reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczeń 2014 :)

Hejka dziewczyny, a ja wlasnie po 'rozmowie o prace'. Chodzi o takie pol etatu wieczorem od 16-20. Naprawde dlugo juz nie pracuje i tak jak Wy wszystkie piszecie, ze juz chcecie wolne tak ja na glowe dostaje ciagle bedac w domu, dzieci powysylane a ja sama. Jutro maja mi dac odpowiedz;-)

.powiedzialam,ze jestem w ciazy i umowilam sie, ze wtedy np. Na kilka miesiecy, do listopada. Tutaj jest wogole tak, ze ja mam wyplacane ubezpieczenie pracy i gdybym pracowala na pol etatu to oni mi doplaca brakujaca kwote do calosci etatu przez 30 tygodni. Dla mnie chodzi o otworzenie sobie furtki po macierzynskim, mialabym juz jakies wtyki w tym zakladzie pracy.to centrum rehabilitacyjne. Takze zobaczymy jutro ma byc odpowiedz...

Blanka, Inomama kciuki mocno zacisniete:-)

Delewarre ja tez narazie nie wchodze na wage, po co sie stresowac:happy2:

Kaha my tez mamy konflikt krwii. Bedziesz miala robione badanie na przeciwciala we krwi i na pewno dostaniesz szczepionke, zagrozenia dla tej ciazy nie ma, bo jak widze to Twoja pierwsza, a wtedy organizm jeszcze nie zdazy wyksztalcic tyle przeciwcial,ktore moglyby zagrozic dziecku. Problem zaczyna sie w kolejnych ciazach i dlatego dostaje sie szczepienie, jesli wykryja, ze dziecko ma krew przeciwna do Ciebie. Moja pierwsza dzidzia odziedziczyla po mnie,ale druga juz nie i ma plus, tak wiec dostalam szczepienie i napewno dostane i teraz.ale zobaczymy moze znow bedzie moja krew:)

reklama
pewnie gdybym nie pracowala dłużej to bym tęskiniła ale teraz tęsknie za prawdziwym wolnym. Np teraz piszę w międzyczasie konspekty lekcji na środę i poprawiam testy na jutro dla kl1. Niby dzień wolny ale nie wolne. Jeszcze muszę sie przygotować ( materiały dla uczniów) na środę. chyba ze 2 godziny mi to zajmie. Dlatego chciała bym takie wolne naprawdę wolne, bez myslenia o pracy, konspektach, zeszytach, lekcjach itp. Pewnie aż tyle mi nie potrzeba i już w sierpniu pomyśle o pracy ;)

witam sie:-)
mam dziś wolnę od dzieci i męża i jade zaraz na zakupki,bo nie ma w czym chodzić:-D
Miłego i spokojnego dnia Kochane:*

Anbas ja sie nie waze :p a u Ciebie moze Waga szwankuje :)
hehehe...no wlasnie dlatego nowa kupilam, cyfrowa z pomiarem bmi, procentowej zawartosci wody i tluszczu w organizmie...a tu taki zonk :-D

Anisen- zalezy jak na to patrzec...:) Przynajmniej zawsze wiesz ze wtedy i wtedy masz wolne. Hehhhh moj maz tez tak ma tutaj. Nie dosc ze tylko 20 dni urlopu to jeszcze z gory narzucone przez firme...tydzien po sw wielkanocnych, 2 tyg latem i tydzien po swietach bozego narodzenia ... i dupa. Jak potrzebujemy gdzies skoczcyc czy cos zalatwic to urlop bezplatny :baffled:

Moja waga jest tez "ruchliwa" z 75 na 73 kg teraz 75 znowu ale teraz mam od 2 dni skręt kich normalnie jem obiad bo juz od tygodnia zero ale to zero dolegliwości brzuch puchnie pęcznieje nadyma się jak bąk 3 godziny leże kłucie w kiszkach czuje się jak kukurydza przed wystrzeleniem i biegusiem na kibelek. Już nie wiem co gorsze takie wariacje czy zaparcia.

A kłucia w macicy też miałam ale moja macica jak to powiedziała ginekolog nie jest pełna tylko jakby z przerwą w środku pokazywała mi to ale czarna magia najważniejsze że ciąża nie byla juz zagrozona niunio jest wysoko połozony serduszko biło i juz doliczam dni do usg :)

A ja od roku nie pracuje ale w pl pracowałam 6 lat w jednej firmie i po 6 latach doszłam do 13 dni urlopu i to też prosić musiałam że chcę wykorzystać na raz cały :/

Dzieki laseczki za kciuki :) Odetchnęłam z ulgą :):):):)
Jestem tak szczesliwa ze jeszcze do tej pory mordka mi sie cieszy ! Wszystko jak najbardziej w porządku ! Widzialam moje szczescie , kreciło sie małe i robiło różne pozycje na tyle ze lekarka chyba widziala ptaszka :) kazala sie nie nastawiac, bo to 11 tydz i 2 dni ale mowila ze chyba cos widziala miedzy noziami jak sie male rozkraczylo. Nie ukrywam po cichu liczylam na córe ale synka tez bede kochac jak swoje hehe :p
Inomama czekamy teraz na newsa od ciebie z badanka :)

zapomniałam wam jeszcze napisać jak to z tym USG w koncu u mnie było. Jak sie orientujecie na czwartkowej wizycie moja ginka nie dala mi skierowania na usg. w niedziele moj maż mial 24 (pracuje w szpitalu) i spotkal moją ginkę wspomnial czy jest mozliwosc zebym prywatnie przyszla na usg. Moja ginka kazala mi byc o 10 w szpitalu w poniedzialek,.Jak poszlam na oddzial chwile bylam spozniona moja pani dr szla na operacje z innym lekarzem zaczela mnie bardzo przepraszac , ze nie dala mi skierowania. no i przekazala mnie pod opieke innej pani ginekolog i ta lekarka tez juz mi znana zrobila mi to usg :) no tak to mniej wiecej było. Mysle , ze przez ten incydent nie bede rezygnowac z tej lekarki . Choć mam nadzieje, ze teraz juz wszystko bedzie zawsze na 100% dopilnowane

Dziewczyny JEST wątek ciąża po poronieniu itp tam się udzielam i dziewczyny tam dzielą się takimi sprawami a i radościami,bo przecież udaje się zafasolkować.Także przepraszam nie chcialam tutaj wprowadzać atmosfery i dołków nic a nic,przepraszam.Taka jest prawda ze stresy na bok,trzeba sie cieszyć teraz tym co się ma,czyli rosnącą kruszynkę w brzuszku.
Ale Wam podpadlam na początku:zawstydzona/y:
Blanka
gratulacje wizyty,fajnie że już wiziałas maliszka no i ciekawe czy rzeczywiście podejrzenia o płci sie sprawdzą :) najważniejsze aby było zdrowe.
Pustiszi ja tam bym zaparć nie chciała mieć :baffled:nie da się tak wypośrodkować :rofl2:?
Anisen ja to się cieszę czasem że jestem na tym l4,praca stresująca,szefowa wymyśla i to by dopiero mi dało negatywnych wrażeń.choć czasem tęskni się za ludźmi ,ja mieszakm w spokojnej wioseczce i to od niedawna,węc mało kogo tutaj znam,czasem mam wtedy wątpliwości czy to dobrze że nie pracuje.No ale to szybko mija:tak:

reklama
Do góry