Czy któraś z Was podaje dziecku żółtko jaja przepiórczego? zastanawiam się czy też połowę podawać czy może całe? nie mogę znaleźć informacji na ten temat, piszą tylko że zdrowsze i mniej uczulające. A w czwartek mam mieć takie w domu
reklama
tez jestem ciekawa...dzisiaj kupilam te jajeczka, ale mysle ze dam cale zoltko bo to tak jak zwyklego polowaCzy któraś z Was podaje dziecku żółtko jaja przepiórczego? zastanawiam się czy też połowę podawać czy może całe? nie mogę znaleźć informacji na ten temat, piszą tylko że zdrowsze i mniej uczulające. A w czwartek mam mieć takie w domu![]()
stokrotka.af
Fanka BB :)
Mi pediatra zaleciła, żeby mieszać stopniowo zwiększając 2 a zmniejszając 1. Zaczynałam od 3 miarek 1 i jednej 2 aż skończyłam opakowanie 1.
Obyło się bez komplikacji brzuszkowych.
Mam pytanie do mam gotujących dla dzieci - w tej chwili i mięsko i warzywka gotuję na wodzie Mama i ja - jak długo tak robić powinnam??
Kiedy można przejść na "kranówkę" lub może lepiej na oligoceńską??
ojojo ja od samego początku na kranówie ze wszystkim do wszystkiego i bez filtrów i zmiękczaczów ;-)
lekarka kazała tylko 5 min gotować bo woda u nas dobra a ja gotuje w czajniku elektrycznym więc nawet tych 5 min nie przestrzegam

raz kupiłam wodę mineralną, ale to niestety nie zdawało egzaminu bo jak raz otworzysz butelkę to już trzeba ją gotować a jak miałam gotować tylko 50ml

Ja bym nawet nie wpadła na to żeby kupować wodę by potem ugotować małemu warzywa.. Zresztą dziś robiłam mu warzywka na parze, a do kaszy używam zwykłej przegotowanej wody..
Gdybym miała robić wszystko co radzą mi specjaliści to czasu by mi zabrakło by to wszystko zrealizować, a moje dziecko nie miało by matki tylko cyborga ;-)
Gdybym miała robić wszystko co radzą mi specjaliści to czasu by mi zabrakło by to wszystko zrealizować, a moje dziecko nie miało by matki tylko cyborga ;-)
K
Kasieq
Gość
Wody mineralnej się nie gotuje. Wyjątek tylko jeśli butelka stoi otwarta dłużej niż 12h.
Mineralną tylko do MM używam, a gotuje obiadki dla Leny na parze.
Ostatnio edytowane przez moderatora:
stokrotka.af
Wody mineralnej się nie gotuje. Wyjątek tylko jeśli butelka stoi otwarta dłużej niż 12h.
otóż to nie zużywałam całego 1,5l na dzień

K
Kasieq
Gość
Nie no ja też na samo MM tyle nie zużyje, ale resztę wypijam ja 

Tygrysek1985
Ja na kranowie jechałam przy pierwszych i teraz tezi nie jest to kwestia finansowa jak ktoras tu napisała ja poprostu nie uwazam tego za konieczne :-)
Kasia PP to napisala ja fasolka zgadzam sie z Toba
co do wyparzania etc poki ja wyparzalam maly ciagle mial plesniawki w buzi lekarz powiedzial ze go zbyt sterylnie trzymam przestalam wyparzc i Jas od tamtego czasu nie ma juz plesniawek
PYTANIE
kto podaje juz zoltko? jaki i ile i jak czesto?
reklama
ja daje pół co drugi dzień.Kasia PP to napisala ja fasolka zgadzam sie z Toba
co do wyparzania etc poki ja wyparzalam maly ciagle mial plesniawki w buzi lekarz powiedzial ze go zbyt sterylnie trzymam przestalam wyparzc i Jas od tamtego czasu nie ma juz plesniawek
PYTANIE
kto podaje juz zoltko? jaki i ile i jak czesto?
Podziel się: