• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych staraczek ♥️

reklama
Moja córka przy porodzie miała 3340 54 cm, gdy miałyśmy wypis to miała 3060g.
Babcia męża,gdy ją pierwszy raz widziała to mówiła,że ma strasznie chude i długie nogi - mąż jej mówił,że urodziła się z normalną wagą to jakie ona ma mieć nogi-pulchne jak półroczne dziecko?
To zamilkła.
Młoda ma niedługo 4 lata to teraz prababcia przeżywa, że jest leworęczna - "no trudno" skwitowała - odpyskowałam ,że to przecież nie ma na nic wpływu i jakikolwiek zawód wybierze to mamy XXI wiek i są maszynki i nożyczki dla leworęcznych fryzjerek, szlifierki dla leworęcznych majstrów a myszki w komputerze są uniwersalne to sobie dziewczyna poradzi w życiu,jedynie będzie miała ręce umazane od długopisu 🙄
Takie komentarze najczęściej padają,gdy ktoś sam jest pełen wad,których sam nie widzi
o Boże.. dziecko nabiera kształtu jak się staje niemowlakiem 🫣 współczuje.. nie rozumiem jaki babcia ma interes która ręką pisze dziecko no dramat. Moja teściowa to cały czas mówi na młodego, że jest pulpet .. a dla mnie idealny trochę poniżej połowy na siatce to z pewnością pulpet 🙄

o Boże.. dziecko nabiera kształtu jak się staje niemowlakiem 🫣 współczuje.. nie rozumiem jaki babcia ma interes która ręką pisze dziecko no dramat. Moja teściowa to cały czas mówi na młodego, że jest pulpet .. a dla mnie idealny trochę poniżej połowy na siatce to z pewnością pulpet 🙄
Ludzie jak chcą to potrafią z byle czego zrobić pretekst do przypierdzielenia się... Ja "uwielbiam" takie docinki i wyścigi o dziurawe gacie...

Mojej mamy siostra taka jest - karmisz piersią - źle, dajesz dziecku butelkę z mlekiem na żądanie - źle.
Nawet do ząbkowania się czepiała bo jej syn miał 4 mc ,gdy miał pierwszy ząbek to jej wnuczek "nie mógł być gorszy od wujka i też szybko będzie miał ząbki" (nie ,nie miał 🫠) jakby miał nagrodę dostać. Wczoraj się odczepiła do mnie,że msza z okazji rocznicy śmierci i urodzin mojej mamy trwała 1.5 h bo było zakończenie rekolekcji - co mi zupełnie wyleciało z głowy bo nie chodzę często do kościoła... Jakbym ja miała wpływ,że gościnny ksiądz rekolekta to taka gaduła 🙄
Jak byłyśmy z siostrami nastolatkami to ciocia zawsze komentowała nasz wygląd a mama nas nie broniła 🙄 a sama z córką do zgrabnych nie należała nigdy a ja jestem klops ,bo mi się trochę boczki ze spodni wylewały jako 13 latce 🫩 cieszę się ,że jakoś te jej przytyki się na mnie nie odbiły głęboko

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry