reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Mikusa to niezle Julka wazy.. Lenka jak miala pol roczku to wazyla 7 kg i miala 73 cm (bedzie malutka jak ja pewnie) nie martw sie w koncu mala przystopuje z waga:tak:A co do zasypiania to leni chodzi zawsze o tej godzinie:-)przynajmniej mam wieczor dla siebie a wstaje po 6(i to obojetnie czy pojdzie o 21 spac czy o 19) a co do mleczka to moja teraz tyle pije czyli 180ml wiecej nie chce.. i dostaje juz tylko raz(nie lubi zbytnio mleczka)
Aha a co do watku zamknietego to maja tam dostep dziewczyny wtjaemniczone:tak:im czesciej bedziesz sie udzielac to zostaniesz wpisana do naszego kregu:-)
Firanka mam nadzieje, ze w koncu dodzownisz sie do Madzi.. kurcze zaczynam sie martwic przeciez to dopiero 25 tc:-(
Madzia trzymam kciuki za Ciebie i dzidzie.. Mam nadzieje, ze tylko tel popsul Ci sie i nie masz jak nas zawiadomic..
Angel witamy Cie kochana:-)

reklama
Mikusa no pewnie, ze bedzie Ci dane:-)wystraczy, ze bedziesz sie udzielala:-)
Nie martw sie stopnie na pewno z ta waga.. a zreszta jak za 2 miesiace zacznie raczkowac to sama to straci.. Moja Lenka to tez byl pulpecik w zeszle lato a teraz nawet faldek na nozkach nie ma, taki maly chudzinek.. to po tacie - tata tez tak wyglada:-D:tak:

Ok dziewczynki ja sie zbieram do tesciowej.. to do wieczora..

Ostatnia edycja:
Kasiula Ty mi tutaj nic nie mów...Termin przesunął się o 2 tygodnie i taki ma zostać:-p Mi on odpowiada i koniec:-p Wiem,że to zawsze jest 2 tygodnie w przód albo w tył,ale z om wychodziło,że zaszłam w ciążę w czasie okresu co jest nie możliwe.A z USG wyszło,że 14 lutego,a wtedy miałam dni płodne:tak: Wiec ja sie tego trzymam a Ty mnie nie pozbawiaj nadziei:-p

Mam na imię Kalina wraz z mężem Kubą wychowuję 6dzeci. 6-letnie trojaczki Błażej, Jeremiasz i Miłosz. Przyszły na świat dokładnie 15.08.2002 roku. Jako pierwszy wyszedł Jeremiasz o 22:09, waga 1895 g wzrost 49,5 cm, drugi i największy wyszedł Miłosz o 22:12, waga 1980 g wzrost 52 cm, a trzeci i najmniejszy Błażej o 22:15, waga 1720 g wzrost 45 cm. Poród zaczął się o 19:59. Ponad 2 godziny męczyłam się aby urodzić moje szczęścia. Lekarze nalegali abym rodziła przez cesarskie cięcie, ponieważ to było bezpieczniejsze, ale ja postanowiłam na swoim i urodziłam naturalnie zdrowe trojaczki.
4 lata wcześniej urodził się mój pierworodny. Dokładnie 7.01.1998 roku o godz. 5:34 przyszedł na świat. Ważył 3660 g i mierzył 58 cm. Nadaliśmy mu imię Olivier a na drugie Diego. Teraz waży 31 kg i mierzy 149 cm. 3 lata po trojaczkach urodziły nam się bliźnięta - Marika i Igor. 1 na świat wyszedł Igorek ważył 1990 g i mierzył 50 cm, druga wyszła Mariczka ważyła 1990 g i mierzyła 50 cm. Teraz mają 3 latka. Są identyczni. Jesteśmy szczęśliwą 8 osobową rodzinką Wojaków.
Kocham Was moje skarby...

No i witam!
Basia Justynka teraz mierzy coś ponad 80. a jej waga to 11kilo jeszcze dwa tygodnie temu było prawie 11.5 czyli pół kila jej spadło.
Dzisiaj udało mi się wcisnąć jej biszkopciki z danonkiem, trwało to ze cztery godziny nim dała się namówić. Wcześniej to przynajmniej parówki wcinała, a teraz wypluwa, chyba jej zbrzydlły.

Mikusa No powiem Ci ze Twoja malutka sporo waży jak na takie dziecko. Koleżanki synek wazył już 10 kilo w 7 miesiącu bodajrze.

Mikusa Na moim przykładzie lepiej się nie opieraj.
justynka zaczęła siedzieć dopiero w 8 miesiącu, i to po ciężkiej rechabilitacji. Nie masz co się martwić, nie patrz na to czy inne dzieci w wieku Julki już siedzą czy robią co innego, bo karzde dziecko rozwija się inaczej. Justynka nie raczkowała, gdy miała roczek wszyscy lekarze mówili że jest opóżniona w rozwoju, a już za trzy miesiące nauczyła się chodzić, dopiero potemm raczkowac.

Witam Mamusie ;-) u mnie juz nie ma sladu po uzadleniu ale tak mi wczoraj spuchl palec ze ledwo nim ruszalam :dry: posmarowalam go mascia Ali z antybiotykiem na co daje Jej na pupe i wiecie POMOGLO :-)

Oliwka oj biedna nie chcialabym byc na Twoim miejscu :no: ja juz wole pojsc do gina niz do dentysty :-D mam uraz z dziecinstwa :baffled:

Mikusa to faktycznie Twoja Nunia Grubiutka musi byc jak tyle wazy :-)
Ala juz oo roczku ma wage 11 kg i chyba stanela Jej na pewien czas :rofl2:
a z rozwojem to roznie bywa-u mnie Ala byla z raczkowaniem i chodzeniem opozniona o miesiac z rowiesnikami!! ale jak miala pol roczku to juz powolutku siadala :nerd:

Basia a powied z mi czy Lenka tez ma taki wystajacy brzuszek ?:-) Bo Ala ma ogromniasty :-D

ANgel to czekamy na opis akcji porodowej :-) Witaj spowrotem :tak:

Ewi u mnie chyba tez parowki sa juz przereklamowane:sorry2: 2tygodnie temu mogla zjesc nawet 3 w ciagu dnia albo przy kolacji zjadala dwie a teraz ledwo pol zje !! stwierdzilam ze chwilowo nie bede Jej gotowac-przestawilam sie na jajecznice i o dziwo nawet zjada z 2jajek :-D

Polna jesli chodzi o brzuchol to lenka ma taki sobie, jak dla mnie to on wystajacy nie jest.. dlatego mowie, ze Leni to taka chudzinka.. wyglada jakbysmy ja glodzili:-Dwidac jej zeberka:-)ale co zrobie taka jest.. je normlanie a ze az tak nie przybiera na wadze to trudno.. Moj Adam tez jest chudy wrecz mozna tak o nim powiedziec wiec tym sie nie przejmuje:tak:
Mikusa Ewi dobrze mowi, nie ma co patrzec na inne dzieci.. ale Leni tak stabilnie siedziala juz jak miala 6 miesiecy.. nie kiwala sie.. lekraze moili, ze ma poprostu silny kregoslup.. a tak nas lekarze straszyli, ze z siedzeniem i chodzeniem moze byc troszke opozniona w stosunku do dzieci bo po urodzeniu miala pwoiekszone cos tam w mozgu:-(ale na szczescie rozwija sie super i z niczym do tylu nie jest:tak:
Nawet synek mojej szwagierki nie siedzial jeszcze stabilnie w wieku 8 m-cy a teraz szkoda slow.. nie dosc, ze zaaczal chodzic w 11 miesiacu to teraz to juz biega.. wiec glowa do gory - kazde dziecka ma swoje tempo rozwoju:tak:

A ja wrocilam od tesciowej obzarta jak swinka.. do tego jestem taka dumna z mojej cory:-)jest taka grzeczna..ahh :-)w stusunku do Kacperka to ANIOŁ:-D:-)

WITAM wszystkie :p prawie z rana bo ja tak koło 13 zazwyczaj wstaje :-p teraz też w łóżeczku leże i dzisiaj się z łóżka nie ruszam :-p od poniedziałku Kuba do pracy leci to będę miała więcej czasu :-) no a póki co to jakoś tak fajnie się zrobiło jakiś czas już zero sprzeczek i w ogóle bardzo fajnie :-) cud miód malina oby tak dalej :-)

ANGEL dobrze że już jesteś z nami czekam na jakieś relacje :-)

KOSZMARKU - ... jesteś tam gdzieś ? :-p

NETGIRL - a Ciebie też chyba sporo czasu nie było ? gdzie ty się ukrywałaś ? :-p

OLIWKA - a ty kiedy masz ten ślub ? :-)

Oby z MADZIA wszystko w porządku było 3mam kciuki .. .!!!

KASIA - czasami trzeba się pokłócić wypłakać i wygarnąć wszystko później jest o niebo lepiej :-) oby ten Twój chłop taki już został :-)

OLEŃKA - jesteś gdzieś tam jak z dzidzią ? wszystko ok ?

no póki co to tyle resztę zapomniałam :-p 3majcie się laseczki :-)

reklama
witam mamusie:-)
Heh... mój kuzyn ciągle nie ma szans na przezycie:-( a jego zona w ogóle sie nie nie interesuje...:zawstydzona/y: siedzi podobno na dworze i cieszy sie... chocby na to czekala. Nie wazne ze Krzys umiera w szpitalu:-( heh... i to z jej powodu. Ale co tam...

U nas cięzko, ale na szczęscie mamy Paulinke:-) Narazie nie przejmujemy sie brakiem pracy..., moze uda nam sie załatwic tansze mieszkanie w kaminicy... ale to najwczesniej od nowego roku, zobaczymy:tak: pozniej bedziemy kombinować...

Teraz mąż próbuje uśpić małą, a ja mam chwilkę by poczytac co na bb:tak:
Angel... piękny Aniołek:-) Gratuluje... i fajnie, że już wróciłaś! Oby maleńsytwo było grzeczniutkie:tak:

A ja dzis wyskoczyłam na małe zakupki;-) o dziwo mała mi dała wyjść sama:-p Kupiłam sobie 3 bluzeczki, bo przedciążowe za małe:-p męzusiowi polówke i oczywiscie ciuszki dla Paulinki, bo nie umiałam sie oprzeć:-p:-p:-p Musimy sie juz przerzucic na wieksze rozmiary ciuszków i pampersów... . Jak tylko s konczą nam sie dwójki, idą w ruch 3;-) Mała rośnie jak na drożdzach.
Jutro mykamy na cały dzien do mamuśki..., a co bedziemy w domu siedziec:-p

Pozdrawiam i Dobrej nocy babeczki!!!:tak:

Do góry