reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

A może tak coś osobnego dla starających się, żeby nie było im smutno...

Helloł...

Oj widze, że dziś nerwkowy dzień...:-D a na staraczkach przekleństwa od rana:szok::-D;-) hehehe
Sorki, że sie śmieje, bo wam pewnie nie dośmiechu, ale zawsze sie śmieje jak dziewczyny przeklinają.... a wam wszystkim dziś to tak fajnie wyszło...:-D
Czytając wasze posty śmiałam sie jak głupia... wybaczcie:zawstydzona/y::-p

P.s. Nie złośćta sie bo złość piękności szkodzi;-):blink:

reklama
Kindzia100 witaj! Jak po urlopie? Pochwal nam sie tutaj!!! Mam nadzieje ze wypoczelas...
Isikora te oststanie dni przed slubem zawsze sa nerwowe... pomysl ze sotalo Wam juz tylko 10 dni!!!
Gosia_pl super ze z mezem juz jesets pogodzona, a wnerwianie to u mnie na porzadku dziennym tym bardziej ze ja jestem choleryk a mezus flegmatyk... ale mamy urozmaicone zycie;-):-D:rofl2:
Puchatka no niestety uczulenie nie przechodzi i dzis ide do lekarza... wlasnie zaraz wychodze...nie wiem jak sie to skonczy...
Mufka popatrz na @ z innej strony... przyszla to zaraz bedzie nowa szansa na fasolke:tak:... a my zawsze wysluchamy jak bedziesz chciala sie wygadac i nie bedziemy narzekac ze znowu o tym samym mowisz!
NieSamowita oj jakas Ty dzis bojowa... a moze napisz pismo do administracji, to zawsze zostanie slad a po takiej rozmowie z panienka to nie bedzie sladu...
Ataata Ty chyba dzis idziesz do gina? Mam nadzieje ze zdasz relacje z wizyty....

Cala reszte pozdrawiam i mykam do lekarza

Mufka glowka do gory, jutro bedzie lepiej; @@@przyszla a moze w wakacje wyluzujecie i sie uda?? powodzenia na egzaminie
Ewcia rozumiem Cie doskonale, faceci sa grrrrrrrrrrrrrr
ale wczoraj umowilam sie z moim na randke i bylo cudownie-tak normalnie :-):-D:tak: a w nocy niespodziewane przytulanko :-):-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D wiec humor dzisiaj chociaz mi dopisuje :-)
teraz robie obiad -maly z niania w piasku zebym zjadla sobei i spowrotem do pracy na rade pedagog. :no: znowu-wczoraj tez bylam buuuuuuuuuuuu
trzymajcie sie cieplutko wszystkie
czytam co u was,ale nie mam kiedy i jak odpisac kazdej z osobna,bo synek odkryl kredki i ciaga mnie za rekaw zeby pieska narysowac:-)
buziaczki

Witajcie obywatelki :-):-):-):-)
U mnie ok w pracy nawet przeżyłam :-p:-p Brzuch mi dzisiaj nie dokuczał więc jest ok. Byłam u tego prywatnego ginekologa. Kazała mi porobić te podstawowe badania z krwi /które powinien mi zalecić lekarz do którego chodziłam ale to już inna bajka. U niego tylko usłyszałam..."...i widzimy sie jak pani będzie w ciąży"/ w 3,8 i 22 dniu cyklu + żółtaczka + coś tam różyczkowe....:-p:-):rofl2: Nie wiem czy zrobi w tym miesiącu bo przypuszczam że za te badania będę musiała wydać kaske :-( A z nią to różnie bywa. Raz jest raz jej nie ma :-p.Bardzo sympatyczna ta lekarka ale każdy jest miły jak przyjmuje prywatnie. Zrobiłam usg i dowiedziałam się że mam małego mięśniaka ale żeby się nim jeszcze bardzo nie przejmować. Moja mama się za to przejęła bo poszła ze mną więc od razu jej zdałam relację co i jak. I jeszcze dowiedziałam się że ten okres będzie bardzo obfity ...fuj znowu mordęga wredna @.Ale przeżyję
Podsumowali mnie na 145 zł / ale 100 zł mamusia mi dołożyła :-) złota kobieta:tak:/
Więc na następna wizytę idę dopiero jak porobię badania.
A jeszcze mi powiedziała że podczas szczepień muszę zrobić ok 3 miesięczną antykoncepcję tzn żebyśmy wtedy uważali. Lol znowu przerwa :-( ale i tak tu będę zaglądać :-p:-) A co? ;-);-):-D:-D To chyba tyle z dzisiejszych wrażeń.
Pozdrawiam was wszystkie i buziaki posyłam :-)

Cześć kobitki:-)
Ja tak trochę w konspiracji piszę, bo z pracy:-), ale mam pytanko. Trochę mi glupio, bo to takie dość intymne, ale nie mam kogo zapytać.To jest bardziej skierowane do dziewczyn co już były lub są w ciąży: czy tak na 3 dni przed okresem można mieć dość silne upławy? :zawstydzona/y:Ja nie przypominam sobie, abym do tej pory miala tak niedaleko przed @ i nie wiem czy to może być jakiś znak o ciąży.

A pozatym mdłości w różnych częściach dnia mnie nie opuściły no i ciężkość i bolesność piersi, ale to może być oznaka zarówno @ jak i ciąży, więc dalej wiem że nic nie wiem:-)

Czesc dziewczyny,

Jak czytam sobie to forum to mi sie jakos dobrze w serduszku robi i stwierdzilam ze sie zarejestruje i bede mogla sie dzielic swoimi nowinami z Wami.
My z mezem nie zabezpieczamy sie juz 3 miesiac i jak do tej pory nic. W tym cyklu jednak cos mnie brzuszek pobolewa i taka jakas senna chodze i nie moge sie skupic na niczym. Tak sobie mysle ze bardzo fajnie by bylo gdybym w tym miesiacu @ nie dostala, ale to sie okaze dopiero 20 wiec zobaczymy;-)
Tak fajnie czyta sie to forum bo pierwsze posty sa z 2005 roku i dziewczyny pisza ze sie staraja a ponizej na kalendarzykach mozna zobaczyc ze ich pociechy juz biegaja.
Jest to bardzo budujace biorac pod uwage ze wiele par ma teraz problemy z poczeciem.:sad:

Pozdrawiam serdecznie wszystkie mamusie jak rowniez kobitki starajace sie o dzieciatko. Na pewno wszystkim nam uda sie byc szczesliwymi mamami wkrotce. Buziaki

Cześć laseczki , ja tylko na momencik i tak ogólnie,bo jestem kompletnie zaspana:sick:.
A więc:
6 dzień spóźnia mi się @:-D.Tempka mierzona w pochwie:37.1.
W tym tygodniu miałam nocki i jak dzisiaj zeszłam to stwierdziłam,że idę na zwolnienie,bo nie wyrabiam:-(.Jak w nocy musiałam podnieść baaaaaaaardzo ciężki worek z ABS-em (25 kg) to mnie coś w podbrzuszu ukłuło i go upuściłam.
Tak sobie pomyślałam,że ja mam dosyć ciężką pracę i w razie fasolki na pewno by jej zaszkodziła.Po pracy wpadłam do domciu,obudziłam mojego M.,wyszykowałam go do pracy i na 8 poleciałam do mojej internistki.Powiedziałam jej wszystko o moich objawach i obawach i dostałam zwolnienie jak na razie na tydzień z zastrzeżeniem,że przez ten czas mam załatwić ginekologa i odpoczywać,bo w razie ciąży mam od razu L4.Ja pracuję na lakierni,na wtryskarkach i na prasach,także w razie czego dla dzidzi nie byłoby to dobre.
Jutro polecę do przychodni ginekologicznej i naściemniam tak,żeby mnie jak najszybciej przyjęły;-).Mam nadzieję,że wymyślę coś dobrego,bo inaczej termin jak zwykle na za 1.5 m-ca.Buziam was.
Idę dalej lulać.:-)

lacosta witaj :tak: na pewno Wam sie uda :-D
Kiniusia oj śmigaj do gina,bo faktycznie niebezpieczne srodowisko dla fasoleczki
co do uplawow przed @ to nie mialam

lacosta witaj i życzę szybkiego zafasolkowania;-)

kiniusia śmigaj na tą betke i zdawaj szybko relacje, bo my tu wszystkie już nogami przebieramy z niecierpliwości o wynik...

elza ab ja nie wiem czy na 3 dni przed @ można mieć upławy, aczkolwiek ja jestem w już prawie 4 mieś i mam takie białe/przezroczyste. Ale tez niechce zmylić bo niewiem czy to dobrze czy żle bo jak zaszłam w ciąże to miałam stan zapalny i przeszłam 15 dniową kuracje globulkami. Musze zrobić cytologie znowu zeby sprawdzić czy mi przeszło czy nie;-)
Trzymam kciuki za fasolke

wagnies pokrzaniłam dni, jutro mam gina, zdam relacje od razu :tak:

Puchatko to teraz ja macham, bo coś dziś cichutko siedzisz... mam nadzieje, że wszystko ok..?

reklama
Witajcie Kobietki !!!
Jakoś nie mogłam się zebrać żeby napisać rano teściowa podniosła mi ciśnienie:confused::confused::angry: potem męzuś bo trzeci dzięń ma atak choroby nic mi się nie chce tylko cholerka czemu mnie sie zawsze musi chcieć :wściekła/y: potem jeszcze jedna głupia bab na spacerze z psem mnie doprawiła i jak dzisiaj nie eksploduje na koniec dnia to będzie sukces:tak:
Ataata niby oki tylko to ciśnienie :-( normalnie czuje się zaatakowana przez życie jutro może będzie lepiej:-):-) Macham do Ciebie i fasolki :tak::tak:
Mufka szkoda że @ przyszła ale oby ostatni raz:-):-)
Wagnies jak tam po wizycie u lekarza?? mów koniecznie :tak::tak:
Bastra szkoda żeby cżłowiek czasem poczuł się zaopiekowany to musi za wizyte zapłacić chociaż i z tym też różnie bywa:tak::tak:
Kiniusia to badaj się bo nas ciekawośc zeżre:tak:
Kindzia jak tam po urlopie??:-):-)
Gosiu fajnie że męzuś grzeczny i oby tak pozostało;-)
Izabelko ja bym chętnie porysowała obrazki z takim maluchem :-):-) a randeczka fajna sprawa:-)
elza niestetki pomóc nie potrafię popytaj może na głównym wątku:-)
Ilonko juz jutro przymiareczka:-):-)
NieSamowita jak Twoje samopoczucie??:-)
cloe buziaki dla Julci i fasolki:-D
Ewciu a to paskuda z Twojego faceta niegrzczny mąz nu nu nu buziołek dla synusia:tak:
lacosta witaj wśród staraczek i obys szybko została zafasolkowana mamusią :-):-)
Asia buziaki dla Ciebie i Natalki:-):-)
Meggie:-):-)
sreberkomachanko:-)
kajda Ivi:-)

Do góry