reklama

A może Czę-100-chowa???:)

Pediatra powiedziała, że to nic innego jak ząbki, bo zajrzała w buźkę i nic niepokojącego nie widziała. Morfologia też ok więc się nie zagłębiam. Mała marudzi, nie chce jeść i nie mam nawet jak napisać.
Marta, czy tulisz już swojego maluszka???

reklama
Witajcie:D
No fakt rozpakowano mnie przez cc 17 wrzesnia :D o 12:50 nasz synuś pojawił się na świecie o wadze 2800 i 54 cm.... Dzisiaj dopiero wrocilismy do domu bo mały miał troche żółtaczkę... jestem najszczżeśliwsza mamą... wstawie kiedy indziej zdjęcia Igorka... jak się troche ogarniemy w domku...
dziękuje za miłe słowa. Pozdrawiam cieplutko....

Marta - moje serdeczne gratulacje!!!!!!!!!! :-D:-D:-D:-D:-D:-D A dlaczego cc??? Jak daliście synkowi na imię? Jak się czujesz? Jak tatuś? Tyle pytań....napisz cos więcej! :happy:

mamaPaulinki - z zębami bardzo różnie bywa. Maja pierwsze miała jak skończyła 11 miesięcy, dopiero. Ale wyszły za to naraz - 4 a potem kolejne 4. Potem znów 4 ale to już czwórki i przechodziła przy tym zakażenie bakteryjne, bo zapaprała ranki przy ząbkach, wtedy po raz pierwszy i jedyny brała antybiotyk, jak miała 13 miesięcy. Teraz wychodzą jej trójki i przez dwa dni miała rozwolnienie, ale nie ma żadnych innych dolegliwości.

Jaka cudna pogoda u nas.....Nic tylko spacerować ;-)

Marta- gratulacje!!! Czekamy na zdjęcia Igorka, ale najpierw wejdź spokojnie w nową rzeczywistość ;-):-):-)

Sorrki, że nie pisałam ale... ząbki :no: ręce mi odpadają, pół dnia ją nosiłam :no:
Co odłoże do łóżeczka to płacz. Gorączki nie ma, tylko ślinić się dzisiaj zaczęła i pięści całe do buzi pakuje :-( Przykro patrzeć jak ją swędzi do tego po zmniejszeniu dawki luminalu robi się bardzo nerwowa, macha rękami i nogami rzuca głową, nie wiem jak ja to zniosę, musimy szukać dodatkowej formy rehabilitacji. Lekarz rzucił temat dogoterapii, tylko gdzie tu najbliżej? Małej pomogłoby na poprawienie sprawności rączek, na wyciszenie, odstresowanie...

Witajcie...
Pierwsza noc w domu za nami :-) mały jest cudowny, jak na razie spokojne dziecko :-D zobaczymy jak długo... A więc cc dlatego że na KTG wyszło zagrożenie płodu i zamartwica... nacierpiał się bo musiał przejśc dużo badań i na antybiotykach był... ale już w porządku jest.... Ja powoli dochodzę do siebie, ale jeszcze mi długo do stanu idealnego. Nie polecam nikomu cc, ciężko później jest i ból jak nie wiem co :no: ale dla takiego szkraba małego każdy ból można znieśc. Co do tatusia jest przeszczęśliwy :-) w końcu ma synusia. Nie wiem jak się tutaj wczytuje zdjęcia, spróbuje może się uda, zdjęcie robione dzisiaj, czyli 7 dzień Igorka na tym świecie... :-D

Kopia P1090766.jpg

Marta śliczniutki jest :-):-):-) wiem jak to jest po cc :-( mnie jeszcze po tygodniu zaczęło sączyć sie osocze z krwią dlatego rana zarosła dopiero po miesiącu:no: nie mogłam leżeć na żadnym boku bo płyn wyciekał, tylko na wznak, a jak chciałam wstać... lepiej nie mówić ale o tym się zapomina, uwierz mi ;-)

Martunia najserdeczniejsze gratulacje :D pięknego masz tego synka :D dawaj więcej fotek :P

MamoPaulinki oj przykro czytać, że malutka tak się męczy z tymi ząbkami. Mam nadzieję, że przebiją się szybciutko i następne pójdą już jakoś delikatniej.
A Tobie dużo siły życzę :)

Witajcie!
Marta, gratulacje pięknego synusia!!! Witaj Igorku...
MamoPaulinki,
nie zazdroszczę wyrzynania ząbków:-(
Przepraszam, chciałabym częściej zaglądać,ale nie daję rady przy Małej. Bardzo mało śpi, ciągle muszę ją nosić,bo inaczej płacze jakby ją ze skóry obdzierano. A jak mam chwilę wolną, to nie wiem w co ręce włożyć- tyle mam do zrobienia:-(:-(:-(. Noce też takie sobie- na początku ładnie spała, a teraz potrafi zasnąć ok.1 obudzic się ko 3 i nie spać do 5. Porażka... Czasem nie mam sił...
Dobrej nocy kochane...

reklama
Kochane dziękuje za miłe słowa...
Jak tylko porobie jakies fotki to wstawie ;)

MamoPaulinki
wytrwałosci życze! Co do cesarki jak na razie łądnie sie goi, szwy mam juz sciagniete, oby tak dalej, tylko nadal ciezko ze wstawaniem jak sie człowiek zastoi. Wszystko potrzebuje czasu zeby sie zagoiło...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry