Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Przykro mi bardzo z tego powoduDziękuję za wszystkie odpowiedzi!Niestety, tak jak pisałyście, lekarze orzekli, że to najprawdopodobniej poronienie samoistne, jednak nie wykluczają jeszcze ciąży pozamacicznej. Wczoraj wykonałam kolejne badanie beta, po 28h od ostatniego (277) wzrosło do 340. Krwawienie się nasiliło, więcej skrzepów, mocne osłabienie. Po konsultacji internetowej z doktorem udałam się na izbę przyjęć. Badanie USG nie wykazało pęcherzyka, jednak jajnik i jajowody też są czyste, endometrium 16mm, wskazujące na ciążę. Nie zapisano mi leków, na skurcze i ból poradzono brać no-spę, zgłosić się natychmiast w przypadku dużego bólu, dziś wykonać kolejną betę, za dwa dni kontrola. I liczyć, że jednak ciąża zakończy się naturalnie, bez zabiegu...
![]()
Trzymam kciuki choć na usg coś widać dopiero od bety 1000 .Kochana, to ja trzymam mocno kciuki za Ciebie i życzę Tobie i dzieciątku dużo zdrówka!Podziwiam Cię za ogrom siły i niestrudzenie, obecna sytuacja, stres i smutek, mimo, że to pierwsza ciąża, a nawet pierwsza próba poczęcia już mnie tak przejechały, a ile spotkało Ciebie... Ściskam mocno, napełniłaś mnie nadzieją, że jeszcze będzie dobrze
choć na razie z wiadomych powodów ciężko jest myśleć o staraniach w przyszłości. Nadal nie wyjaśniła się moja sytuacja i co z ciążą, następnego dnia po wizycie na izbie krwawienie w zupełności ustało, od tego czasu ustąpiły objawy ciąży, piersi nie bolą, żadnego ucisku w brzuchu, jedynie lekkie osłabienie. I beta 20 grudnia - 340, 21 grudnia - 404. Jutro kontrola u ginekologa, USG i kolejna beta.
![]()
Mimo wszystko dobrze, że jesteś pod regularną opieką lekarza. Kontroluj sobie betęWłaśnie tak... przeczuwam, że jutro ginekolog nie powie mi niczego nowego.
Martwi mnie, że nie będę na tej wizycie mieć aktualnych badań beta, bo wyniki w laboratorium, z którego korzystam pojawiają się dopiero popołudniami, a badanie ginekologiczne ustalono mi na rano.Ale tak zalecono, więc niech tak będzie.