reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Kolejne dziecko - mąż nie chce

A mieszkacie w Polsce? Tu nie można terminować ciąży z powodu wad genetycznych. No chyba, że w razie czego sprowadzisz sobie tabletki już wcześniej sama we własnym zakresie.
Z powodu wady nie można, natomiast gdy ciaza zagraża życiu lub zdrowiu kobiety (psychiczne też wchodzi w gre).
Moje życie zmieniło się po stracie, z jednej strony boję się robić jakikolwiek ruch a z drugiej bardzo pragnę mieć dziecko....
Wiem, ze jak nie spróbuję to będę żałowała do końca życia 😕

reklama
Każda opcja jest dobra. Ja nie widzę nic złego ani w 1 ani w 2 ani w 3 (jeżeli wam odpowiada). Tym bardziej po waszych przejściach. Jeżeli finanse wam nie pozwalają na in vitro to spróbowałabym 1 opcji.
ja bym skorzystałam z opcji nr 1. Bardzo mi przykro, że Cię to spotkało. Życzę Ci wszystkiego dobrego 🤗

Dziękuję za slowa otuchy i wsparcia, to jest dla mnie na prawdę trudna decyzja.
Nie chce być królikiem doświadczalnym ale jak nie spróbuję to się nie dowiem. In vitro to za duży koszt i długa procedura.

A mieszkacie w Polsce? Tu nie można terminować ciąży z powodu wad genetycznych. No chyba, że w razie czego sprowadzisz sobie tabletki już wcześniej sama we własnym zakresie.
Część szpitali w Polsce wykonuje terminacje. Tylko oprócz wyniku amnio (bądź USG z widocznymi wadami u płodu jeśli to wada rozwojowa, nie genetyczna), trzeba mieć wspomniane wyżej zaświadczenie od psychiatry. Można je zdobyć przez teleporadę u zaufanego specjalisty (bazę ma np. Federa).

Część szpitali w Polsce wykonuje terminacje. Tylko oprócz wyniku amnio (bądź USG z widocznymi wadami u płodu jeśli to wada rozwojowa, nie genetyczna), trzeba mieć wspomniane wyżej zaświadczenie od psychiatry. Można je zdobyć przez teleporadę u zaufanego specjalisty (bazę ma np. Federa).
Znasz szpitale ktore robia terminacje?

Znasz szpitale ktore robia terminacje?
Ale Ty nie potrzebujesz szpitala, tak na dobrą sprawę.
Potrzebujesz zrobić nipt w 10tc, zaraz jak tylko się da i jak wynik Ci przyjdzie po tygodniu, to jeszcze da się tabletkami, a tabletki możesz mieć kupione juz wcześniej.

Ja bym nie szła w tym momencie w szukanie szpitala i dogadywanie się z lekarzem, bo równie dobrze może się to skonczyć tak, że Ci odmówią uznania przesłanki o zdrowiu psychicznym, skoro planowałaś wszystko już przed ciążą.

Ale Ty nie potrzebujesz szpitala, tak na dobrą sprawę.
Potrzebujesz zrobić nipt w 10tc, zaraz jak tylko się da i jak wynik Ci przyjdzie po tygodniu, to jeszcze da się tabletkami, a tabletki możesz mieć kupione juz wcześniej.

Ja bym nie szła w tym momencie w szukanie szpitala i dogadywanie się z lekarzem, bo równie dobrze może się to skonczyć tak, że Ci odmówią uznania przesłanki o zdrowiu psychicznym, skoro planowałaś wszystko już przed ciążą.

Ja wszystko rozumiem, na razie to jestem tylko na forum. Nic nie planuje, nawet nie wiem czy ja zdołam odważyć się na kolejną ciaze. To wszystko jest dla mnie traumatyczne 😓

reklama
Do góry