reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

24-latek zatrzymany, ale to 11-letnia dziewczynka poniesie największe konsekwencje. Co o tym myślicie?

Osobiście uważam, że dzieci w tym wieku są jeszcze naiwne i to raczej nie jest wiek, gdzie dziewczęta się oglądają za miłością.
Dwudziestoczterolatek jak najbardziej się nie popisał, bo nie wierzę w to jakie mógł mieć wspólne tematy z 11-latką, ale jeśli chodzi o dziewczynkę to nie szłabym tak daleko, żeby naciągać narrację.
Siedemnastolatkę czekającą na dowód osobisty to bym brała pod uwagę jako, że chciała sobie z dala od matki pogruchać jak te gołąbki, no ale nie 11-latkę, która ledwo weszła w wiek dojrzewania. 🥸 Jeśli ktoś z dorosłych przyczepia małej jakieś łatki latawicy czy innej lolity no to porażka.

Spoko.
11-latka, która chodzi na ciemno jak 90% dzieciaków teraz w jej wieku - komentarz: ,,pewnie ma problemy w szkole, matka powinna zrobić to i to, a nie tamto i tamto, nie widzi co się dzieje z córką"
24-latek rozmawia z 11-letnia dziewczynka, zaprasza ja do domu, mimo child alert nie zgłasza tego na policję. Komentarz: ,,nie popisał sie".
Coś jest chyba nie tak...

reklama
A mnie się szczerze mówiąc ta dyskusja nie podoba, jak ostatnio wiele z tematów tutaj. Niby jest pytanie, każdy może wyrazić swoje zdanie, ale jak jest ono inne od większości to trzeba nie wiem, udowadniać swój tok myślenia, bo zaraz ktoś inny próbuje udowadniać swoją rację i narzucić własną opinię.

A mnie się szczerze mówiąc ta dyskusja nie podoba, jak ostatnio wiele z tematów tutaj. Niby jest pytanie, każdy może wyrazić swoje zdanie, ale jak jest ono inne od większości to trzeba nie wiem, udowadniać swój tok myślenia, bo zaraz ktoś inny próbuje udowadniać swoją rację i narzucić własną opinię.
Na tym właśnie polega dyskusja 😄

Każdy może mieć swoje zdanie, ale nie każde powinno być upubliczniane. Niektóre "wyrażanie swojej opinii" jest bardzo krzywdzące, a może być całkiem sprzeczne z tym co się działo w tej rodzinie.

nie, dyskusja to wymiana zdań, poglądów a nie za wszelką cenę przekonywanie, że moje musi być słuszne a Twoje nie.

nie, dyskusja to wymiana zdań, poglądów a nie za wszelką cenę przekonywanie, że moje musi być słuszne a Twoje nie.
Dyskusja to wymiana poglądów, opinii lub argumentów pomiędzy dwiema lub więcej osobami na określony temat. Celem dyskusji może być:

znalezienie wspólnego stanowiska,

lepsze zrozumienie tematu,

przekonanie innych do własnych racji,

wymiana wiedzy i doświadczeń.

Dyskusja może mieć charakter formalny (np. debata, panel dyskusyjny) lub nieformalny (rozmowa towarzyska). Kluczowe w dyskusji są: szacunek dla rozmówców, logiczne argumentowanie oraz aktywne
słuchanie.

reklama
W sensie, że można mieć według Ciebie zdanie, że ten 24-latek to spoko Typ i co ludzie od niego chcą?

Aaaaa dobra spoko 🤡
a Ty zawsze musisz dodawać swoje 5 groszy? Czy gdziekolwiek napisałam, że ten 24 to spoko typ? Bo jeśli potrafisz czytać ze zrozumieniem to możesz wrócić do początku rozmowy i sprawdzić.

Do góry