• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.

reklama
w tym przypadku może oznaczać to nawet ciążę pozamaciczną. Kontroluj się bo Twoje objawy na to wskazują. Może też to oznaczać poronienie. Beta powinna wzrastać co 48h minimum 66 % u Ciebie tego nie ma. Dlatego,że przeszłam ciążę pozamaciczną , miałam podobne objawy. Idź do innego lekarza i zasugeruj mu to bo jak Ci jajowód pęknie to będzie katastrofa.

Tak jak wyżej, kontroluj się. Może być to i ciąża pozamaciczna jak i poronienie... niestety :(
Po pierwszym poronieniu zwykle nie wykonuje się badan, nie zawsze da się uniknąć.
Trzymam mocno kciuki za Ciebie:*

Jak dla mnie to najprawdopodbniejsze są 2 opcje
1. poronienie - pierwsza różnica między betami była nieprawidłowa, ale możliwe, że kolejna byłaby już prawidłowa, ale wmiędzyczasie poroniłaś i spadło z 300-coś do 270
2. Cp

Okaże się przy kolejnym badaniu bety, ale tak jak wyżej napisała koleżanka - jeśli będziesz miała mocny ból brzucha, to migiem na IP.

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi! ❤️ Niestety, tak jak pisałyście, lekarze orzekli, że to najprawdopodobniej poronienie samoistne, jednak nie wykluczają jeszcze ciąży pozamacicznej. Wczoraj wykonałam kolejne badanie beta, po 28h od ostatniego (277) wzrosło do 340. Krwawienie się nasiliło, więcej skrzepów, mocne osłabienie. Po konsultacji internetowej z doktorem udałam się na izbę przyjęć. Badanie USG nie wykazało pęcherzyka, jednak jajnik i jajowody też są czyste, endometrium 16mm, wskazujące na ciążę. Nie zapisano mi leków, na skurcze i ból poradzono brać no-spę, zgłosić się natychmiast w przypadku dużego bólu, dziś wykonać kolejną betę, za dwa dni kontrola. I liczyć, że jednak ciąża zakończy się naturalnie, bez zabiegu... ☹️
Przykro mi bardzo z tego powodu :( . Jednak jeśli chcesz być Mamą to po takich przejściach można zajść w ciążę. Opowiem Ci swój przykład w 2014 urodziłam syna, rok później 3 x poronienie , potem stop ze staraniami, w 2016 4x biochemiczna, w 2021 przeszłam ciążę pozamaciczną, z tym,że ja już nie zdążyłam i rozerwało mi jajowód, jestem bez jednego jajowodu . Jeden jajowód po 1 stronie a jajnik po 2 stronie, w tym roku mi się udało. Obecnie 14 tydzień . Także na pokrzepienie moja historia. Trzymam kciuki za Ciebie i Twoje zdrowie kochana 🤞❤️❤️❤️

Ostatnia edycja:
Kochana, to ja trzymam mocno kciuki za Ciebie i życzę Tobie i dzieciątku dużo zdrówka! ❤️ Podziwiam Cię za ogrom siły i niestrudzenie, obecna sytuacja, stres i smutek, mimo, że to pierwsza ciąża, a nawet pierwsza próba poczęcia już mnie tak przejechały, a ile spotkało Ciebie... Ściskam mocno, napełniłaś mnie nadzieją, że jeszcze będzie dobrze 😘 choć na razie z wiadomych powodów ciężko jest myśleć o staraniach w przyszłości. Nadal nie wyjaśniła się moja sytuacja i co z ciążą, następnego dnia po wizycie na izbie krwawienie w zupełności ustało, od tego czasu ustąpiły objawy ciąży, piersi nie bolą, żadnego ucisku w brzuchu, jedynie lekkie osłabienie. I beta 20 grudnia - 340, 21 grudnia - 404. Jutro kontrola u ginekologa, USG i kolejna beta. 🙁
Trzymam kciuki choć na usg coś widać dopiero od bety 1000 .

reklama
Właśnie tak... przeczuwam, że jutro ginekolog nie powie mi niczego nowego.
Martwi mnie, że nie będę na tej wizycie mieć aktualnych badań beta, bo wyniki w laboratorium, z którego korzystam pojawiają się dopiero popołudniami, a badanie ginekologiczne ustalono mi na rano. 🤷🏻‍♀️ Ale tak zalecono, więc niech tak będzie.
Mimo wszystko dobrze, że jesteś pod regularną opieką lekarza. Kontroluj sobie betę ☹️ U mnie, niestety, taki niski przyrost bety (np. z 2199 na 2899 po 48 h) oznaczał ciążę pozamaciczną - raz plamiłam, dzień spokoju i znowu. Pilnuj bólu - jak zaboli mocniej, to jedz na ip. Endometrium też miałam grube, jakby przygotowane do normalnej ciąży, która się nie pojawiła. Mam nadzieję, że u Ciebie skończy się samoistnym oczyszczeniem i będziesz mogła szybko cieszyć się macierzyństwem 😊 U mnie po trzech miesiącach, gdy dostałam od lekarza zielone światło po laparoskopii, obecnie udało się i jest już prawidłowa ciąża 😊

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry