• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych staraczek ♥️

Jestem na tej diecie bez bmk, dorzuciłem cytrusy, orzechy i kakao. Jeszcze jajko by chyba warto.
A ktoś może polecić "ser" roślinny? Zupełnie obcy mi temat, a może takie rzeczy są smaczne a ja a jestem uprzedzona ?
My kupujemy Violife, dobrze się rozpuszczają na pizzy czy na zapiekankach :)
Ostatnio też kupilam tarty marki auchan i też był ok. To nie to samo, ale zawsze coś.
Staszek je też z violife topiony o smaku cheddara i też mu smakuje.

reklama
My kupujemy Violife, dobrze się rozpuszczają na pizzy czy na zapiekankach :)
Ostatnio też kupilam tarty marki auchan i też był ok. To nie to samo, ale zawsze coś.
Staszek je też z violife topiony o smaku cheddara i też mu smakuje.
No będę coś próbować. Jak mi się ostatnio chciało posypać po makaronie serkiem żeby się roztopił.

Ja nie jestem przekonana, że to bmk,ale sprawdzić można. Jak by się jednak okazało, ze to jest to, to na pewno nie będę karmiąc tak długo jak córkę. Dziś na widok reklamy jakichś lodów czekoladowych to ślinka ciekła. Zjadłabym.lodybw gorącej czekoladzie z wiśniami.

Poproszę nieśmiało o dużo kciuków, by tym razem było dobrze… 🫶🍀 beta 74 i prożek 24.

Załączniki

• IMG_0932.jpeg
    IMG_0932.jpeg
    2,1 MB · Wyświetleń: 64
Mam pytanko odnośne bmk. Wiek produktów ma dopisek, że może zawierać np. mleko,orzechy itp. Ma to znaczenie dla alergików. Ja chcę sprawdzić czy dziecku coś nie przeszkadza z moje diety, więc te śladowe ilości które mogą tam być nie powinny mieć wpływu? Ma sens to moje rozumowanie?

Mam pytanko odnośne bmk. Wiek produktów ma dopisek, że może zawierać np. mleko,orzechy itp. Ma to znaczenie dla alergików. Ja chcę sprawdzić czy dziecku coś nie przeszkadza z moje diety, więc te śladowe ilości które mogą tam być nie powinny mieć wpływu? Ma sens to moje rozumowanie?
Wpływają przynajmniej u nas tak było. Choć np mi brakowało bardzo słodkiego i jadłam Oreo, nagle trafiłam na pudełko na którym było napisane "może zawierać mleko" i chyba nie zawierało, bo nie było reakcji.

reklama
Ma znaczenie, my musieliśmy je na początku wyeliminować, dopiero teraz je wprowadzamy, a i tak po niektórych rzeczach jest reakcja.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry