reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

A może tak coś osobnego dla starających się, żeby nie było im smutno...

Wiesz... to byla taka impreza urodzinowo-imienionowa mojej kuzynki, jej meza i ich syna.... wszyscy maja urodziny i imieniny na przelomie lipca i sierpnia.... i tam impreza nigdy nie trwa do bialego rana :tak:
A w glowie mi sie kreci na pewno od pogody :-D:-)

reklama
Esch, na pewno jest duża różnica między cenami, ale jak sobie obliczyłam ile wydałabym za samą diagnostykę hormonalną, usg, lekarzy, itp. to bardziej mi się opłaca ten abonament i mam tam praktycznie wszystko,a do szpitala mogę się położyć na nfz ;-):tak:
U mnie też podobno ma być ciepełko, ale dzisiaj to myślałam, że zwariuję, rano padało, potem wyszło słonko, znów popadało, znów wyszło słonko, a ja myślałam, że coś mnie trafi, bo kompletnie nie wiedziałam jak się ubrać...raz ciepło, a raz tak chłodno, że brrr...:dry:
Kiedy umawiamy się na wspólne imprezowanie? (raczej we dwójkę;-))
Witam!!!
Kiniu co za imprezke rozkręcasz????????????bo chyba nie jestem w temacie,ostatnio nie zagladałam tu???Pozdrowionka!!!!!

Witam!!!
...bo chyba nie jestem w temacie,ostatnio nie zagladałam tu???Pozdrowionka!!!!!
No hej kasiula, widzisz co pogrubiłam?;-)
Imprezkę rozkręcam, taką wirtualną, kiedyś na tym wątku bardzo się sprawdzały;-)
Mam nadzieję, że i Ty się na nią piszesz;-):tak:
Nie opuszczaj Naszego wątku :-( Zaglądaj do Nas :tak::-)

Kiniusia jasne,ze sie piszę.........chociaż nie bardzo wiem o co chodzi ;-),ale co tam!!!!....i nie martw sie nie mam zamiaru Was opuszczac :-)

No kasiula , bardzo się cieszę :-)
Imprezowanie na Naszym wątku polega na ... imprezowaniu ;-), tylko takim wirtualnym, ale też są i drinki i przekąski...;-):tak::-)
Trzeba tylko czekać na Esch i konkretnie umówić się na termin :tak: ( a potem to i bez terminu;-)):-D

No dziewczyny, zdam Wam relację z dwóch wizyt, jakie odbyłam już na abonament:-)
Pierwsza odbyła się wczoraj rano-poszłam do ginekologa:tak:
Najpierw dłuuugi wywiad z Panią doktor (o dziwo poszłam do kobiety, ale mimo moich obaw, to wspaniała osoba), następnie badanie, omówienie badania, wnioski z wywiadu i badania ginekologicznego, zalecenia i recepta na duphaston (na zaburzenia @)). To tak w skrócie. Pani doktor oczywiście skierowała mnie na badanie hormonów (PRL, FSH, E2, TSH, T), więc jak tylko pokaże się @, to między 2-5 d.c.-najlepiej 3 d.c.- muszę się zgłosić do laboratorium. :tak:
Kolejnym zaleceniem była wizyta u internisty/dietetyka. Dzisiaj oczywiście pędem poleciałam do kolejnej Pani doktor , która oczywiście przeprowadziła ze mną dłuuugi wywiad (jakby nie było;-)), zleciła kolejne badania (mocz, lipidogram, glukoza, morfologia pełna, aminotransferaza alaninowa, mocz), które mam wykonać za ok. 2 tygodnie. Od jutra muszę prowadzić tzw. dzienniczek żywienia i WSZYSTKO w nim zapisywać. Nabyłam nawet wagę kuchenną ;-)
Żeby wrócić do mojej poprzedniej wagi muszę schudnąć ok. 15-20 kg, więc całkiem sporo mi się przybrało na wadze:szok::angry::zawstydzona/y:
Najważniejsze jest to, że wzięłam się za siebie i to tak konkretnie:tak:
Na razie nie żałuję (i mam nadzieję, że tak zostanie:tak:), że wybrałam tą klinikę i jestem pod wielkim wrażeniem wyposażenia, profesjonalizmu i podejścia do pacjenta. Nie raz byłam prywatnie u lekarza, ale teraz tak naprawdę czuję, że jestem objęta opieką przez lekarzy:tak::-D Nie bywałe uczucie.:-)
Esch, gdzie się schowałaś?;-)

reklama
Do góry