reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

7 klasa- gdzie pytac?

Wiem że jest już późno ale musimy znalezc szkołe dla naszej Kai. Córka skończyła 6 klasę i powinna iśc teraz do 7. Problematyczne jest to, ze w obecnej szkole zwiększyła sie liczba klas i rozwiązanie, które jest wprowadzone bardzo nam nie odpowiada, jest to chodzenie na drugą zmianę dla tych starszych dzieci. (nie codziennie ale jednak) Kaja chodzi popołudniami na dodatkowe zajęcia językowe i taneczne i chodząc na popołudnie do szkoły musiałaby z nich zrezygnować. Szukamy szkoły gdzie są jakies wolne miejsca w 7 klasie i na porannej zmianie, wiecie moze gdzie zapytac? Zależy nam też zeby nie było to na końcu miasta bo mieszkamy na Krowodrzy..

reklama
Ja zrobiłabym listę szkół które mnie interesują i podzwoniła ale myślę że większość szkół ma system dwuzmianowy.

Ja zrobiłabym listę szkół które mnie interesują i podzwoniła ale myślę że większość szkół ma system dwuzmianowy.
No dokładnie ...
Inna sprawa, czy autorko przemyślałaś jak ta zmiana odbije się na dziecku ? Opuszcza sobie dobrze znane środowisko i wchodzi w zupełnie nowe - obce. W tym wieku, w klasach są już grupki dzieci (jedne trzymają z innymi, drugie z innymi), są przyjaźnie i ciężko będzie się córce przebić. Żeby potem się nie okazało, że nie została zaakceptowana przez grupę. Najgorsze co może spotkać takie dziecko to brak przynależności i akceptacji ...i tęsknota za dawną klasą. Nie wiem czy zajęcia dodatkowe są warte stresu jaki może przejść ...
Już prędzej poszukałabym zajęć, gdzie grafik by nie kolidował z lekcjami ...

U nas na osiedlu szkoła się reklamuje jako jedno zmianowa, no ale to akurat właśnie drugi koniec dla ciebie-Kurdwanów. Chyba że bardzo zdeterminowana jesteś to dzwoń tam może, 50 jedzie właśnie między tymi dwoma osiedlami często i sprawnie...

Oj ja tez bym się nie zgodziła zeby moje dziecko chodziło do szkoły z 2 zmianami.. Musiałoby się po nocy uczyć?! Do południa nikt by mu nie pomógł odrabiać lekcji skoro rodzice w pracy.. Nie jestem w temacie jak na razie bo moja pociecha to jeszcze wiek przedszkolny ale jakby mi się coś obiło o uszy to dam znać

Do góry