reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

100 pytań do... :-)

mnie uczulały położne żeby nie za wielka torba bo nie ma miejsca no i więcej rzeczy nie niezbędnych bym włożyła:-D

tak więc brałam ze sobą mały neseser, w domu przygotowywałam rzeczy, które m ma mi donieść czyli koszule, więcej podkładów, pampersów itp. a oprócz tego przygotowałam torbę z rzeczami dla Maleństwa na wyjście i dla mnie - racja były ta spodnie ciążowe:-D

reklama
u nas tak samo dla dzieci nic poza chusteczkami i pampkami nie trzeba ale położna powiedziała że i tak rodzice wolą swoje ciuszki:-) ale żeby wziąć dosłownie parę sztuk a w razie potrzeby ktoś dowiezie... a że kosmetyki dla dzieci to oni wszystkie mają i nie pozwalają używać swoich.

A u nas ciuszki stanowczo nie- bo położne sie potem mylą przy przebieraniu i mogą zostać. Powtórzę to co ostat.pisałam : po cc nie dają dzidzi i nawet na następny dzień dają je tylko do próby karmienia ale nie zostawiają na noc wiec one się zajmują dzidzia- w tej kwestii łatwo pomylić ciuszki!:-). A maść i chusteczki do pupki mam zabrać ze sobą na ten czas co dzidzia już jest ze mną- natomiast pampki dajesz przed porodem i trzymają je w tym szklanym łóżeczku dzidzi!!

Milutek - co szpital to zwyczaj, u nas jeśli tylko jest przy Tobie osoba towarzysząca - mąż, partner to od razu dzidzia jest z matką, a na drugi dzień to już obowiązkowo.

ja biorę jedna walizkę,nie za dużą na sam poród i dzień po a wtedy m będzie mógł mi jeszcze resztę rzeczy dowieść

teraz trochę z innej beczki,czy macie już pokarm?? ja od kilku dni zauważyłam jak przecieka mi przez piżamę lub na staniku zostają plamki,czy to nie za szybko?

ja biorę jedna walizkę,nie za dużą na sam poród i dzień po a wtedy m będzie mógł mi jeszcze resztę rzeczy dowieść

teraz trochę z innej beczki,czy macie już pokarm?? ja od kilku dni zauważyłam jak przecieka mi przez piżamę lub na staniku zostają plamki,czy to nie za szybko?
to masz narazie siarę- i to jest normalne. Dziewczyny juz o tym tu pisały- ze to maja- ja jeszcze nie:)

a ja mialam taka walizke na kolkach :-D i byla pelna :-D a wzielam tylko potrzebne rzeczy :) zreszta sam szlafrok sporo zajmuje, ;-) i teraz tez mam zamiar w cos takiego sie spakowac :tak:

jak mam dobrać stanik do karmienia? czy mam go dobierać na aktualne gabaryty czy jak? :-)

czy prześcieradła frote są dobre? chodzi o to czy dla takiej kruszynki się nadają? bo ja to czasem mam wrażenie że taki materiał to może być za szorstki...

czy takie coś mieści sie do gondolki? bo zastanawiam się nad śpiworkiem do wózka...
http://allegro.pl/babylux-spiworek-kombinezon-do-wozka-fotelika-i1403297675.html

Ostatnia edycja:
Znajoma mi radzila, zeby kupic wiekszy... ona kupila na tydzien przed porodem na swoj rozmiar po czym tydzien po porodzie byl o dwa rozmiary za maly... wiec podobno ten jeden rozmiar w miseczce musi byc wieksza, a kto wie czy i to starczy

futrzak ja kupiłam teraz stanik, który w obwodzie ma zapas, tak na szerokość mojej dłoni jak jestem zapięta na pierwszy zatrzask, a w miseczce o 1 rozmiar większy niż teraz

w pierwszej ciąży kupowałam z Canpola pod koniec ciąży rozmiar większy i też był ok, z tym, że po jednej/dwie sztuce na początek a potem m dokupił

prześcieradełka frotte są ok, Dzidzia nigdy nie leży na nich nago tylko opatulona, musiałaby być prawdziwą księżniczką/księciem na ziarnku grochu;-) czytała dziś Zosi i mi się skojarzyło

śpiworek do gondolki się zmieści ale na tą porę roku w której my rodzimy wydaje się zbędny, kobinezon i kocyk wystarczą, 3 dni po szpitalu na spacer nie pójdziesz;-)

reklama
Do góry