reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2026 🍼

Jutro mamy 4 wizyty....ja zaczynam o 9:30, jak reszta? @Newcia ? @Daria1993 ? @wiktoria708 ?
13:45 już się nie mogę doczekać! Już chce wiedzieć co tam się dzieje.
No ja mam hit😱 nie mogę w to jeszcze uwierzyć

USG: w jamie macicy dwa pęcherzyki ciążowe, GS 0,56cm co odpowiada 5w2d, widoczny YSm, GS 2 0,65 co odpowiada 5w3d YS widoczny.
Wow ;)
Gratulacje. Poradzisz sobie napewno;) tylko nieznana sytuacja budzi niepokój.

reklama
Pierwsza ciąża.
Oj muszę to przetrawić. Jestem przerażona. Mąż szczęśliwy bo zawsze chciał mieć bliźniaki, ja niby też chciałam ale raczej wiedziałam, że to się nie uda. A teraz jak się dowiedziałam to nie wiem co myśleć. Lekarka powiedziała, że jeszcze różnie może być. Powiedziała, że za dwa tygodnie może się okazać że jednak nie będzie ciąży mnogiej bo się zarodek wchłonie. Kolejna wizyta 1 września. Do tego czasu mam zrobić badania krwi, usg tarczycy i wizyta u endokrynologa.
No powiem Wam, że wielki szok. Najbardziej to się boję, że się nie uniosę bo mam 155cm i 52kg
1 wrzesnia moje urodziny. Trzymam kciuki ❤️

Naprawdę to do mnie nie dociera. Nie wiem co myśleć
No pewnie ci to zajmie trochę czasu, też jeszcze Ci lekarka powiedziała, że sytuacja może sie zmienić, więc zostaje Ci poczekać... na pewno jest ciężej z dwójką, nie ma co ukrywać, ale ludzie sobie radzą. Dla pocieszenia, nie wiem jaki jesteś typ, ale mnie zawsze pomaga jakiś plan 😀 mozesz sobie założyć, ze po roku bedzie żłobek, a jesli tylko masz możliwość od razu po 1 miesiącu nagrasz sobie kogoś do pomocy: mamę, teściową, a jak nie to nianię, nawet na 3-4h dziennie. Załatwisz sobie kogoś, moze wlasnie w rodzinie, kto bedzie regularnie na początku gotował jedzenie. Dasz radę, tylko będziesz musiała sie nastawić na pomoc, żeby sobie maksymalnie wszystko ułatwić. To tak mówię z mojego doświadczenia gdzie chciałam byc taka Zosia Samosia, a przypłaciłam to nawet mozna nazwać depresja poporodową. Widzę to po czasie. Takze glowa do góry, jak sie rzeczywiscie okaże, ze to bliźniaki, po prostu zawczasu myśl o maksymalnych ułatwieniach! Jest tez duzi bajerów dla dzieci, czesc na wyrost, ale czasem warto zainwestować np. słyszałam o ekspresach do MM, ja miałam np specjalny kosz na pieluchy i uważam ze bomba, teraz marze o fotelu bujanym takim do karmienia i usypiania. Są hamaki dla niemowlaków itp. Będziesz mogła rozeznać i moze cos ci sie spodoba 😀

reklama
Do góry