reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Czerwcowe mamy 2026

reklama
Dziewczyny, czy te przyrosty bety po 48h powinny być zawsze podwojone?
Znalazłam w normach, ze 66% to tez jest okej...

Właśnie odebrałam 2 bete:
3042 wiec wychodzi wg kalkulatora 96,8% przyrostu wzgledem przedwczorajszego wyniku
Podobno po 1000 już zwalnia aż tak szybko nie przyrasta jak na początku, tak czytałam przynajmniej ale przyrost ładny 😊

Trzymam kciuki ♥️ u ciebie to wygląda dużo lepiej niż u mnie, większa beta a młodsza ciąża. Będzie dobrze
Ja trzymam kciuki za Nas wszystkie i wierzę w to, że będzie dobrze, dzięki za wsparcie ♥️
Tylko mnie ten progesteron też właśnie niepokoi bo ja od pozytywnego testu zażywam doustny progesteron więc chyba nie powinien on tak wyglądać, no ale zobaczymy co lekarz powie dziś 🤞🏼😊

Ja trzymam kciuki za Nas wszystkie i wierzę w to, że będzie dobrze, dzięki za wsparcie ♥️
Tylko mnie ten progesteron też właśnie niepokoi bo ja od pozytywnego testu zażywam doustny progesteron więc chyba nie powinien on tak wyglądać, no ale zobaczymy co lekarz powie dziś 🤞🏼😊
Z tego co się orientuję progesteron brany dopochwowo najwcześniej nie wychodzi w badaniach krwi

Tez biorę doustnie progesteron 100 i tez spektakularnego wyniku proga nie mam, bo dzis wynosił 15,91.
Coprawda ta dawka 100 byla ustalona w 2 fazie cyklu jeszcze przed ciaza, tak tylko wspomagająco (jestem po zabiegu usuniecia polipow), ale w obecnej sytuacji sądzę że powinna byc wyższa...

Daj znac po wizycie co powie Twoj lekarz.

Ja mam dopiero wizyte w przyszłym tygodniu w czwartek, ale jak dalej ten prog bedzie spadał to chyba zadzwonie, zeby zapytać czy może jednak zwiększyć dawkę na wszelki wypadek.

Jaką dawkę progesteronu bierzesz ?

Tez biorę doustnie progesteron 100 i tez spektakularnego wyniku proga nie mam, bo dzis wynosił 15,91.
Coprawda ta dawka 100 byla ustalona w 2 fazie cyklu jeszcze przed ciaza, tak tylko wspomagająco (jestem po zabiegu usuniecia polipow), ale w obecnej sytuacji sądzę że powinna byc wyższa...

Daj znac po wizycie co powie Twoj lekarz.

Ja mam dopiero wizyte w przyszłym tygodniu w czwartek, ale jak dalej ten prog bedzie spadał to chyba zadzwonie, zeby zapytać czy może jednak zwiększyć dawkę na wszelki wypadek.

Jaką dawkę progesteronu bierzesz ?
Lekarz kazał brać jedną dawkę dziennie 200mg progesteron besins, natomiast ja po kilku dniach brania jednej dziennie zarządziłam sama, że będę brała dwie dziennie.. Wiem, nieodpowiedzialnie ale jestem tak „zdesperowana” że nie chcę pluć sobie w brodę, że mogłam zrobić coś lepiej. I w 11 dpo miałam progesteron ponad 15, kilka dni później 16 i teraz w poniedziałek znów po kilku dniach spadł do 13,80.. czytałam też, że progesteron jest wydzielany skokowo i to, że jest wynik niższy nie koniecznie oznacza, że tak wygląda to cały czas 😌 no oszaleć można naprawdę dziewczyny 🫣

Lekarz kazał mi nie powtarzac bety tylko brać leki i czekać... Nie wiem sama
Powtórz jutro betę i jak będzie dobry przyrost to będziesz spokojniejsza. Lekarz to sobie może gadać … nic się przecież nie stanie jak powtórzysz betę więc nie wiem czemu on każe już nie powtarzać 💁jak masz do 29 żyć w nerwach to chyba lepiej jutro zrobić tą betę i uspokoić się 😉

reklama
Kochane a czy boli was brzuch w ciąży? Wiem że to jest normalne bo wszystko się rociąga itp. ale mnie boli codziennie i jest to ból o różnym nasileniu. Pani ginekolog przepisała mi na bóle luteinę i powiedziała że jeśli się nie poprawi to dołoży duphaston.
Mi jak narazie nie boli ale czasem czuję się tak trochę ociężałe w dole brzucha, tak jakby się rozciągał. No i już czuję że mam większy brzuch ale to pewnie też od jedzenia bo nie odmawiam sobie ….

Do góry