• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych staraczek ♥️

reklama
Ja mialam momcozy s12pro z reduktorem :) ale bez było mi wygodniej i potem wywaliłam.
Wcześniej używalam neno uno.
Momcozy nie jest zły. A ja nie kupowałam oryginalnych zaworków tylko zamienniki takie duża z canpola :) i one się dobrze sprawdzały, ilości były podobne.

Tylko ja zajechalam przez 2 lata 3 pary silniczków i musiałam dokupować kolejne, to mnie wkurzało.

Pamiętajcie też, że mleko można do 4 dni trzymać w lodówce i warto dziecko nauczyć picia takiego w temperaturze pokojowej, takiego że wyjmujecie z lodówki, 2-3h na blacie postoi i juz bez podgrzewania.

Po 1 miesiącu życia dziecka można laktator między sesjami trzymac w lodówce (ja trzymałam w pudełku śniadaniowym), a myć i wyparzać raz dziennie.

Mrozić tez, ale warto sprawdzić, bo nie każde dziecko polubi się z rozmrażanym mlekiem, ono śmierdzi takim mydlastym rzygiem 🤣 i trochę inaczej smakuje, nie każde dziecko ruszy.

Ja to miałam neno przy córce, teraz do kupiłam części zamienne. Wczoraj nawet kupiłam woreczki do mrożenia. Ostatnio testowałam czy będzie pił mrożone. Trochę się krzywił, ale w końcu wypił. Tylko miałam miałam mu regularnie dawać butelke ale nie wyszło.
Z tym myciem to nie wiedziałam, a to mnie bardzo wkurza, myć i wyparzać

Ja też mam zamiar sobie kupić muszlowy laktator. Będę robiła swoje a laktator będzie robił robotę. Po za tym jeszcze Kamil w domu będzie więc no siłą rzeczy muszę 🫣

No my już poruszyliśmy kwestie karmienia w domu i wydaje mi się, że jak Kamil zobaczy ile braciszek ssie cyca to jemu się też znowu zechce 🥴. A przecież to on jest cycuś Mamusi, mimo ,że cyca nie ssie już daaaaawno no to lubi zasypiać wtulony 😂

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry