reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

100 pytań do... :-)

reklama
mam pytanko chcialabym w listopadzie grudniu wyjechac gdzies na 2-3 dni czy mozecie polecic jakies kwatery,pensjonaty,hotele z wyzywieniem najlepiej w gorach obojetnie czy Bieszczady czy inne wzniesienia :-D

No i pytanko mam dla Mamuś Dziewczynek ... dla tych które mają Chłopców też poproszę o zdanie ...
Chodzi mi o kolczyki. Teściowa chce abym poszła z nią przekłuć uszka ... ale wg mnie jest za mała ... w dodatku jest taka pora roku, że Mała nosi czapkę i myślę że mogłaby podrażniać uszka.
Co o tym sądzicie? Czy macie zamiar przekłuć uszka Waszym dziewczynkom? Czy dacie możliwość wyboru kiedy będą starsze?

ja mojej nie przekluwam uszu zostawiam wybor jej w koncu to jej uszy ;-) moze nie bedzie chciala miec przeklutych:sorry2::sorry2: po pierwsze a po drugie moja bardzo szarpie uszy wiec balabym sie ze podrazni sobie uszka albo nie daj boze wyciagnie kolczyka i polknie bo na poczatku przeciez nosi wkretki mnie juz wiele razy wyciagnela kolczyka z ucha uwazam ze to niebezpieczne:crazy: mysle ze powinnas przemysle i zrobic jak Ty uwazasz nie kierowac sie opinia i zdaniem tesciowej w tej kwestii ;-)

Ja też uważam,że to przesada przekłuwać uszy niemowlęciu:no: Koleżanka przekłuła swojej 10-miesięcznej córeczce uszka i po 2 tygodniach uszy zaczęły ropieć i boleć:crazy:(wcześniej namawiała mnie żebyśmy poszły razem przebić uszka naszym dziewczynkom)

Ostatnia edycja:
Ja także jestem przeciwniczką przekuwania uszu takim maluchom, choć mój M bardzo by chciał. Sama mam z tym złe doświadczenia. Bo jak byłam mała, moja mama przekuła mi uszy a potem zaczepiłam kolczykiem o sznurek od suszarki i był problem. Zostawiam ten wybór mojej córce :)

Co prawda ja mam chłopca , ale gdybym miała dziewczynkę to na pewno nie przebijałabym jej teraz uszu poczekałabym aż będzie na tyle duża że sama będzie chciała i będzie mogła czerpać z tego przyjemność :). Taki niemowlaczek ,jeszcze nie wiele rozumie , a to może być naprawdę magiczna chwila :). Po za tym myślę że to za duży stres dla takiego maluszka no i zgadzam się z dziewczynami że to może być niebezpieczne dla takiego małego dziecka.Mi mama przekuła jak miałam kilka i doskonale pamiętam tą chwilę i pierwsze kolczyki takie kwiatki z błyszczących białych cyrkonii z niebieskim środkami :). Takie jest moje zdanie i jak będę kiedyś miała córeczkę to tak właśnie zrobię :)

reklama
Lokata ja tez sie nad tym zastanawiałam bo nawet mała juz dostała kolczyki;-) nawet w pracy rozmawiałam o tym (pracuje w salonie kosm.-fryz.)i doszłysmy do wniosku ze jeszcze jest czas a poza tym moja Małgosia tez ciagnie sie za uszy jak jest zmeczona i to zdecydowanie przemawia za odłozeniem w czsie przekuwania uszu.

Do góry