reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

100 pytań do... :-)

reklama
pamiętajcie, że czasem trzeba zmienić pieluchę gdzieś na szybko lub rozebrać dziecko,np w markecie. Kombinezon wg mnie lepszy, żeby maleństwa nie przegrzać, rozpinamy, zdejmujemy rękawki i nogawki i sobie może leżeć na tym.

madziulka, mój mały nosi teraz 74, więc wszystko kupuję na 80, sądze, że tak jak dziewczyny piszą, będzie rósł wolniej. W 80 mi się na razie topi, wiec jest dość spora różnica miedzy tymi rozmiarami

Ostatnio edytowane przez moderatora:
W sumie racja z tym kombinezonem..
ale z drugiej strony żeby przebrać dziecko np. w supermarkecie to przecież maluch już jest rozebrany, chyba, że ktoś jeździ po sklepach z dzieciakiem opatulonym w kombinezon po uszy ;-)
a jak jest kurteczka i spodenki na szelkach to tak, czy tak trzeba zdjąć kurteczke, zeby rozpiąć spodenki.
zamotałam ;P

dziewczyny wspominałyście o takim czymś, sprawdza się?
30015_6o0.jpg

Pabellka teraz Zuzia ma 72cm i nosi ubrania 74 z h&m lub 6-9 z tesco. Co do tego 86 to mam głownie na mysli ubrania własnie z Tesco bo jak kupiłam Zuzi kombinezonik na wyjscie ze szpitala rozmiar 62 a ona sie urodziła i miałą 56cm to niestety nie mogłam jej w niego wcisnąć. Normalnie mysle ze kupowałabym 80 - mam juz brozowe spodnie na szelkach z cocodrilo ale kupiłam od kolezanki :)
Byłam wczoraj w Magnolii i pytałam sie o ceny kurtek - 170zł!!!! KOSMOS

Wredniak ja kupiłam z canpolu koszt 18zł i są dwie siateczki w środku. Jedna mam na chlebek a druga na owoce - jabłko i banan. U nas sie sprawdza rewelacyjnie a Zunia za swiezy chlebek da sie pokoric. Owoce ida nam gorzej ale czasami wyciumka banana i wtedy nie daje jej słoiczka z owocami :)

Też się właśnie nad czymś takim zastanawiałam ale nie wiem czy u mnie zda to egzamin bo mój dzieć zdecydowanie nie lubi surowych owoców :/

Dzieki :-)
kupię i spróbuje jej dawać, może się przekona do owocków :)
zaczęłam jej też dawać biszkopty, ale boję się, że się zakrztusi, w tym pewnie będzie bezpieczniej

Patris moja Zuzia tez nie lubi owoców surowych a za słoiiczkami z owocami nie przepada...Zje pare łyzek ale szału nie ma tak jak w przypadku obiadów z miesiem. Na chleb w tej siatce sie rzuca a na banana to musi jakis czas minac az spojrzy łaskawym okiem i po godzinie wyciumka.
Wredniak jakie biszkopty kupujesz? Czy one w składzie maja mleko?

reklama
Do góry