reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2026 🍼

Ehh mam doła strasznego. Gadałam z mamą przez telefon, pytała jak się czuję itd, jak tam po tej wizycie u lekarza. I powiedziała mi, że ona „jest trochę załamana że to bliźniaki”. Strasznie mnie to zabolało. Przez telefon udałam, ze mnie to nie ruszyło i zmieniłam temat. Ale teraz ryczę już z godzinę.. nie myślałam że własna matka powie mi takie słowa, jest mi cholernie przykro.
Co to za słowa przyszłej babci… jeszcze do ciebie! To są jej emocje i nie powinna na ciebie tego przerzucać. Tulę. Ja bym pogadała z mamą że sama narazie nie czujesz się dobrze i nie chcesz takich tekstów

reklama
Ehh mam doła strasznego. Gadałam z mamą przez telefon, pytała jak się czuję itd, jak tam po tej wizycie u lekarza. I powiedziała mi, że ona „jest trochę załamana że to bliźniaki”. Strasznie mnie to zabolało. Przez telefon udałam, ze mnie to nie ruszyło i zmieniłam temat. Ale teraz ryczę już z godzinę.. nie myślałam że własna matka powie mi takie słowa, jest mi cholernie przykro.
Jeśli w jakikolwiek sposób choć trochę Cie pociesze... nie jesteś sama... Mam 5 dzieci, a już w czwartej ciazy usłyszałam od mamy, że jestem niepoważna, że powinnam myśleć o tych dzieciach, które już mam, a nie o robieniu kolejnych. Że mając tyle dzieci nie będę w stanie zapewnić im wszystkiego czego będą potrzebowały... ogólnie, że innego życia dla mnie chciala...
O tej ciazy zamierzam poinformować rodzicow jak najpóźniej, a może wcale... w końcu kiedy już będzie widać sami może się domysla, choć mama z pewnością niechętnie poruszy ten temat...

Trzeba wierzyć że będzie dobrze.
Ja sama borykam się teraz z duzym lękiem, bo nie byłam nigdy na takim badaniu a mózg podsyła mi oczywiście scenariusze ze coś może być nie tak, nie wiem skąd on się wziął ponieważ żadnych doświadczeń w tym temacie nie mam, po prostu w ciąży zaczelam trochę świrować na tym punkcie, naczytałam się oczywiście tez swoje na różnych forach i teraz trochę żałuję że nie postanowilam pozostać nieświadoma.
Wiem co czujesz. W pierwszej ciąży poniekąd bałam się też dość mocno, ale ja należę ogólnie do czarnowidzow. A do kompletu fakt, że jestem osobą medyczna niestety nie pomaga. Łatwiej mi mówić pacjentce przed sobą, że wszystko będzie dobrze i wszystko się ułoży niż samej sobie.

Trochę to rozumiem bo kilka dni przed zrobieniem testu zapytałam moją mamę czy by się cieszyła jakbym była w drugiej ciąży. I ona powiedziała, że raczej nie, bo pamięta jak zła była pierwsza. I mnie to bardzo zabolało. A jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży to w głowie miałam tylko jej słowa. I powiedziałam jej to później a ona powiedziała, że nie powinna tego mówić, ale że ona też potrzebuje czasu żeby to przetrawić. I tak sobie myślę, że dla naszych mam my ciągle jesteśmy ich dziećmi, i one chciałyby nas chronić przed wszelkimi problemami. Twoją mama pewnie wie, że bliźniaki to dwa razy więcej roboty i tego się boi. Ale jak się urodzą to zobaczysz, że będzie najszczęśliwszą babcią pod słońcem 😉

Bardzo wspolczuje :( wierze ze mama nie miała nic złego na myśli i tak tylko „palnęła”.
Nie powinna tak mówić, nie jedna para sobie już poradziła z bliźniakami, dzieci można odchować „na raz” :D a malce będą mieli kompanów na całe życie.
Wiadomo jest to też wyzwanie i pewnie o to mamie chodziło.

reklama
Do góry