reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

100 pytań do... :-)

Piorę w Dzidziusiu i Loveli (Dzidziuś ma ładniejszy zapach i mniejszą cenę, dobrze pierze), nie używam płynu do płukania i bez tego ubranka mają ładny zapach i trzyma się on cały czas :tak: pieluszki oczywiście też piorę, wszystko piorę! :-D

reklama
też prałam w dzidziusiu i loveli, bez płynu...nastawiłam jedynie dodatkowe płukanie... kupiłam też proszek Biały Jeleń - podobno hipoalergiczny i ma dobre opinie, ale na razie nie testowałam, jak już dzidzia będzie na świecie to spróbuję

Mam jeszcze pytanie czy pierzecie na lewej stronie ciuszki maluchow i czy uzywacie proszku do bialych i kolorowych rzeczy?

Aaaaa zapomniałabym jakie pieluszki kupujecie od2-5kg czy od 3-6kg

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja piorę w Loveli + płyn do płukania Jelp, na prawą stronę - program baby care z dodatkowym płukaniem. Proszek mam tylko do kolorowych rzeczy, bo czysto białych mam malutko, kilka bodziaków i tetrówki, więc nie warto było rozdzielać.

A pampersy mam i takie i takie. Chociaż zacznę na pewno od tych mniejszych, to nie wiem jak długo poużywam.

Ja piore w Loveli do koloru,bez płynu do płukania,wszystko na lewej stronie bo potem i tak prasuje na lewej.

A ja piorę na prawą stronę i mam większość rzeczy białych+ delikatne wzorki na wiek 0-3m :) i właśnie w dzidziusiu i rzeczy są ładne i bielutkie.
Pieluszki mamy 2 paczki jedynek, choć nie wiem skąd ta druga paczka, bo wrzucałam do wózka na zakupy tylko 1 :rofl2: Potem dokupię dwójki, jak jedynki już będą za małe. Jak szybko dziecko osiągnie ponad 5kg, jeśli przy porodzie będzie miało jakieś 4kg? :-D

my przy Bartoszku przeszlismy na dwojki jak maly mial ok. miesiaca.

koncia B. urodzil sie 3,440 g , jak mial 1mc 1 tydzien mial 5, 260 g.
wiec jesli urodzi sie 4 kg to mysle,ze mozna bedzie uzywac jedynek ok. 3-4 tygodnie.
Oczywiscie kazde dziecko rosnie inaczej i jest innej budowy, wiec wszystko okaze sie w praktyce.
No,ale z tego co pamietam to jesli maluskzowi nie jest za ciasno to wtedy nie warto spieszyc sie z przejsciem na kolejny rozmiar pieluch - dzieci czesto robia rzadkie kupki i jesli pieluszka jest za luzna to mozna sie domyslic jak to sie moze skonczyc ;-):-)

Kiedy obciąc noworodkowi paznokietki?
Kupujecie dla maleństw specjalne skarpetki na rączki czy zakładacie zwykłe skarpeteczki :-D

reklama
ja tez mam niedrapki skarpetek nie biore do szpitala bo mam spiochy i pol spiochy i cos tam jeszcze ...w kazdym razie wszystko ze stopkami:)

Do góry