbyt chętnie. Mam wrażenie, że przeszkadzały mu drobinki ryżu, bo blender mi ich całkiem nie zmiksował i danie nie było taką papką jak zawsze.

reklama
Do góry